Bvlgari ékszer: Luxus a napfényes Olaszország fuvallatával

Bvlgari - ékszer, amely nem tagadja olasz származását
Facebook
LinkedIn

Megjelent az ezüst vásznon. Megszólította az olasz nemességet és az amerikai személyiségeket. A leghíresebb színésznők és világhírű énekes sztárok ékszerdobozaiban találta magát. Maga Andy Warhol a modern művészet kiállításának nevezte. A fényűző Bvlgari ékszert az egyedi stílus jellemzi a római és görög klasszicizmus elemeivel, élénk színekkel és összetéveszthetetlen motívumokkal. Ma az egyik leghíresebb ékszerházról és annak ékszereiről fogunk többet mesélni.

A cikk tartalma

A Bvlgari márka történetéből

A tehetséges görög ezüstműves, Sotirios Voulgaris 1880-ban néhány fillérrel a zsebében emigrált Olaszországba. Mindössze négy évvel később sikerült egy ékszerházat alapítania Rómában, amely gyorsan hírnevet szerzett a legjobb társadalmi körökben. Márkáját Bvlgarinak nevezte el, mert ez volt vezetéknevének fonetikus formája. A Bvlgari ezüst ékszer az ókori római építészetet, mozaikokat és érméket tisztelik.

Az 1920-as években a Bvlgari ékszer a hagyományos francia iskola dizájnját tükrözte. A tervezők platinát és gyémántot használtak Art Deco stílusban. Két évtizeddel később a márka áttért egy tipikus olasz stílusra, és elkezdte ékszereit az arany napfényes árnyalataiban tervezni. Ebben az időszakban jött létre a híres Serpenti ékszerkollekció is.

A Bvlgari ékszer dicsősége

Az évtizedek során a Bvlgari ékszer egy jellegzetes stílust határozott meg, amely élénk színkombinációkból és összetéveszthetetlen motívumokból áll, amelyek tisztelegnek a cég római gyökerei előtt. Az 1950-es években példátlan népszerűségre tett szert Olaszországban és az amerikai társadalmi szín személyiségei körében. Olyan klasszikus hollywoodi filmekben jelent meg, mint a Római nyaralás, a Kleopátra vagy a King Kong. Elizabeth Taylor, Audrey Hepburn és Jessica Lange ékszerdobozában találta magát. A Bvlgari ékszert kedvelő hírességek közé tartozik Rihanna, Bella Hadid és Zendaya.

Bvlgari ékszer - arany nyaklánc gyémántokkal

Bvlgari ékszer: 21. századi stílus

A Bvlgari céget jelenleg világhírű olasz luxusdivatházként tartják számon. Az ékszerek mellett óráiról, parfümjeiről, kiegészítőiről és bőráruiról is híressé vált.

Már a 20. század utolsó évtizedei a jellegzetes, egész napos viseletre szánt, sokoldalú ékszereknek és a nem mindennapi anyagoknak szóltak. Az olasz divatház acélt, porcelánt, selymet és fát kezdett beépíteni termékei tervezésébe.

Jelenleg a Bvlgari ékszer merész és színes kombinációiról ismert. A kiváló minőségű arany mellett gyémántot, smaragdot, gyöngyöt és kerámiát használnak. A Bvlgari a luxus ékszer határait az aktuális trendek és a kreativitás irányába tolja. Terveiben a klasszikus római témákat modern elemekkel ötvözi. A márka katalógusaiban találhatók kreatív nyakláncok, karkötők, gyűrűk, valamint fülbevalók és mandzsettagombok. A portfólióban esküvői ékszer kollekciók, eljegyzési gyűrűk, eljegyzési gyűrűk és gyémánt ajándékok luxus kollekcióit is megtalálja.

A legnépszerűbb Bvlgari ékszerkollekciók

A Bvlgari márka jelenleg különféle dizájn vonalakban és kollekciókban kínálja ékszereit. A klasszikus és esküvői ékszerek mellett a kínálatban megtalálható az úgynevezett „high jewelry„, rendkívüli luxus ékszer különleges alkalmakra. A márka arca és nagykövete Anne Hathaway. A legnépszerűbb kollekciók a következők:

  • Bvlgari Bvlgari
  • Zero 1
  • Divas Dream
  • Fiorever
  • Serpenti

Bvlgari Serpenti ékszer

A Serpenti kollekcióra jellemző ikonikus kígyó motívum 75. évfordulóját ünnepelte. Egykor Gina Lollobrigida viselte, ma olyan hírességek lépkednek vele a vörös szőnyegen, mint Anne Hathaway vagy Zendaya. Az első Serpenti Bvlgari ékszerek és órák kígyó motívummal az 1940-es években születtek. Idővel a kígyó feje és teste a női kézitáskák vonalait is díszíteni kezdte. A kígyó apró, rugalmasan összekapcsolt részekből álló teste ma már Bvlgari nyakláncokba, karkötőkbe és gyűrűkbe integrálva is megtalálható.

Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Facebook

LEGÚJABB CIKKEK

Scroll to Top