A fehér arany és népszerűsége az ékszerészetben

Fehér arany gyűrű
Facebook
LinkedIn

Amikor az aranyra gondolunk, a legtöbben valószínűleg azonnal az élénk sárga színű tiszta aranyat képzelik el. Azonban, nem csak az ékszerészetben, de a vásárlók körében is, az úgynevezett fehér arany is ugyanolyan népszerű. Amellett, hogy kicsit minimalistábbnak tűnik, egyeseknek elegánsabbnak is tűnhet. De a tény az, hogy a fehér arany ékszer sokkal sokoldalúbb, mint a sárga ékszerek. Talán ezért nyúl utána számos vásásárló.

A cikk tartalma

Mi is az a fehér arany?

A tiszta sárga arannyal vita nélkül –  tiszta 24 karátos aranyról van szó. Ami a fehér aranyat illeti, ez nem ennyire egyértelmű. Többnyire 14 karátos arany, de lehet a 18 karátos ötvözete is. A leggyakoribb fehérítőszerek ezekben az esetekben a nikkel, palládium, mangán, ródium, cink, réz vagy az ezüst.

Jegyezze meg: Míg az arany részaránya a 14 karátos aranyban 58,5%, addig a 18 karátosban akár 75%

Fehér arany az ékszerészetben

A bevezető sorokban ismertetett tulajdonságok és jellemzők miatt a fehér arany ékszer jelenleg nagy vásárlói népszerűségnek örvend.

Tudta, hogy a fehér arany kezdete az ékszerészetben a 20. századba nyúlik vissza? Annak idején azonban az órákban használták – konkrétan az óra szerkezetében.

Ma azonban a fehér aranyból több divatkiegészítőt is készítenek. Elsősorban megemlíthetjük a:

Édesvízi folyami gyöngy

Amint már fentebb említettük, az édesvízi folyami gyöngy a legolcsóbbak közé tartozik, ezért rendkívül népszerű és a vásárlók által keresett. Viszonylag alacsony áron kaphat például egyedi gyöngyház fülbevalót valódi gyöngyökkel.

Tippünk: Válasszon a gyöngyös ékszerek széles választékából, amelyek előállításához édesvízi folyami gyöngyöket használtak.

Fehér arany eljegyzési gyűrűk

A fehér aranyból készült ékszerek között egyértelműen az eljegyzési gyűrű vezet. A leendő vőlegények elsősorban azért nyúlnak utána, mert lényegesen univerzálisabb, mint a sárga. Hitvesük gyakorlatilag mindenhez viselhet fehér aranyból készült eljegyzési gyűrűt. Másrészt mind a jegygyűrű, úgy a karikagyűrű is a szeretet jele. Tehát színük végső soron nem is olyan fontos. Az azonban igaz, hogy a fehér arany gyémánttal vagy cirkóniával való kombinációja igazán gyönyörű és tiszta. Egyébként kétszínű eljegyzési gyűrűket is talál az ékszerüzletekben, amelyek a fehér aranyat a sárgával ötvözik. Ön szerint melyik alternatíva a legszebb?

Cikk tipp: Tudja, hogyan kell megfelelően megmérni és meghatározni a gyűrű méretét?

Eljegyzési gyűrű fehér aranyból
Forrás: freepik.com

Fehér arany fülbevaló

Bár a fehér arany fülbevaló nem dönti az eladási listákat úgy mint a fehér arany eljegyzési gyűrű, stabil és rendíthetetlen helye van a piacon. Elegáns, sokoldalú és sugárzó kivitelezésének köszönhetően egy olyan ékszer, amely predesztinálva van, hogy fantasztikus ajándékká váljon minden alkalomra – legyen az születésnap, évforduló vagy más ünnep. Ezenkívül remek kiegészítője lehet a menyasszony esküvői ruhájának.

Cikk tipp: Segítünk kiválasztani a legjobb esküvői fülbevalót

Fehér aranyat a fülbevalók gyártásához is használnak
Forrás: depositphotos.com

Egy tipp befejezésül: Hogyan tisztítsuk a fehér aranyat

Függetlenül attól, hogy a fülbevaló vagy más ékszer milyen anyagból készül, gondoskodnia kell róla. Ami a fehér arany ékszereket illeti, rendkívül könnyen tisztíthatók. Meleg víz, mosószer és ammónia oldatra van szüksége, amelyben a legpuhább kefe vagy kendő segítségével tisztítja ékszereit. Ezután langyos vízben öblítse le és szárítsa meg. És ne felejtse el élvezni a látványt, ahogy az ékszer fehér aranya újra ragyog.

Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Facebook

LEGÚJABB CIKKEK

Scroll to Top