A legnépszerűbb női karkötő típusok

Bemutatjuk a legnépszerűbb női karkötő típusokat
Facebook
LinkedIn

A mindennapos láncostól az elegáns gyöngyösön át a jellegzetes mandzsettákig. A karkötők ősidők óta a női ruhatár részét képezik. A legrégebbi „modell” korát 40 000 évre becsülik. Zöld kőből készült, és a tudósok egy szibériai barlangban fedezték fel. Dédnagyanyáink dísztárgyként, státusszimbólumként és védőelemként viseltek karkötőt. És hogy viseli a női karkötőt Ön? Tájékozódni tud a kínálatban, és talál pontosan kedvére való darabot? A jelenlegi piac legnépszerűbb karkötő típusok áttekintése segít Önnek.

A cikk tartalma

Láncos női karkötők

A  láncos női karkötők fém láncszemekből készülnek. Az ilyen karkötők kialakítását nagyban befolyásolja a lánc típusa. A legnépszerűbbek a klasszikus láncok összefonódó ovális láncszemekkel. A kötél- és bizánci láncokkal versenyeznek. A leggyakrabban használt fémek közé tartozik a sebészeti acél, az ezüst, a fehér és a sárga arany. A láncos karkötők alkalmasak mindennapi viseletre, munkahelyre és kevésbé formális társasági eseményekre.

Női gyöngy karkötők

A gyöngy karkötőt nagyon finomnak, decensnek és elegánsnak tartják, még ünnepi pillanatokra is alkalmas. A klasszikus gyöngy karkötő egy gyöngysort tartalmaz, ahol minden egyes darab külön van megkötve a nagyobb biztonság érdekében. Mellettük nagy népszerűségnek örvendenek a többrétegű gyöngy karkötők és olyan darabok amelyeken a lánc és gyöngy váltakozik. A piacon lévő ékszerek túlnyomó többsége úgynevezett tenyésztett gyöngyből készül. Különböző színekben jelennek meg, amelyek közül a legnépszerűbbek a klasszikus fehér gyöngyök, a lágy elefántcsont, a rózsaszín vagy az őszibarack, de a sötéttől a majdnem feketéig terjedő gyöngyök is.

Érdekesség: Az ókori Rómában a gyöngyöt a legmagasabb státuszszimbólumnak tekintették. Annyira megbecsülték, hogy Julius Caesar törvényt fogadott el, amely megtiltotta, hogy bárki gyöngyöt viseljen, aki nem tartozik a felső osztályhoz.

Tömör női karkötők

Tömör női karkötők

A tömör karkötők merev, többnyire kör alakú karkötők. Rögzítő nincs rajtuk, fel vannak csúsztatva a csuklóra. Kétféle kör karkötő létezik – klasszikus zárt és nyitott, amely rugalmasabb és szélesebb méret választékhoz illeszthető. A merev női karkötők egyenként vagy rétegesen is vislehetők. A preferált stílustól függően lazán viselik a csuklón vagy magasabban a karon. Többnyire nemesfémből készülnek, de a női bizsu kínálatában találhatunk sebészeti acélból, üvegből vagy fából készült merev karkötőket is.

Charm női karkötők

A Charm karkötők manapság rendkívül népszerűek. Leginkább egy egyszerű csattal ellátott láncos karkötő dizájnjuk van, amit gyöngyökkel, medálokkal és karabinereken lévő különféle csecsebecsékkel lehet díszíteni, amelyek bájos kiegészítővé varázsolják. A dekorációnak akár személyes vagy szimbolikus jelentése is lehet. A Charm karkötők teret engednek a kreativitásnak és az önkifejezésnek. A népszerű dekorációk közé tartoznak a szívek és a szerelem egyéb szimbólumai, virágok, betűk vagy az állatöv jelei. A Charm karkötők mindennapi viseletre alkalmasak, és rendkívül népszerűek a fiatalok körében.

naramky photo 2

Női tenisz karkötők

Tévedés ne essék, a név nem írja le az ékszer dizájnját. A tenisz karkötők nem a pályára alkalmas sportdarabok. Éppen ellenkezőleg, ez egy nagyon elegáns és luxus ékszer, gyémántokkal kirakva. Természetesen a legtöbb tenisz karkötő a piacon olcsóbb cirkóniával vagy más csiszolt kristályokkal van díszítve. Ezek szimmetrikusan vannak beágyazva egy láncba vagy tömör fémszerkezetbe. A tenisz karkötők időtlen ékszernek számítanak, amelyek az évek során nem veszítettek népszerűségükből.

Érdekesség: A tenisz karkötő neve Chris Evert teniszező nevéhez fűződik, aki az 1987-es US Openen vész szünetet kért a játékában, hogy megtalálja a csuklójáról leesett gyémánt karkötőjét.

Gyöngyös női karkötők

A gyöngyös karkötők nagyon hasonlítanak a gyöngy karkötőre, de gyöngyök helyett különféle formájú, méretű és színű műanyag, üveg, fa vagy kő gyöngyökből készülnek. Felfűzhetők madzagra, drótra vagy láncra, vagy egyenként is megköthetők. A gyöngyös karkötők rögzíthetők, megköthetők vagy rugalmasak, viselésre készek. Ezek a női karkötők különféle alkalmakra alkalmasak a gyöngyök kialakításától függően.

Gyöngyös női karkötők

Női mandzsetta karkötők

A mandzsetta karkötő egyfajta nyitott, tömör karkötő. Ahogy a neve is sugallja, széles (kb. akkora, mint egy normál mandzsetta), ezért jellegzetes. Általában fémből készül, de tömör műanyagot vagy fát is használnak. Enyhén öleli a csuklót vagy a kart. Megfelelő öltözékkel kombinálva vonzó divat alkotásokat készíthet az ilyen típusú karkötőkkel.

Érdekesség: A mandzsetta karkötőket már 7000 évvel ezelőtt viselték az ókori Egyiptomban, Görögországban és Rómában, ahol a magas státusz szimbóluma volt.

Többrétegű női karkötők

A rétegezés jelenleg rendkívül népszerű, és a női karkötőket sem kerülte el. Ezek a trendi ékszerek több rétegből állnak, amelyek lehetnek egységesek vagy többféleképpen kombinálva. Nagyon népszerűek a bőrszíjjal és láncokkal vagy más fém elemekkel ellátott gyöngyök kombinációi. Kialakítástól függően mindennapi viseletre is alkalmasak, de egyes darabokkal, például egy többrétegű gyöngy karkötővel társaságban is sikert arat.

Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Facebook

LEGÚJABB CIKKEK

Scroll to Top