Ismerje meg a világ legdrágább ékszereit

Bemutatjuk a világ legdrágább ékszereit
Facebook
LinkedIn

Az ékszerek világa nem csak arról szól, hogy olyan álomdarabokat keresünk, amelyek kielégítik az ízlését tökéletesen kiegészítik outfitjét, ill. kedveskednek szeretteinek. Arról is szól, hogy megismerjük a legértékesebb valamit, amit megtestesít. A világ legdrágább ékszereire gondolunk, amelyeket a közönség gyakran csak fotókból ismer.

Nincs ez másként a mi esetünkben sem. Sajnos nem volt megadva az az egyedülálló lehetőség, hogy saját szemünkkel élvezzük szépségüket. Bár a fotókon is lenyűgözőnek tűnnek, minden bizonnyal kijelenthetjük, hogy a valóságban szó szerint  lélegzetelállítónak kell lenniük. Ismeri őket?

A cikk tartalma

TOP 10: A világ legdrágább ékszerei

A világ legdrágább ékszereivel kapcsolatban érdemes megemlíteni azt a tényt, hogy a hozzávetőleges értékek különbsége az 1. és a 10. legértékesebb ékszer között nagyjából 187 millió euró. Hihetetlen ugye? Ezek valóban megalomán összegek, amelyek „értékét” a „hétköznapi ember” nem is tud elképzelni.

Ezek a világ legdrágább ékszerei:

1. The Hope Diamond

Hozzávetőleges érték: 207 millió EUR

Érdekesség: A The Hope Diamond néven ismert 45,52 karátos kék kő nemcsak a legdrágább, de valószínűleg a leghíresebb ékszer is a világon. Feltételezik, hogy a Golkonda bányákból származik. 1958 óta  a Smithsonian Természettudományi Múzeumban van kiállítva.

A világ legdrágább ékszerei között az első hely a The Hope Diamond-é
Forrás: https://curiousmatters.wordpress.com / https://diamondbuzz.blog/

2. Peacock Broosh

Hozzávetőleges érték: 83 millió EUR

Érdekesség: Ezt a színes páva alakú brosst először 2013-ban mutatták be a hollandiai TEFAF szakkiállításon. Több mint 1300 kő díszíti, összesen 120,81 karátos értékkel.

3. The Pink Star

Hozzávetőleges érték: 59 millió EUR

Érdekesség: A Pink Star Dél-Afrikából származik. Jelenleg „csak” 59,6 karátos, de korábban 132,5 karátos nyers gyémántból faragták.

Az élénk rózsaszínű The Pink Star gyémántot a világ legdrágább ékszerei közé soroljuk
Forrás: https://media.npr.org/

4. Oppenheimer Blue

Hozzávetőleges érték: 47 millió EUR

Érdekesség: A világ legdrágább ékszerei közé tartozik a 16,62 karátos Oppenheimer Blue gyémánt, amely Phillip Oppenheimer nevéhez fűződik. A szakértők úgy vélik, hogy a 20. század elején valahol Dél-Afrikában bányászták ki.

5. L´Incomparable Diamond Necklace

Hozzávetőleges érték: 45 millió EUR

Érdekesség: 18 karátos arany és 407,48 karátos gyémánt – ez a világ legértékesebb nyaklánca. Egyébként hasonló irányárat tulajdonítanak a világ legdrágább órájának is.

A világ legdrágább nyaklánca
Forrás: https://erikawinters.com/

6. Bluee Moon of Josephine

Hozzávetőleges érték: 40 millió EUR

Érdekesség: Ezt a 12,03 karátos gyémántot 2014-ben az elítélt hongkongi milliárdos, Joseph Lau Luen vette meg hétéves kislányának, Josephine-nak.

7. Pink Emerald-Cut Graff Diamond

Hozzávetőleges érték: 38 millió EUR

Érdekesség: A 24,78 karátos smaragd kő, amelyet Pink Emerald-Cut Graff Diamond néven ismernek, egyedülálló a színe és a tisztasága csodálatos kombinációjának köszönhetően.

8. The Orange

Hozzávetőleges érték: 30 millió EUR

Érdekesség: Egy időben, konkrétan 2013-ban, a The Orange világrekordot állított fel az árverésen eladott összes színes gyémánt karát árában. Karátonkénti ára ez esetben tekintélyes 2 millió euróra emelkedett.

9. The Hutton-Mdivani Jadeite Necklace

Hozzávetőleges érték: 22 millió EUR

Érdekesség: Ez az értékes nyaklánc jade gyöngyökből készült, amelyeket egy 18 karátos sárga arany csattal egészítenek ki.

10. The Wittelsbach-Graff Diamond

Hozzávetőleges érték: 20 millió EUR

Érdekesség: Ennek a 31 karátos kék gyémántnak a története a 17. századra nyúlik vissza, amikor is a bajor koronaékszerek részét képezte. A további legdrágább ékszerek hozzávetőleges értéke körülbelül 9–19 millió euró.

Vissza a valóságba

Nos, el kell ismernünk, hogy a fent említett számoktól kissé megszédültünk. Ezért itt az ideje visszatérni a valóságba, és megfizethető ékszert választani. Hiszen még az olcsóbb divat kiegészítők is teljes mértékben teljesíthetik céljukat. Ennek ellenére azonban kitartunk amellett, hogy a divat rajongóinak egyértelműen ismerniük kell a világ legdrágább ékszereit.

Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Facebook

LEGÚJABB CIKKEK

Scroll to Top