Arany vagy ezüst? Melyik ékszer illik Önhöz jobban?

Arany vs ezüst ékszer
Facebook
LinkedIn

Mindegyiknek megvan a maga eredeti szépsége, és mindegyik egyedi módon tündököl. Az ékszeripar legnépszerűbb nemesfémei egy véget nem érő harcot vívnak egymással. Felmérések szerint míg a fiatalok leginkább az ezüst játékosságát részesítik előnyben, addig az idősebb generáció inkább az arany nagyszerűsége felé hajlik. Az ékszereket azonban nem az életkor, hanem a viselője szépségével való összhang alapján választják ki. Az arany vagy az ezüst illik Önhöz jobban? A választ a következő sorokban találja.

A cikk tartalma

A bőrszín tónusa a meghatározó

Csak a megfelelően kiválasztott fémszín egészíti ki bőre színét és harmonikus összhangban lesz szépségével. Még mielőtt szaladna az ékszerüzletbe, határozza meg bőrszínének tónusát.

Hideg bőrtónus: Az ezüst illik Önhöz

Ha tűzvörösen leégett bőrrel tér haza, miután a napon töltötte idejét, valószínűleg hideg bőrtónusa van. A csuklóján lévő vérerek nappali fényben kékes árnyalatúak, az arca pedig inkább rózsaszínű a fehér papírlap mellett.

A hideg bőrtónusú hölgyek számára jobban illenek a nemesfémek fehér színben. Az ezüstön kívül fehéraranyat, platinát vagy sebészeti acélt is választhat. A rózsa arany semlegesnek számít, a hideg- és a meleg bőrtónushoz is egyaránt alkalmas.

Meleg bőrtónus: Az arany illik Önhöz

A strandról vagy a nyaralásból általában csokoládébarna bőrrel tér vissza, a csuklóján zöldes vérerek látszódnak, az arca pedig sárga és narancssárga tónusokban játszik egy fehér papírlap mellett. Ebben az esetben Ön határozottan meleg bőrtónusú.

A meleg tónusok jó kapcsolatban vannak a sárga arannyal, mely finoman hangsúlyozza a bronz tónusokat. Választhatja a közkedvelt rózsaszín aranyat is. Önnek még jobban fog illeni, mint a hideg bőrtónusú hölgyeknek.

A választásba segít a szem- és a haj színe is

Ezüst ékszerek jobban illenek a kék- és a zöld szemű hölgyeknek. Tökéletesen harmonizálnak a világos hajjal. Az arany ékszerek jobban mutatnak barna szemű és sötét hajszínű hölgyeken.

A fém színét válassza az öltözete szerint is

Nyissa ki gardróbját és nézzen benne körül. A földszínek, mint a barna, bézs és zöld jobban jelen vannak benne? Akkor az arany szín illik Önhöz. Ha szekrénye tartalma inkább a kék, lila és más hideg színárnyalatokban játszik, az ezüst ékszer lesz a megfelelő választás az Ön számára.

Mérlegelje a megfelelő lehetőséget

Az ezüst sokoldalú, könnyű és játékos. Választhatja mindennapi viselethez, a munkahelyére, de szabadidős tevékenységhez, vásárláshoz vagy baráti találkozókra is. Az arany viszont sokkal fényűzőbb és elegánsabb. Kivételes és formális alkalmakra alkalmas, mint például ünnepségek, esküvők, fontos találkozók vagy gálaestek.

A fém kiválasztása a személyiség típusnak megfelelően 

Végül van egy kis tesztünk az Ön számára. Azt mondják, hogy bizonyos személyiségjegyekkel rendelkező hölgyek az ezüstöt részesítik előnyben, míg más személyiségtípusok inkább az arany felé hajlanak. Próbáljon meg választani, hogy inkább egy aranyat viselő hölgy vagy egy praktikus ezüstöt viselő hölgyként képzeli el magát. 

Az ezüst típus

Az ezüstöt viselőről azt mondják, hogy kissé visszahúzódó és tartózkodó. Titkait megtartja magának, vagy csak néhány közeli barátjával osztja meg. Nem húzódik azokhoz az emberekhez, akik szeretik felhívni magukra a figyelmet és erős benyomást kelteni. Túlságosan feltűnőnek tűnnek neki. Szereti a minimalizmust és az egyszerűséget, túlzott díszítés nélkül.

Az arany típus

Az arany viselője bátor, erélyes és magabiztos. Spontán a társaságban, és nem fél megmutatni magát. Szeret kitűnni a tömegből, s élvezi a figyelmet. Az aranyhoz hasonlóan ragyogó személyisége van, és ezt teljes szépségében szeretné megmutatni a világnak.

Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Facebook

LEGÚJABB CIKKEK

Scroll to Top