Az ékszerek kombinálása: Alapszabályok és 5 stílustipp

Megmutatjuk, hogyan kombinálhatjuk ékszereinket
Facebook
LinkedIn

A nagyszerű megjelenés nem csak ruhák és cipők. Még a legjobb öltözet is átlagosnak tűnik, ha nem egészíti ki megfelelően kiválasztott kiegészítőkkel. Bizonyára sok érdekes darab van az ékszerdobozában, amelyek türelmetlenül várják, hogy ékesítsék viselőjüket. Nem marad más hátra, mint ízlésesen és stílusosan kombinálni őket. Hogy ne vaktában tippeljen, összefoglaltuk az alapszabályokat és néhány érdekes tippet az ékszerek kombinálásához. De ne felejtse, hogy kreativitása és divatérzéke az első helyen van.

A cikk tartalma

Az ékszerek kombinálásának alapszabályai

Egy ékszer önmagában is remekül mutathat, de egy stílusos kombináció játékosságot és stílust kölcsönöz az öltözéknek. Annak érdekében, hogy a legtöbbet hozza ki kiegészítőiből, és egyúttal elkerülje az ízléstelen túldíszítés hatását, fogadja el a következő szabályokat.

A merész nyakláncokhoz diszkrét fülbevaló illik

Ha egy masszívabb, domináns nyakláncot választ, vagy több darabot rétegez, csak szolíd, kevésbé feltűnő női fülbevalót válasszon hozzá. Ennek a fordítottja is igaz: válasszon minimalista nyakláncot vagy medálos láncot a feltűnőbb függő- vagy csilláros fülbevalókhoz.

Csak két – három ékszert rétegezzen

A rétegezés most trendi, de semmiképpen se vigyük túlzásba az egyfajta ékszer típussal. Akár nyakláncot, gyűrűt vagy karkötőt kombinál, legfeljebb két vagy három darabot válasszon. Csak az igazán minimalista, kevésbé feltűnő ékszereknél próbálkozhat akár öt darabbal is.

Feltűnőbb gyűrűhöz szolid nyaklánc

Ugyanaz a szabály érvényes, mint a fülbevalókra és a nyakláncokra. Kerülje el a karácsonyfa hatást, s csak egy decens karkötőt válasszon egy feltűnő domináns gyűrűhöz. A masszívabb karkötőknél ügyeljen a gyűrűk kiválasztására. A különböző típusú ékszereknek ki kell egészíteniük egymást, s nem pedig felülmúlniuk.

Az igazi ékszereket az olcsó bizsu ékszerekkel ne kombinálja

A nemesfémekből, valódi drágakövekből és gyöngyökből készült ékszerek kétségtelenül lenyűgöznek. A szép bizsuékszerek is ugyanolyan stílusosan mutathatnak. De soha ne próbálja összekapcsolni ezt a két világot. A luxus és az olcsó kontraszt nem az, amivel lenyűgözné környezetét.

5 stílusos tipp az ékszerek kombinálásához

El szeretné kezdeni a kiegészítők kombinálását, de nem tudja, hogyan? Merítsen ihletet divattippjeinkből.

Keverje a fémeket

Alig néhány éve extrém divat faux pas, ma a bátor és kreatív nők divatos trendje. Az arany és ezüst ékszereket együtt viselik, és stílusosan néznek ki. Nyugodtan rétegezve arany nyakláncait egy finom ezüst darabbal, adjon hozzá egy feltűnőbb ezüst karkötőt és szolid arany fülbevalót.

Tippünk: Legyen óvatosabb, amikor sárga és rózsaszín arany ékszereket kombinál. A meleg színű darabokat nehezebb egyensúlyozni, és előfordulhat, hogy az eredmény nem fog tetszeni.

Rétegezze nyakláncait

Többször említjük a rétegezést és egymásra rakást, és ez nem véletlen. Több ékszer kombinálása azonos típusból egy újabb divattipp, amellyel nem hibázhat, és a nyakláncok a szó szoros értelmében ezen uralkodnak. Válasszon különböző vastagságú és hosszúságú darabokat, hogy divatos hatást keltsen.

Összpontosítsa a figyelmet egy domináns ékszerre

Egy másik, ezúttal egy kicsit hagyományosabb módja az ékszerek kombinálásának. Válasszon egy domináns darabot, amelyre összpontosítani szeretné a figyelmet. Ez lehet egy feltűnőbb nyaklánc medállal, hosszú lógó fülbevalók vagy egy nagy gyűrű. A többi ékszert csak egyszerűen illessze hozzá. Válasszon szolidabb darabokat, amelyekkel harmonikus egységet alkot.

Válasszon hasonló formájú ékszereket

Nem kell ékszerkészletet birtokolni ahhoz, hogy megtalálja a tökéletesen összeillő darabokat. Válasszon hasonló formájú és motívumú ékszereket, az eredmény kellemesen meglep. Választhat például karikás fülbevalót, amelyhez kerek medállal ellátott nyakláncot, egyszerű sima gyűrűket és nagyobb kerek szemű karkötőt kombinál. Hasonlóképpen kombinálható például a végtelen szimbóluma és a spirál forma is.

Kombinálja a fémeket és a színeket

Az utolsó divattipp, hogyan kombináljuk az ékszereinket egy kicsit merészebb és több odafigyelést igényel, de az eredmény elbűvölő. Az ezüst és az arany könnyen kombinálható. Ugyanígy a beágyazott színes kristályokkal, gyöngyökkel és drágakövekkel ellátott ékszerek is könnyedén alkothatnak harmonikus egészet. De mi lenne, ha kombinálnánk őket egymással? A divatirányzatok igent mondanak! Válassza ki kedvenc nyakláncait, és ne féljen párosítani hozzájuk egy szép gyöngyös karkötőt vagy ízléses fülbevalót beágyazott drágakővel.

Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Facebook

LEGÚJABB CIKKEK

Scroll to Top