Ismerje meg a világ legdrágább ékszereit

Bemutatjuk a világ legdrágább ékszereit
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Az ékszerek világa nem csak arról szól, hogy olyan álomdarabokat keresünk, amelyek kielégítik az ízlését tökéletesen kiegészítik outfitjét, ill. kedveskednek szeretteinek. Arról is szól, hogy megismerjük a legértékesebb valamit, amit megtestesít. A világ legdrágább ékszereire gondolunk, amelyeket a közönség gyakran csak fotókból ismer.

Nincs ez másként a mi esetünkben sem. Sajnos nem volt megadva az az egyedülálló lehetőség, hogy saját szemünkkel élvezzük szépségüket. Bár a fotókon is lenyűgözőnek tűnnek, minden bizonnyal kijelenthetjük, hogy a valóságban szó szerint  lélegzetelállítónak kell lenniük. Ismeri őket?

A cikk tartalma

TOP 10: A világ legdrágább ékszerei

A világ legdrágább ékszereivel kapcsolatban érdemes megemlíteni azt a tényt, hogy a hozzávetőleges értékek különbsége az 1. és a 10. legértékesebb ékszer között nagyjából 187 millió euró. Hihetetlen ugye? Ezek valóban megalomán összegek, amelyek “értékét” a “hétköznapi ember” nem is tud elképzelni.

Ezek a világ legdrágább ékszerei:

1. The Hope Diamond

Hozzávetőleges érték: 207 millió EUR

Érdekesség: A The Hope Diamond néven ismert 45,52 karátos kék kő nemcsak a legdrágább, de valószínűleg a leghíresebb ékszer is a világon. Feltételezik, hogy a Golkonda bányákból származik. 1958 óta  a Smithsonian Természettudományi Múzeumban van kiállítva.

A világ legdrágább ékszerei között az első hely a The Hope Diamond-é
Forrás: https://curiousmatters.wordpress.com / https://diamondbuzz.blog/

2. Peacock Broosh

Hozzávetőleges érték: 83 millió EUR

Érdekesség: Ezt a színes páva alakú brosst először 2013-ban mutatták be a hollandiai TEFAF szakkiállításon. Több mint 1300 kő díszíti, összesen 120,81 karátos értékkel.

3. The Pink Star

Hozzávetőleges érték: 59 millió EUR

Érdekesség: A Pink Star Dél-Afrikából származik. Jelenleg “csak” 59,6 karátos, de korábban 132,5 karátos nyers gyémántból faragták.

Az élénk rózsaszínű The Pink Star gyémántot a világ legdrágább ékszerei közé soroljuk
Forrás: https://media.npr.org/

4. Oppenheimer Blue

Hozzávetőleges érték: 47 millió EUR

Érdekesség: A világ legdrágább ékszerei közé tartozik a 16,62 karátos Oppenheimer Blue gyémánt, amely Phillip Oppenheimer nevéhez fűződik. A szakértők úgy vélik, hogy a 20. század elején valahol Dél-Afrikában bányászták ki.

5. L´Incomparable Diamond Necklace

Hozzávetőleges érték: 45 millió EUR

Érdekesség: 18 karátos arany és 407,48 karátos gyémánt – ez a világ legértékesebb nyaklánca. Egyébként hasonló irányárat tulajdonítanak a világ legdrágább órájának is.

A világ legdrágább nyaklánca
Forrás: https://erikawinters.com/

6. Bluee Moon of Josephine

Hozzávetőleges érték: 40 millió EUR

Érdekesség: Ezt a 12,03 karátos gyémántot 2014-ben az elítélt hongkongi milliárdos, Joseph Lau Luen vette meg hétéves kislányának, Josephine-nak.

7. Pink Emerald-Cut Graff Diamond

Hozzávetőleges érték: 38 millió EUR

Érdekesség: A 24,78 karátos smaragd kő, amelyet Pink Emerald-Cut Graff Diamond néven ismernek, egyedülálló a színe és a tisztasága csodálatos kombinációjának köszönhetően.

8. The Orange

Hozzávetőleges érték: 30 millió EUR

Érdekesség: Egy időben, konkrétan 2013-ban, a The Orange világrekordot állított fel az árverésen eladott összes színes gyémánt karát árában. Karátonkénti ára ez esetben tekintélyes 2 millió euróra emelkedett.

9. The Hutton-Mdivani Jadeite Necklace

Hozzávetőleges érték: 22 millió EUR

Érdekesség: Ez az értékes nyaklánc jade gyöngyökből készült, amelyeket egy 18 karátos sárga arany csattal egészítenek ki.

10. The Wittelsbach-Graff Diamond

Hozzávetőleges érték: 20 millió EUR

Érdekesség: Ennek a 31 karátos kék gyémántnak a története a 17. századra nyúlik vissza, amikor is a bajor koronaékszerek részét képezte. A további legdrágább ékszerek hozzávetőleges értéke körülbelül 9–19 millió euró.

Vissza a valóságba

Nos, el kell ismernünk, hogy a fent említett számoktól kissé megszédültünk. Ezért itt az ideje visszatérni a valóságba, és megfizethető ékszert választani. Hiszen még az olcsóbb divat kiegészítők is teljes mértékben teljesíthetik céljukat. Ennek ellenére azonban kitartunk amellett, hogy a divat rajongóinak egyértelműen ismerniük kell a világ legdrágább ékszereit.

Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Megosztás itt: facebook
Facebook

LEGÚJABB CIKKEK

Scroll to Top