Arctípus szerint választunk fülbevalót: Tudja, melyik illik Önhöz?

Tudta, hogy a fülbevaló az arc típusa szerint is kiválasztható?
Facebook
LinkedIn

Minden nap ránéz a tükörben. Mennyire jól ismeri az arcát? Kerek vagy inkább hosszúkás? A homloka, az arccsontja vagy az álla dominál? A fülbevaló kiválasztásának legjobb kiindulópontja az arc formája. Egy megfelelően megválasztott ékszer kiemeli erősségeit, kiegyenlíti az aszimmetriát és tökéletessé teszi kellemes vonásait. Válassza ki velünk az arctípusának megfelelő fülbevalót. Mert a kiegészítők kiválasztásánál az a nő nyer, aki tudja, mi áll jól neki!

A cikk tartalma

Útmutató az arc típusának meghatározásához

Ha nem ismeri az arctípusát, most együtt felfedjük. Húzza hátra a haját, és álljon a tükör elé. Próbálja meg meghatározni, hogy az alábbi jelek közül melyik jellemzi legjobban arcát. Ha nem teljesen biztos benne, egy rúzs vagy kemény szappan segítségével rajzolja meg az arca körvonalait a tükörre. Lépjen hátra, és nézze meg a formát.

Ovális arc

A homlok nem túl széles, vonala szimmetrikus az arccsont vonalával. Az arc kissé elvékonyodhat a kerek áll felé. Az arc hossza körülbelül 1,5-szerese a szélességének.

Kerek arc

A kerek formát a teltebb orcák teremtik, amelyek a homlok és az áll felé keskenyednek. A homlok meglehetősen alacsony. Az arc általános jellemzői lekerekítettek, nem szögletesek. Az arc hossza és szélessége megközelítőleg azonos.

Szív alakú arc

Ezt az arcot egy markánsabb, szélesebb homlok uralja. Az arccsontok keskenyebbek, az arc pedig fokozatosan az áll felé szűkül. Az áll lehet élesebb vagy hegyes.

Szögletes arc

A négyzet alakú arc nem szűkül túlságosan a körvonalaiban. A homlok, az arccsont és az áll szélessége hasonló. Az áll meglehetősen négyzet alakú, a homlok általában magasabb.

Gyémánt alakú arc

A gyémánt arc kiemelkedő arccsontjaival tűnik ki. A homlok és az áll keskenyebb. Az arc összességében élesebb szögekkel rendelkezik, és szélesebb a halántéknál. Az orcák azonban nem teltek, mint egy kerek arc esetében.

Fülbevaló arctípus szerint

Fülbevaló arctípus szerint

Miután meghatározta az arc típusát, válasszon olyan fülbevalót, amely hízelgő lesz Önhöz.

Fülbevaló ovális archoz

Szerencséje van! Az arca szimmetrikus, nem kell semmit sem egyensúlyozni, sem helyre hozni. Önnek minden jól áll. Így tehát nem az arctípus szerint kell fülbevalót választania, bátran kísérletezhet, és ízlése szerint választhat. A finom szegecsektől és a kis bedugós fülbevalóktól a feltűnőbb lógó modellekig és a nagy körökig minden típusú fülbevaló bájt kölcsönöz az arcának. A gyöngy fülbevalók, könnycseppek és oválisok a legfinomabb módon egészítik ki arca körvonalát.

Fülbevaló kerek archoz

A kerek arcnak optikailag kissé szűkülnie és meg kell hosszabbítania az alakját. Itt jönnek képbe a hosszú lógó fülbevalók. Az elegáns modellektől a fantáziadús darabokig különböző motívumokban és színekben, mindegyik jól áll Önnek, ha megfelelő a formája. Felejtse el a masszív, széles ékszereket. Válasszon keskenyebb fülbevalót, amely nem ad térfogatot az orcának.

Fülbevaló szív alakú archoz

Ha szív alakú az arca, akkor a jól megválasztott női fülbevaló segít ízlésesen egyensúlyozni a keskeny áll és a szélesebb homlok enyhe aszimmetriáját. Ezért érdemes hosszabb függő modellekre fogadni, amelyek fokozatosan lefelé bővülnek. Választhat könnycsepp vagy háromszög alakú fülbevalót, de nagyon népszerűek a csilláros fülbevalók is. Jelenleg különféle stílusban és kivitelben találhatja meg őket a piacon.

Fülbevaló négyzet alakú archoz

A négyzet alakú arcot optikailag szűkíteni kell és ki kell egyensúlyozni a szögletes jellemzőket. Ezt legjobban hosszabb, kerek formájú fülbevalókkal teheti meg. Ezért a fülbevaló hosszának meg kell haladnia a szélességét. Különösen alkalmasak a kerek fülbevalók, a könnycseppek és a finom fülbevalók, amelyek optikailag elmossák az éles vonásokat. Kerülje a széles, masszív és szögletes modelleket.

Fülbevaló gyémánt alakú archoz

Mivel körvonalai fokozatosan szűkülnek a fülcimpák szintjén, az arc típusának megfelelő fülbevalóknak optikailag ki kell szélesíteni azokat, így egyensúlyba kell hozni a domináns arccsontokat. Ezért a szélesebb modellek, a masszívabb függő fülbevalók és karikák megfelelők. Részesítse Előnyben a finom, éles vonalak nélküli formákat, amelyek lágyabbá és gyengédebbé teszik arcvonásait.

Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Facebook

LEGÚJABB CIKKEK

Scroll to Top