A világ legnagyobb ékszerkereskedői – 1. rész

Ezek világ legnagyobb ékszerkereskedői
Facebook
LinkedIn

Tudta, hogy az első ékszer már 100 000 évvel Krisztus előtt készült? Az ékszerkészítés az egyik legrégebbi művészet. Míg kezdetben primitív kagylógyöngyökról  volt szó, a mai ékszerek olyan bonyolultak, amennyire az emberi képzelet engedi. Életünk különböző területeire hatoltak be. Fontos életeseményekhez kötődnek, nemcsak a szerelem, de a hatalom vagy a tulajdon szimbólumai is, családi örökséggé, mindennapjaink részévé válnak. Az ékszerágazat szó szerint virágzik ennek az árucikknek a népszerűségének köszönhetően. Ebben az iparágban az éves forgalmat több százezer dollárra számolják. Tudja, hogy mely cégek veszik ki a legnagyobb szeletet a képzeletbeli tortából? A világ legnagyobb ékszerkereskedői – ismerkedjenek meg.

A cikk tartalma

LVMH

Az LVMH páratlan világelső a luxuscikkek értékesítésében. Az ékszereken kívül számos egyéb árucikket is kínál, például órákat, divatot, parfümöket és kozmetikumokat, bort és szeszes italokat. Természetesen mindent luxus minőségben és árban. A konszern székhelye Párizsban található, és 1987-ben jött létre a Louis Vuitton és a Moët Hennessy egyesülésével. Jelenleg több száz ékszerüzlete van szerte a világon, és iparági bevételük több millió dollárt tesz ki évente. Ékszer- és órásházuk a Chaumet, Tag Heuer, Zenith, Bvlgari, Hublot, Fred és 2021-től a Tiffany & Co márkákat ötvözi.

Rajesh Exports

Az indiai multinacionális kiskereskedelmi arany kereskedő Rajesh Exports központja Bangalore-ban található. 1989 óta foglalkozik arany és ékszerek tervezésével, finomításával és értékesítésével. A céget két testvér garázsában működő kis családi vállalkozásként alapították, 10 főt foglalkoztatva. Egy évvel később megnyitották a kiskereskedést, és rohamosan terjeszkedtek. Jelenleg a világ összes aranyának több mint egyharmadát dolgozzák fel.

Chanel

A világ egyik leghíresebb divatmárkájának, amelynek nevéhez fűződik a női divat igazi ikonja, ma Londonban van a székhelye. Coco Chanel 1909-ben alapította divatházát, majd egy évvel később nyitotta meg saját butikját Párizsban. Elsősorban női konfekció tervezésével és értékesítésével foglalkozott, amelyek akkoriban forradalmiak, elegánsak és időtállóak voltak. 1932-ben debütált az ékszeriparban a Bijoux de Diamants kollekcióval, amely még mindig a piacon van. A márka jelenlegi tulajdonosai Pierre Wertheimer leszármazottai, aki Coco Chanel üzleti partnere és az ikonikus Chanel N°5 parfüm megalkotója volt.

Chopard

A svájci Chopard márkát 1860-ban alapította Louis-Ulysse Chopard. Főleg a női és zsebóráknak köszönhetően vált népszerűvé. A Chopard órák ismertetőjegye az üveg mögött szabadon lebegő gyémántok. Talán hallott már róluk, mint „Happy Diamonds-ról”. Az ékszer szektorban a márka az etikus eredetű arany felhasználásával szerzett magának hírnevet, és célja, hogy minden termékéhez fenntartható aranyat fejlesszen ki.

A Pandora márka a világ egyik legnagyobb ékszergyártója

Pandora

A rendkívül népszerű Pandora ékszermárka különösen vonzó széles választékával és elérhetőségével. A cég székhelye Koppenhágában található, és 1982-ben alapította Per és Winnie Enevoldsen házaspár. Amikor egy kis ékszerüzletet nyitottak Koppenhágában, nem is sejtették, hogy egy világhírű márka alapjait rakják le. A világpiacot elsősorban a medálos Pandora karkötők hódították meg, amelyek 2000-ben láttak napvilágot a piacon. A következő időszakban nagyon gyors export indult az USA-ba, Németországba és Ausztráliába. Jelenleg a Pandora ékszereket a világ több mint 70 országában értékesítik.

Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Facebook

LEGÚJABB CIKKEK

Scroll to Top