A világ legnagyobb ékszerkereskedői – 2. rész

Ezek a világ legnagyobb ékszerkereskedői
Facebook
LinkedIn

Egyik régebbi cikkünkben a világ 5 legnagyobb ékszer kereskedőről tájékoztattunk. Tekintettel arra, hogy a világ ékszeripar csúcsa sokkal szélesebb, megosztunk önökkel további 5 hatalmas gyártót. Elmegyünk utánuk Franciaországba, Hongkongba, az USA-ba és Milánóba. Felismer néhányat közülük? Úgy gondoljuk, hogy legalább az első neve több mint ismerős lesz.

A cikk tartalma

Cartier

Eredetileg francia luxus ékszerek és órák gyártója, Louis-Francois Cartier irányításával még 1874-ben lépett a piacra. A cég továbbra is ennek a híres ékszerész családnak a nevét viseli, bár irányítása a cég felett 1964-ben megszűnt. A Cartier márka jelenlegi tulajdonosa a svájci Richemont Group. A Cartier ékszerek kitűnnek a kiváló minőségű anyagokkal és a kiváló kivitelezéssel. A világ 125 országában több mint 300 fiókban értékesítik őket, és az éves forgalmat dollármilliárdokban számolják.

A Cartier márka a világ egyik leghíresebb ékszerésze

Chow Tai Fook

A Chow Tai Fook Group valószínűleg nem ismerős az Ön számára. Ez egy hongkongi székhelyű magántulajdonban lévő konglomerátum, amely az ékszerek mellett az ingatlanokra, a szállításra és az energetikára is fókuszál. A céget 1929-ben alapították a kínai Kantonban. Az ékszeriparban az arany tisztaságának új szabványáról vált híressé, amikor 999,9-es arányú ékszereket kezdett el árulni, amelyek a tökéletes kidolgozással tűntek ki. A Chow Tai Fook most Henry Cheng kezében van, aki az alapító unokája.

Signet

A Signet messze a legnagyobb gyémánt ékszer eladó a világon. Székhelye az Egyesült Államokban, Ohio államban található, és több mint 3300 értékesítési helyet üzemeltet. 1949-ben Ratner Group néven alapították Gerald Ratner vezetésével. 2008-ban a cég központja az USA-ba költözött, ahol a legtöbb márkája található. Lehet, hogy ismerősek olyan nevek, mint a Kay Jewellers, a Zales vagy a Piercing Pagoda. Mindezek az ékszermárkák jelenleg a Signet céghez tartoznak, és éves szinten dollármilliárdos nyereséget hoznak létre.

Harry Winston

Kevés olyan ékszergyártó cég van, amelynek hírnevét és jólétét egyetlen személynek lehet tulajdonítani. Harry Winston az egyikük. Alapítója és névadója élete során a világ legjobb tervezői és kézművesei közé tartozott. Azt mondják, hogy 12 évesen felismerte az igazi smaragdot a hamisítványból. Miután átvette a családi vállalkozást, a „gyémántok királya” és a „sztárok ékszerésze” néven vált ismertté. Harry Winston még mindig a világ egyik legjobb ékszerészete. Székhelye New York-i, és 2013 óta a Swatch Group része.

A Harry Winston ékszerüzlet jelenleg az egyik legnagyobb és legnépszerűbb ékszerkereskedő

Buccellati

A Buccellati márka otthona Milánóban van, ahol egyúttal megszerezte a legjobb ékszerész státuszt is. A cég 1919-ben született Mario Buccellati vezetésével, akinek néhány év alatt egy kis ékszerüzletből sikerült egy globális márkát felépítenie üzletekkel a világ minden táján. A családi vállalkozás továbbra is fia, Andrea Buccelatti kezében van, aki egyben a kreatív igazgatója is. A Buccellati ékszerek arról ismertek, hogy nem tartalmaznak érintetlen aranyat. Minden egyes darab gyönyörűen gravírozott.

Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Facebook

LEGÚJABB CIKKEK

Ezek a tippjeink nőnapi ajándékozására

5 inspiráló tipp nőnapi ajándékhoz

Egy nőnapi ajándék ékszer segít kifejezni a megajándékozottnak szánt személyes üzenetét vagy kívánságát. A legtöbb nő értékeli az élményeket, a divatos kiegészítőket vagy az órákat.

Guess kézitáskák

Hogyan válasszunk kézitáskát – lépésről lépésre

Hivatalos és ünnepi alkalmakra válasszunk erősebb, kisebb méretű kézitáskákat. A mindennapi viselethez jobban szolgálnak a nagyobb méretű kézitáskák, hosszabb vállpántokkal. Kézitáska kiválasztásakor vegye figyelembe személyes

Scroll to Top