A kiegészítők etikettje: Hogyan kombináljuk az ékszereket

Megmutatjuk, hogyan lehet a legjobban kombinálni az ékszereket
Facebook
LinkedIn

Azt mondják, az élet túl rövid ahhoz, hogy unalmas ékszereket hordjunk. Az ékszerek kombinálása egyfajta szórakoztató divat játék, de megvannak a maga íratlan szabályai. Ha követi őket, az eredmény egy sikeres outfit lesz, amely sok csodáló pillantást vonz. Ám a nem megfelelően összeillesztett kiegészítők a legízlésesebb ruhákat is a divat poklába küldik. Tehát mi az ékszer viselésének etikettje, mely szabályok elavultak, és mely kombinációk jelentenek faux pas-t? Megtanítjuk önöknek, hogyan lehet ízlésesen és egyszerűen kombinálni az ékszereket.

A cikk tartalma

Az ékszerek kombinálása: Tények és mítoszok

A divat szabályai úgy változnak, mint a kézitáskák a női ruhatárban. Ami tegnap érvényes volt, az már a múlt, és még az úgynevezett „arany elvek” sem tartanak örökké. Tehát először tisztázzuk, hogy az ékszerek kombinálására milyen szabályok érvényesek még a 21. században, és mi a már divattörténelem.

Az arany és ezüst kombinációja nem megengedett

Mítosz! Jobban mondva – divat csökevény. A fém kombinációk jelenleg zöldet kaptak, és az eredeti stílussal és a lázadással játszanak össze. Azonban bizonyos kombinációs elvek itt is érvényesek. A különböző színű fémeket kizárólag egyfajta ékszerben szabad kombinálni. Egyszerre hordhat sárga, fehér és rózsaszín fém láncot. Ugyanez vonatkozik a karkötőkre, fülbevalókra vagy gyűrűkre. A stylistok azonban határozottan nem javasolják az arany fülbevalók ezüst lánccal való kombinálását.

A drágakő a nő legjobb barátja

Tény! A drágakövek, de azok utánzatai is még mindig IN vannak. Változataikkal és kombinációikkal nyugodtan játszhat, mindig ízléses és stílusos lesz. Azonban meg kell őrizni azt a bizonyos arányérzéket. Az elegáns fülbevalók, gyűrűk és kis kövekkel díszített medálok tökéletesek a mindennapi üzleti és hétköznapi stílushoz. De egy masszív nyaklánc ala Rose a Titanic-ból jobb választás egy estélyi ruhához.

Ne féljen drágaköveket viselni, még mindig IN vannak!

Kétféle ékszer a maximum

Mítosz! Valószínűleg már hallott az ékszerek viselésének három zónájáról. A kéz, a nyak és az arc területéből állnak, míg éveken át legfeljebb kettőt javasoltak kitölteni. Legfőbb ideje elfelejteni ezt a mítoszt. Valójában nem az ékszerek mennyisége a fontos, hanem az, ahogyan egymással és a ruhákkal kombinálják őket. Még a legízlésesebb outfitet is tönkreteheti egy félresikerült gyűrű.

A valódi ékszer és a bizsu nem tartozik össze

Tény! Soha, de soha ne kombináljon nyilvánvaló bizsut nemesfémekkel. Arannyal vagy ezüsttel kombinálva a csillogó kövek kiemelkednek, de nem a masszív színes gyöngyök vagy az extravagáns, kör alakú fülbevalók többfajta applikációval.

Elég egy feltűnő darab

Tény! Próbáljon mindig csak egy helyre koncentrálni a testén. Választhat masszív gyűrűt, merész medált vagy nagy fülbevalót. De sosem mindet egyszerre! Ne feledje, a kevesebb általában több. Több jellegzetes ékszer kombinálásával „karácsonyfa hatást” érhet el.

jewelry-combination-photo-1

Hogyan kombináljuk az ékszereket egymással: Gyors tippek

 • Annak érdekében, hogy az összes ékszer egy egészet alkosson, legalább egy összekötő elemmel kell rendelkezniük. Ez lehet fém, a kövek színe vagy a geometriai formák.
 • Használja a nyakláncok és karkötők rétegezését. Egyszerre több nyakláncot is viselhet, és nem kell azonos hosszúságúnak vagy színűnek lenniük. Minél több réteget sikerül létrehozni, annál stílusosabb lesz a végső hatás. Ugyanez vonatkozik a karkötőkre is.
 • Kombinálja a masszív karkötőket egyszerű keskeny gyűrűkkel.
 • Egy feltűnő nyaklánc jól passzol a kevésbé feltűnő fülbevalókhoz. Ellenkezőleg, a masszív, extravagáns fülbevalók feltűnnek egy egyszerű lánc mellett, finom medállal.
 • Készítsen egy alapvető ékszer készletet, amely egyszerű gyűrűket, fülbevalókat, karkötőket és láncokat tartalmaz hasonló kivitelben. Olyan helyzetekben, amikor nem tudja hogyan,, vagy egyszerűen nincs kedve az ékszerek kombinálásához, megbízhatóan használhatja őket.
 • Az óra és a karkötő kiváló kombináció. Ne feledje, az órának mindig ki kell tűnnie. Az egyszerűbb, finomabb darabok jól passzolnak hozzá.

Az ékszerek és a ruházat kombinálása: Gyors tippek

 • A kevésbé feltűnő kiegészítők tökéletesek az üzleti stílushoz. A finomabb fülbevalók, gyűrűk és medálok megfelelőek lesznek. De választhat egy jellegzetes darabot is. A monokromatikus megjelenés és a szigorú sziluettek mellett egy masszív gyűrű vagy egy széles karkötő is feltűnik majd.
 • A kivételes esti alkalmakkor nemesfémből készült ékszerekre van szükség. Az exkluzív darabok tökéletesen kiegészítik elegáns ruháját. Nem kell azonban túlterhelni, elég lesz egy, maximum kettő, akár megfizethető ékszer is.
 • A masszív nyaklánc a legjobban a mély V-nyakkivágáshoz illik. Szorosan illeszkednie kell a bőrhöz.
 • Vigyen fel vékony, hosszabb nyakláncokat és elegáns medálokat nyakkivágás nélkül.
 • Egy egyszerű monokróm ruhához  megengedheti, hogy nyakláncot, fülbevalót és gyűrűt, ill. karkötőt kombináljon 

Az ékszerek kombinálása segít kifejezni, ki is Ön valójában. Tehát bátran nyissa ki ékszerdobozát, és engedje el a képzeletét. Minden bizonnyal számos kreatív lehetőséget fog találni az ékszerek kombinálására, hogy finomhangolhassa outfitjeit. De ne feledjen egy dolgot – a nap nem ment szabadságra, nem kell helyette ragyogni – a kevesebb gyakran több.

Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Facebook

LEGÚJABB CIKKEK

Scroll to Top