Ismerjük meg a drágaköveket – 1. rész: Felosztásuk és befolyásuk a horoszkóp szerint

Ezek a legismertebb drágakövek
Facebook
LinkedIn

Tudta, hogy a világon több száz vagy akár ezer különféle ásvány található? Közülük azonban csak néhány nevezhető drágakőnek, ill. féldrágakőnek. Ezeket előszeretettel használják nemcsak az ékszerészek, de különféle betegségek és nemkívánatos állapotok kezelésére is. Az ősi babonák szerint a drágaköveknek erős gyógyító hatása lehet.

Mivel ez egy érdekes ékszerész téma, még érdekesebb lelki átfedéssel, úgy döntöttünk, hogy külön cikksorozatot szentelünk neki. A drágakövekről szóló sorozatunk első részében mind a felosztásra, mind az állatövi jelek szerinti jelentőségre és befolyásra összpontosítunk.

A cikk tartalma

A drágakövek és alapvető felosztásuk

Általában tucatnyi értékes ásványt ismerünk, amely viselheti a drágakő megnevezését. Különböznek például színben, tisztaságban, keménységben, vagy akár megmunkálhatóságban. Alapfelosztásukat három fő csoport képezi:

 1. Gyémánt
 2. Rubin, smaragd és zafír
 3. Egyéb drágakövek

Tudta, hogy rendkívül értékes rubint, smaragdt és zafírt, valamint nagyra becsült gyémántot talál számos koronaékszeren?

Az egyik leghíresebb drágakő határozottan a rubin

Külön kategóriát képeznek a szintetikus drágakövek

Valóban, a drágakövek külön kategóriája a szintetikus utánzatuk. Laboratóriumokban készülnek, és megjelenésük és összetételük, sőt tulajdonságaik is erősen hasonlítanak az eredetihez. Bár gyártásuk valamikor a 19. században kezdődött, a 20. században terjedtek el a női ékszerek terén.

A drágakövek hatása és jelentősége az állatöv jelei szerint

Míg egyeseknek úgy tűnhet, hogy egy kicsit túlzás, mások vita nélkül elhiszik. A drágakövek befolyására és jelentőségére gondolunk az állatöv jelei szerint. Az asztrológia szempontjából minden jelhez bizonyos értékes ásványokat sorolnak, amelyek a fent említett erős gyógyító hatásokkal bírhatnak. Ezenkívül pozitív hatással lehetnek az ember gondolkodására és hangulatára is.

A drágakövek említett hozzárendelése az állatöv egyes jeleihez a következőképpen néz ki:

 • Kos – rubin és gyémánt
 • Bika – smaragd és topáz
 • Ikrek – turmalin és achát
 • Rák – adular és gyöngy
 • Oroszlán – tigris / macskaszem és rubin
 • Panna – peridot, ill. olivin és sardonyx
 • Mérleg – zafír és opál
 • Skorpió – topáz és malachit
 • Nyilas – topáz és türkiz
 • Bak – gagát és onyx
 • Vízöntő – akvamarin és ametiszt
 • Hal – adular és ametiszt
A drágakövek hatással vannak az állatöv egyes jeleire is

Drágakövek az ékszerészetben

Amint az előző sorokban említettük, a drágaköveket előszeretettel használják különféle ékszer értékes részeként. Szó szerint egyedi karaktert és eredetiséget adnak a divatkiegészítőknek. Természetesen ez nemcsak a gyűrűkre, de különböző nyakláncokra, gyöngyökre és női karkötőkre is érvényes.

A drágakövek listája olyan széles, hogy akár horoszkópja, akár egyszerűen a forma-látványterv alapján válogathat közülük. Van már drágakő kedvence? Esetleg drága ékszere értékes ásványi anyagokkal? Netán a drágakövek az otthona részét a gyógyító hatásuk és személyiségére gyakorolt pozitív hatásuk miatt képezik?

Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Facebook

LEGÚJABB CIKKEK

Scroll to Top