Forró trend: Tenisz karkötők és nyakláncok – minden, amit róluk tudni kell

Tenisz karkötő
Facebook
LinkedIn

Egyszerű és mégis luxus. Ebben a divatszezonban zöld utat kapott ez az ikonikus ékszer, amelynek neve korántsem árulkodik időtlen szépségéről. A tenisz karkötők és nyakláncok modern népszerűségnek örvendenek nemcsak a hírességek és a divat influenszerek körében. Miután beilleszkedtek a könnyed esti és alkalmi öltözetekbe, lassan utat törnek a hétköznapi- és az utcai kollekciókba is. Ezért itt az ideje, hogy többet megtudjon ezekről az időtlen ékszerekről, és megtanulja viselni őket. 

A cikk tartalma

Mik azok a tenisz karkötők és nyakláncok

Ékszer, ami a nevével füllent. Ha egy edzőtermi ruhához méltó sportos dizájnra számított, a tenisz karkötők és nyakláncok sokkolni fogják Önt. Ugyanis ikonikus formájukban fényűzőek. Azonos gyémántokból állnak, amelyek egyenként vannak elhelyezve, és folyamatos láncban kapcsolódnak egymáshoz. Az eredeti tenisz karkötők és nyakláncok láncai többnyire sárga vagy fehér aranyból készülnek.

Elmondható, hogy a mai divatvariációkban a tenisz karkötők és nyakláncok túlszárnyalták árnyékukat és gyémánt eredetüket. Ma már ezek az ékszerek a csillogó kövek teljes spektrumával készülnek, a klasszikus cirkóniáktó a finom lila ametiszteken át a szenvedélyes vörös rubinokig. Ezáltal nemcsak sokoldalúbbá, de megfizethetőbbé is váltak.

A történelemből: Hogyan kapták a nevüket a tenisz karkötők és nyakláncok

Az ékszerek története a tenisz karkötők tervezésével gazdag. Már az 1920-as években díszítették a nők csuklóját. Abban az időben az örökkévalóság karkötőjének hívták őket, mint az örök szerelem szimbólumat. Elsősorban esti alkalmakra szánták őket.

Fél évszázaddal később a tervezők elkezdtek kísérletezni a gyémántok hétköznapibb megközelítésével, és a divatvilág behódolt a drágakövek – denim kombinációjának. Ez alól Chris Evert amerikai teniszező sem volt kivétel, aki 1978-ban gyémánt karkötővel a csuklóján vett részt a New York-i US Openen. A játék hevében leesett csuklójáról az értékes ékszer, aminek következtében a mérkőzés félbeszakadt és gyémántok után kutattak a pályán a nézők felügyelete mellett. Attól a naptól fogva ezt az ikonikus női karkötőt tenisz karkötőként ismerik. Az azonos megjelenésű nyakláncok később ezt a jelzőt átvették.

A tenisz karkötők és nyakláncok viselése

A tenisz karkötők és nyakláncok sokoldalú divatos kiegészítők. Csak helyesen kell kombinálni őket, és gyakorlatilag bárhova viselheti őket a legújabb trendek jegyében. Van néhány divat tippünk az Ön számára is.

Tenisz nyaklánc és streetwear viselet

Merész kombináció a hatékony kontrasztok szerelmeseinek. Kombináljon egy fekete oversize pólót, a kedvenc lezser farmerével, egy bomber dzsekivel, és az outfithez csak egy kiegészítőt válasszon, egy tenisz nyakláncot. Ez az időtlen és feltűnő darab önmagában is megfelelő viselet. 

Tenisz karkötő és rétegezés

Tegye teljessé munkai- vagy hétköznapi öltözetét stílusosan. Rétegezzen tenisz karkötőt és más népszerű női karkötőket az ékszerdobozából, adjon hozzá egy vékony szíjjal ellátott órát, hogy mélységet és modern látszatot adjon megjelenéséhez. 

Tenisz karkötő bokán

Ki mondta, hogy ezt a stílusos ékszert csak a kezén viselheti? Rögzítse tenisz karkötőjét a bokájára, és tegye teljessé könnyű nyári öltözékét. Kombinálhatja például egy légies ruhával és kedvenc szandáljával.

Tenisz nyaklánc elegáns munka öltözethez

Egy kis eleganciát visz munkai öltözetébe, ha fényes fehér blúzt tenisz nyaklánccal párosít. Így tökéletes egyensúlyt teremt a professzionalizmus és a stílus között.

Tenisz karkötő és masszív gyűrűk

Építsen a stílusos kontrasztra, és hagyja, hogy a tenisz karkötő gyengédsége kitűnjön az azonos kézen viselt masszív gyűrűk mellett. A feltűnő gyűrűk hangsúlyozzák ezt az időtlen darabot, és divatos vizuális hatást keltenek vele együtt, ami garantáltan felkelti a figyelmet.

Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Facebook

LEGÚJABB CIKKEK

Scroll to Top