Hogyan válasszunk karikagyűrűt? Ezeket a tényezőket vegye figyelembe!

Segítünk a karikagyűrű kiválasztásában
Facebook
LinkedIn

A karikagyűrű nemcsak az esküvő napján játszik fontos szerepet. Két ember közös elkötelezettségét szimbolizálja egész életen át. A karikagyűrű tehát azon fontos ékszerek közé tartozik, amelyeket lelkiismeretesen, bölcsen és jó előre meg kell választani. De hogyan válasszuk ki, és mit kell figyelembe venni a választásnál?

A cikk tartalma

Válassza ki a megfelelő karikagyűrűt

A megfelelő karikagyűrű kiválasztása nagy kihívást jelenthet. Ezért ezt a tevékenységet ne az utolsó pillanatra hagyja. A gyűrű ugyanis a két ember elkötelezettségét és ígéretét fejezi ki. Az eljegyzési gyűrűvel ellentétben az ifjú házasok közösen választanak karikagyűrűt, azért is, mert ez a gyűrű a mindennapi életük része lesz. A karikagyűrű kiválasztásakor a következő szempontokat kell figyelembe venni. 

A jegygyűrű mérete és szélessége

A karikagyűrű szélességének megválasztása az Ön preferenciáitól függ. A piacon körülbelül 2-8 mm-es karikagyűrűket talál. A karikagyűrű szélessége azonban összefügg a viselési kényelemmel is. Minél vékonyabbat választ, annál kényelmesebb lesz az Ön számára. Ráadásul a vékonyabbak egy kicsit elegánsabb hatást keltenek. A gyűrűk szélessége attól is függ, hogy férfi vagy női. A nőinek sokkal vékonyabbnak kell lennie. Ne feledkezzünk meg a megfelelő méretről sem. Az eljegyzési gyűrűvel ellentétben  a karikagyűrűt kipróbálhatja, vagy hatékony módszerekkel határozhatja meg a gyűrű méretét.

A karikagyűrű formája és stílusa

A karikagyűrűt az Ön saját stílusában vagy formájában választhatja ki. A karikagyűrűnek 4 leggyakoribb típusa van.

  • Kényelmes típus, melynek külső és belső felülete enyhén ívelt.
  • Lapos típus – a külső felület lapos, a belső pedig enyhén lekerekített.
  • Félgömb alakú típus, amelynek belső felülete lapos, külső felülete pedig a D betűre emlékeztet.
  • Kerek típus, amelyet csak vékony és minimalista karikagyűrűhöz használnak.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy egy olyan gyűrűről van szó, ami ideális esetben minimalista és időtlen. Finom, apró gyémántokkal díszített karikagyűrűk közül is választhat, amelyek fényes vagy vágott felületűek lesznek.

Többféle karikagyűrű létezik

Minőségi anyag és a karikagyűrű színe

Egy időtlen klasszikus, amely soha nem megy ki a divatból a 14 vagy 18 karátos sárga aranyból készült karikagyűrű. A karikagyűrűk fehér és rózsaszín aranyból is készülnek. A platina karikagyűrű is nagyon népszerű. Ezen anyagokon kívül különféle sebészeti acél, titán, cirkónium-oxid és palládium modelleket is talál a piacon. A női és férfi gyűrűk anyaga eltérő lehet, de mi a 14 és 18 karátos aranyat ajánljuk, amely mindennapi viseletre is alkalmas.

A karikagyűrű ára

A gyűrűk kiválasztása előtt figyelembe kell vennie az árat is. Ez nem csak az anyagtól, de a formától, a dizájntól és attól is függ, hogy egyedi gyártású karikagyűrűről van-e szó. Az ár attól is függ, hogy cirkóniával, gyémánttal vagy más drágakövekkel beültetett gyűrűt szeretne-e. A karikagyűrűn azonban nem kell spórolni. Hiszen ez egy olyan gyűrű, amely naponta díszíti majd a bal kezét.

Csináltasson személyre szabott karikagyűrűt

A karikagyűrű kiválasztásakor nincs szigorú szabály, amit be kell tartani. A karikagyűrű nem kell hogy igazodjon semmihez sem dizájnban, sem az  anyagában.. Nem kell mást tennie, mint valamit gravíroztatni rá, esetleg az esküvő varázslatos dátuma szerint  elrendezni a gyémántokat. A karikagyűrű kiválasztása csakis az ifjú páron múlik.

Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Facebook

LEGÚJABB CIKKEK

Scroll to Top