Skagen ékszer: Kiegészítő a skandináv minimalizmus stílusában

minimalista Skagen ékszer
Facebook
LinkedIn

Ha az Ikeának lenne ékszer részlege, valószínűleg úgy nézne ki, mint a Skagen katalógusai. Könnyen felismerhető, a minimalista skandináv dizájn ihlette, időtálló és a bolygót szem előtt tartva gyártott. A Skagen ékszer a finomság és az egyszerűség metszéspontjával tűnik ki, miközben szemet gyönyörködtető és kihagyhatatlan. Ha még nincs meg a kedvenc divatkiegészítő márkája, akkor jó helyen jár. Ma részletesebben bemutatjuk Önnek a Skagen márkát és termékeit.

A cikk tartalma

A Skagen Denmark márkáról

Ahogy a név is sugallja, a márka gyökerei Dániában vannak, ahonnan ihletet is merít. Nevét egy észak-dániai kis halász városról kapta, a Jütland régió legészakibb csücskében. Még a Skagen cég logóját is a Skagerrak és a Kattegat tenger találkozása ihlette a Skagen-szorosban. Ennek ellenére ez egy amerikai márka.

A Skagen márka történelméből

Charlotte és Henrik Jorst egy ambiciózus házaspár Koppenhágából, Dániából. 1987-ben úgy döntöttek, hogy az Egyesült Államokba költöznek munka után. A párnak kezdettől fogva az volt a szándéka, hogy saját óramárkát alapítson. Először a dán gyökerekkel rendelkező, jól ismert óragyártó, a Comtech Watches égisze alatt kezdték meg a terveiket. 1991-ben egy New York-i vásáron mutatták be első órakollekciójukat, amely azonnal felkeltette a kereskedők figyelmét. A biztató siker után Jorstonék úgy döntöttek, hogy saját céget alapítanak. Így született meg a Skagen Denmark, eredetileg Dánia ihlette óramárkaként.

A Skagen márka sikerei

A Skagen márka működésének első évében 800 000 dolláros forgalmat ért el, és 1998-ban bekerült az USA 250 leggyorsabban növekvő vállalata közé. Fokozatosan terjeszkedett Dániába, ahonnan kiterjesztette értékesítését az Egyesült Királyságra, Németországra, Hollandiára és végül Európa többi részére. Nem sokkal ezután következett a közel-keleti terjeszkedés, az ázsiai piac és az online tér is.

2012-ben a Skagen márka a Fossil leányvállalata lett. Mindössze három évvel később bővítette termékportfólióját, és az órákon kívül kézitáskákat, ékszereket és egyéb divatos kiegészítőket kezdett el gyártani. Bár már nem az eredeti tulajdonosok kezében van, termékei nem veszítették el jellegzetes skandináv dizájnjukat, minőségüket vagy megfizethetőségüket.

Skagen karötő

Skagen ékszer

A Skagen márka a minimalizmus és az egyszerű színkombinációk égisze alatt gyártja és kínálja ékszereit, amelyek tükrözik a tengerparti városok nyugalmát és a hosszú élettartamot. A tervezők a dán tájat és kultúrát veszik inspirációként. Mindig hangsúlyozzák a részleteket, a minőséget, amely kiállja az idő próbáját, a magas szintű tervezést és a kézműves kivitelezést.

A Skagen ékszer dizájnja

Ahogy a márka filozófiája is sugallja, a Skagen ékszer egyszerű, finom, időtlen és nagyon elegáns. A márka maximális sokoldalúságot, univerzális hordhatóságot és könnyű kombinálhatóságot garantál. Kollekcióiban a nemesfémek színei a földszínekkel kombinálva, a kék ég és a tenger színe érvényesülnek.

A Skagen ékszer anyaga

A márka garantálja a fenntarthatóságot, és törekszik az újrahasznosított és upcyklált anyagok használatára. Ékszereinek nagy része rozsdamentes acélból készül, sárga arany, rose gold vagy ezüst árnyalatokban. Kombinálja az anyagokat, és gyakran gyöngyöt vagy csiszolt tengeri üveg köveket épít be ékszereibe.

A Skagen ékszerek kategóriái

A márka női és férfi kollekciókban kínálja termékeit. A Skagen női ékszerei között szerepelnek fülbevalók, nyakláncok, karkötők, gyűrűk és dizájnban összehangolt készletek. Az egyes darabok könnyen kombinálhatók és rétegezhetők. A Skagen férfi ékszerek kínálatában karkötőket, nyakláncokat és gyűrűket talál.

A Skagen ékszer ára

A márka a kezdetektől alacsonyan tartja árcéduláit és termékei széleskörű elérhetőségét ígéri. A Skagen ékszer ára többnyire ötszámjegyű, 18 és 35 ezer forint között mozog. Csak nagyon ritkán haladják meg az áraik a 35 ezer forintot, és itt ott 18 ezer forint alatt is talál néhány darabot.

Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Facebook

LEGÚJABB CIKKEK

Scroll to Top