Ismeri a világ legfényűzőbb ékszer márkáit? Bemutatjuk őket!

Bemutatjuk a világ legfényűzőbb ékszermárkáit
Facebook
LinkedIn

Kevés olyan sikeres ember van, aki a világ legfényűzőbb ékszer házainak alapítóihoz hasonlóan egész életét a szakmájuk tökéletesítésének szentelte. Ma nevük gazdag történelemre, valamint hírességekből és királyi jogokból álló elit ügyfélkörre épül. A túlzott árak ellenére a csúcskategóriás férfi és női ékszer márkák iránt jelenleg nagy a kereslet. A fenntarthatósági kihívásoknak köszönhetően egyre több fogyasztó nyúl olyan minőség után, amely családi örökséggé kíván válni. Elmondjuk, miért olyan drágák a designer ékszerek, és melyek a világ legfényűzőbb ékszer márkái.

A cikk tartalma

Mi áll a luxus ékszerek magas ára mögött?

A luxus ékszerek előállítása rendkívül drága. A vezető márkák óriási összegeket fektetnek nemcsak a fém feldolgozásába, minőségébe és mennyiségébe, de a felhasznált drágakövekbe is. Ékszereik magas ára mögött azonban intenzív marketing is áll. Maga a név mellett a kínálat alacsonyan tartására és a kereslet magas szinten tartására is hangsúlyt fektetnek. A csak néhány példányban készült luxus dizájner ékszerek ritka gyűjtői tárgyakká válnak, értékük az évek múlásával nő. Ezért nagyon jövedelmező befektetést jelentenek.

A legfényűzőbb ékszer márkák közé tartozik a Bvlgari, a Chopard, a Cartier, a Tiffany & Co és a Harry Winston

A világ legfényűzőbb ékszer márkái

Némelyikük száz éves múlttal büszkélkedhet, mások a vörös szőnyegen, kultuszfilmekben vagy éppen a királyi nyakon feltűnt darabokkal. Tervezőik rugalmasan alkalmazkodnak a korhoz, miközben tiszteletben tartják kivételes mesterségüket és hagyományaikat. Az eredmény egy időtlen ékszer, amely soha nem megy ki a divatból. Bemutatjuk Önnek a világ legfényűzőbb ékszer márkáit. Ismerkedjenek meg!

Bvlgari

A Bvlgari egy olasz márka, amelynek története 1884-ig nyúlik vissza. Székhelye Rómában található, portfóliójában a luxus ékszerek mellett órákat, kozmetikumokat és parfümöket is találhatunk. A Bvlgari ékszerek egyedi dizájnja ötvözi a kifinomult eleganciát és a modern trendeket a klasszikus és tradicionális elemekkel. A ház jellegzetességei a nagy színes drágakövek és a merész formák. A Bvlgari minden ékszeréhez kizárólag 18 karátos aranyat használ. Például Elizabeth Taylor és Gina Lollobrigida is a márka szerelmesei. A Bvlgari ékszerek ára 1000 és 12 millió dollár között mozog.

Chopard

A Chopard egy családi vállalkozás, amely kreativitásáról és vakmerőségéről ismert. A márkát 1860-ban alapították Svájcban, alapítója Louis-Ulysse Chopard. Katalógusaiban a legfényűzőbb ékszerek és csúcsórák jelennek meg. A Chopard ékszerek precíz megmunkálással és érdekes részletekkel tűnnek ki. A márka a Cannes-i Filmfesztivál üzleti partnere, amelyre évente egy egyedi kollekciót ad ki. A Chopard a fenntartható forrásból származó arany felhasználásával is felkelti a figyelmet. A márka ékszereinek rajongói közé tartozik például Javier Bardem vagy Colin Firth. A katalógus árak 2000 és 16 millió dollár között mozognak.

Cartier

A népszerű francia luxusházat Louis-Francois Cartier alapította Párizsban a francia forradalom idején. A leginkább időtlen ikonjairól híres márka hosszú története során tett néhány merész lépést. A legjelentősebbek közé tartozik a platina és a gyémántok használata az ékszerekben, vagy a zsebórákról a karórákra való átállás 1904-ben. Cartier a királyok ékszerészeként és az ékszerészek királyaként ismert. Ékszerei egyedi, elegáns dizájnjukkal tűnnek ki. Ügyfelei között nemcsak jeles királyi családok találhatók különböző országokból, Portugáliától Egyiptomig, de olyan híres nevek is, mint Andy Warhol, Tom Cruise, Angelina Jolie és Kate Middleton. A Cartier ékszerek ára 1000 és 2,76 millió dollár között mozog.

Tiffany & Co 

A Tiffany márka története 1837-ig nyúlik vissza, amikor Charles Lewis Tiffany nyitott egy kis luxus cikkeket áruló boltot New Yorkban. Ez a luxusház időtlen dizájnjáról ismert, amely jelentősen befolyásolja a popkultúrát és az elit osztályt. A Tiffany-filmes ékszereket számos népszerű adaptációban mutatták be, mint például a Reggeli a Tiffanynál vagy a The Great Gatsby-ben. A Tiffany & Co a kék dobozáról ismert, amelyet minőséggel, eleganciával és stílussal társít, és gyakran az esküvői ékszerek elengedhetetlen részének tekintik. A legdrágább Tiffany ékszereket például Elizabeth Taylor vagy Reese Witherspoon viseli. A márka katalógusaiban szereplő ártartomány 15 000 és 15 millió dollár között mozog.

Harry Winston 

A maga Harry Winston által 1932-ben New Yorkban alapított márka a gyémántok királyaként vagy a csillagok ékszerészeként is ismert. Kétségtelenül a legjelentősebb alkotása közé tartozik a szív alakú gyémánt korona, amelyet VI. György brit királynak ajándékoztak. A vörös szőnyegen rendszeresen felbukkanó Harry Winston ékszerek különösen eleganciájukkal, vintage stílusukkal és tartósságukkal tűnnek ki, amivel kiállják az idő próbáját. Például Jennifer Lopez, Madonna és Julie Andrews is az márka rajongói. Az ékszerek ára 4000 és 20 millió dollár között mozog.

A legegyedibb tárgyak a globális piacon

A luxus ékszerek a világpiac legegyedibb elemei. A legritkább anyagokból és kövekből készülnek, minden darab egyedi és első osztályú kézimunkával készült. És bár nem mindenki engedheti meg magának, hogy a luxus ékszerházak katalógusaiból válogasson, a világ legfényűzőbb ékszer márkái mindig felkeltik a nagyközönség érdeklődését és figyelmét.

Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Facebook

LEGÚJABB CIKKEK

Scroll to Top