Téli esküvő: Tervezze meg az utolsó részletig

A téli esküvőnek megvannak a sajátosságai
Facebook
LinkedIn

Havas táj, tetők jég készítése, lángoló tűz, bíbor virágok. A téli szezon a romantika jelképeit viseli, amelyeknek sok szerelmes pár nem tud ellenállni. Ha szíve egy téli esküvőre vágyik, ne hagyja magát lebeszélni. Az esküvők csaknem háromnegyedét május és október között tartják. A téli esküvő tehát a nem hagyományos kategóriába tartozik. Jól megtervezve azonban az eredmény varázslatos lesz. Mutatunk egy listát azokról a konkrét részletekről, amelyeket semmiképpen sem szabad elfelejtenie, amikor varázslatos napját szervezi.

A cikk tartalma

Kulcsválasztás: Válasszon helyszínt és dátumot a téli esküvőhöz

Nyári esküvő megtervezésekor hajlamosak vagyunk napos helyeket keresni, sok zölddel, amelyek hátteret biztosítanak az esküvői fotók készítéséhez, és teret adnak a fogadás kellemes pillanatainak. De mit kell figyelembe venni egy téli esküvő megtervezésekor?

Egy hely, amely megfelel a témának

Az esküvői fogadás helyszínének kialakítása jelentősen kiegészíti a hangulatot és a dekorációt. Ha egyszerű romantikus motívumra és gyertyákra vágyik, válasszon vintage stílusú helyszínt. A skandináv tér a havas tájra néző nagy ablakokkal ideális hátteret biztosít egy téli csodaország témájú esküvőhöz. Egy fényűző, karácsonyfa és talmi ihlette esküvői fogadást szervezzen egy exkluzív szálloda nívós éttermében. Sokféleképpen hozhat téli témát az esküvőbe, de meg kell találni a megfelelő helyet.

Tipp: Ha lehetséges, tartsa a szertartást és a fogadást ugyanazon a helyen vagy a közelben. Rossz idő esetén megkönnyíti a szállítást.

Gondosan válassza ki a dátumot

Bár a téli esküvőnek megvan a maga egyedi varázsa, semmiképpen ne a legvarázslatosabb évszakba tervezze. December a karácsonyi készülődés hónapja, amikor a legtöbben rengeteg stresszt és versenyfutást élünk át az idővel. A téli esküvő kiváló időpontja január második fele.

Tipp: A dátum megtervezésekor alaposan fontolja meg a szertartás időpontját. Ne felejtse el, hogy télen korábban sötétedik, és minden fontos eseményt, beleértve a fotózást is, még nappali fénynél szeretné megtenni.

A téli esküvőnek megvana a maga varázsa

Téli esküvő és a menyasszony

A menyasszony kétségtelenül a nap legfontosabb embere. Természetesen nem feledkezünk meg a vőlegényről sem. Az igazság azonban az, hogy a menyasszony gardróbja egy téli esküvő esetén valamivel kreatívabb variációkat igényel.

Tartalék téli cipő

Ha menyasszonyként elbűvölő magassarkú körömcipőben szeretne tündökölni, hát legyen. Viselje a szertartáson és az esküvői fogadáson. Javasoljuk azonban, hogy a szabadban való mozgáshoz és a téli fotózáshoz kényelmesebb cipőt viseljen. Senki nem veszi észre a téli csizmát egy hosszú ruha alatt. Másrészt a stílusos hócipő eredeti eleme lehet az esküvői fotóknak.

Esernyő

Ne hagyatkozzon az időjárás-előrejelzésre. Télen sokkal nagyobb a csapadék veszély, és nem szeretné, ha egy romantikus hótakaró landolna a frizuráján. Készítsen elő egy ízléses fehér esernyőt, amely kiegészíti esküvői ruháját.

Esküvői ékszer és bizsu a téli esküvőre

Amellett, hogy ékszereit össze kell hangolni az esküvői ruhával, frizurával és egyéb kiegészítőkkel, érdemes a téli esküvő témájához is tökéletesen illeszteni. Ha a hagyományt részesíti előnyben, az ízléses gyöngyökkel nem ront el semmit. Egy csipet szokatlant hozhat bele, ha szokatlan árnyalatú színes gyöngyöket választ. Egy másik biztos választás a gyémántok időtlen megjelenése. Télen úgy csillognak és ragyognak, mint a hó és a jég. Az alacsonyabb árkategóriában kiváló alternatívát jelenthetnek a cirkónium ékszerek.

Ha egy kis extravaganciát és színt szeretne adni a fehér télnek, játsszon ékszerei szín tónusai val. Választhat például ékszereket a koszorúslányok ruhájának színében. A menyasszonyok különösen szeretik a kéket, amelynek karaktere tökéletesen passzol az esküvő időszakához. A fémes tónusok egy másik elem, amely jól illeszkedik egy téli esküvőhöz. Ne féljen fehérarany vagy kiváló minőségű ezüst bizsut választani.

A formák egy másik fontos elem az ékszerek kiválasztásánál. Vegyen ihletet a természetből, és ne féljen levél, ág, koszorú vagy hópehely formájú darabokat választani. Keressen olyan bonyolult mintájú nyakláncot vagy fülbevalót, amely az ablakokon lévő zúzmara emlékeztet.

Kreatív és praktikus téli kiegészítők

A téli kiegészítők elengedhetetlenek. Fogadjon egy prémes sálra, esküvői boleróra, fehér köpenyre vagy poncsóra. A hosszú ujjú esküvői ruhák vagy a vastag fehér harisnya is remek választás.

Egy téli esküvő alkalmával ne felejtse el kiválasztani a megfelelő kiegészítőket

Téli esküvő és vendégek

A téli esküvő nagy követelményeket támaszt a vendégek kényelmével és elégedettségével szemben. A kivételes téli hangulat elérése érdekében semmiképpen sem szabad feláldoznia vendégei kényelmét.

Meleg ital mint pohárköszöntő

Érkezéskor és távozáskor belülről melegítse fel vendégeit. Cserélje le a pezsgőt forró grog-ra, teát, forró alma italra, puncsra vagy forró csokira.

Megfelelő menü

Kezdje az ünnepi vacsorát egy meleg előétellel vagy levessel. A vacsorához meleg italt is kínálhat, például forralt bort vagy amarettót meleg almalével.

Hőforrások

Bár az esküvő beltérben zajlik, készüljön fel minden lehetőségre. A kandallóval ellátott szabadtéri állványok nagyon hatékonyak, de a fűtött kandalló is idilli benyomást kelt. Minden esetre készítsen elő néhány takarót vagy műszőrmét.

A kabátok tárolása

Ne felejtse el, hogy vendégei télikabátban érkeznek, amit kényelmesen és biztonságosan kell majd tárolni. Győződjön meg arról, hogy az esküvői fogadás helyszínén van ilyen szolgáltatás, vagy a személyzet tudja biztosítani.

Kreatív esküvői ajándékok

A téli esküvő önmagában szokatlan, és eredeti ötleteket igényel. Az egyikük a tematikus csecsebecsék ajándékként a vendégeknek. Kiváló választás a csillagszóró, a fahéjas keksz vagy a forralt bor fűszerkeverék.

Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Facebook

LEGÚJABB CIKKEK

Scroll to Top