Miért olyan népszerű a szivecskés karkötő?

heart-bracelet-title
Facebook
LinkedIn

A szivecskés karkötő népszerűségének titka egyesek számára kész rejtély. A pultok tele vannak vala a hagyományos üzletekben és az online webáruházakban is. Nemcsak a fiatalabb generáció, de az érett nők is szívesen viselik. De mi teszi különlegessé? Miért olyan népszerű a szivecskés karkötő?

A cikk tartalma

A szív, mint a szerelem szimbóluma

A szív a piros színnel együtt ősidők óta a szerelem szimbóluma. Ennek a szimbolikának a történelmi gyökerei a borostyánlevélhez, a fügelevélhez és a szőlőhöz kapcsolódnak, amelyeket különféle freskókon és vázákon szív alakúnak ábrázolják.

Ma az emberek ezt a szimbólumot az emberi szívhez kötik, és a legmélyebb és legőszintébb szeretetet idézi elő. A szív ma ismert formája számos ipari területen is meghonosodott. Jó példák erre a különféle lakberendezési tárgyak, vagy a szivecskés ékszerek, karkötők.

Szivecskés karkötő mint a szeretet és a barátság kifejezése

Ha betekintünk számos ismert és kevésbé ismert ékszer- és divatkiegészítő-gyártó kínálatába, azt tapasztaljuk, hogy a szív formája, hasonlatossága mindegyiknél erősen képviselteti magát. Különösen a karkötőkön gyakran látni szívet. Azonban medál ill. gyöngy formájában is népszerű.

Ennek talán a legnyomósabb oka az, hogy a szívet hosszú távon a szerelem szimbólumaként tekintik. Ha szívecskés karkötőt vagy bármilyen más szívecskés ékszert vásárol, általában nem saját magának veszi. Éppen ellenkezőleg, az esetek túlnyomó többségében ajándék egy szeretett személynek. Az ilyen divatos kiegészítő ugyanis az idő múlásával a szerelem és a barátság leghagyományosabb kifejezésévé vált.

Szivecskés karkötő tippjeink

Úgy tartják, hogy minél több lehetőség közül kell választani, annál nehezebb a választás. Ez lényegében a szívecskés karkötőre is vonatkozik. Nem volt könnyű kiválasztani a legszebbeket. Úgy gondoljuk azonban, hogy válogatásunk hasznos inspirációként szolgál majd.

Aranyozott szivecskés karkötő

Sikerült rátalálnunk az Esprit és a Fossil márkák gyönyörű, szivecskés karkötőire. Mindkét modell, amely felkeltette a figyelmünket, ugyanaz a szín – a rose gold – köti össze. Azonban megkülönbözteti őket az anyag, amelyből készültek. Míg a JF03163791 termékjelölésű Fossil karkötő rozsdamentes acélból, addig az Esprit ESBR 01321317 karkötő ezüstből készült.

Szívecskés karkötő a Fossil és az Esprit márkától

Guess szivecskés karkötő

Érdeklődésünket felkeltette a jól ismert Guess márka egy konkrét képviselője is. A szívecskével ellátott Guess karkötőre gondolunk, amely az UBB78097-S termékmegjelölést viseli. Az ennél a modellnél használt szív érdekesen kivágott formájú, miközben a teljes kerületén gyönyörű kövek szegélyezik. Maga a karkötő rozsdamentes acélból készült, melynek felülete rose gold színű. A hasonló árnyalatok különösen keresettek a női karkötőknél.

Guess szivecskés karkötő

Ezüst szivecskés karkötő

Végül a szivecskés modellek kapcsán nem hagyhatjuk ki az ezüst karkötők kategóriáját sem. Tipikus képviselője például a világszerte sikeres Pandora cég, amely elsősorban gyűjtő karkötőiről híres. Különlegességük abban rejlik, hogy különböző formájú és alakú medálokat, gyöngyöket lehet rá gyűjteni. Így minden karkötő  más és bizonyos értelemben egyedi. A szivecskével ellátott karkötő, mint például az 590727CZ-17 modell is érdekes választás lehet ebből a szempontból.

A szivecskés karkötők között egyértelműen nagy sláger a Pandora márka karkötője

Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Facebook

LEGÚJABB CIKKEK

Scroll to Top