Hogyan válasszunk ékszert bőr, arcforma vagy öltözködési stílus szerint?

Válasszon ékszert bőrének, arcának vagy öltözködési stílusának megfelelően
Facebook
LinkedIn

A rose gold a dicsőség pillanatait éli meg, de valóban jól áll Önnek? Viseljen merész színes darabokat, vagy inkább válassza a diszkrét, kevésbé feltűnő kiegészítőket? Tetszik a gyönyörű kristály nyaklánc? Csakúgy, mint a smink, az ékszer és a bizsu is kiemeli szépségét. A különböző fémek és színek játéka élénkítheti bőrének természetes tónusait, megerősítheti arcvonásait vagy kiemelheti öltözködésének stílusát. Tehát hogyan válasszuk ki a megfelelő darabokat? Hozzon létre egy harmonikus egészet, amelyet érdemes lesz megcsodálni.

A cikk tartalma

Ékszer a bőr tónus szerint

Bár a fém bizsu, az arany és az ezüst semlegesnek és minden bőrtípusra kombinálhatónak tűnhetnek, ez nem teljesen igaz. Egy megfelelően megválasztott ékszer természetesen ragyogóvá teszi bőrét, és elbűvölő bájt kölcsönöz neki.

Ékszer bőrtónus szerint

Hideg bőrtónus

Bőre meglehetősen sápadt, bőrpír jelei lehetnek, csuklóján kék erek láthatók. Ha a napon tartózkodik, gyorsan leég, és általában nem barnul le megfelelően. Haja valószínűleg szőke, sötétbarna vagy fekete, a szeme világoskék vagy barna.

A hideg színű fémek, mint például az ezüst, a fehérarany és a platina megfelelnek Önnek, de megengedheti magának a rose gold is. Az Ön szépségét a legmegbízhatóbban a vörös, lila és kék kövekkel beágyazott ékszerek emelik ki. Választhat például ametisztet, zafírt, kék zafírt, topázt vagy akvamarint.

Meleg bőrtónus

Könnyen és szépen barnul, a bőre barna-arany, sárga vagy barack színű. Az oliva zöld és sárgás színű erek átvilágítanak a csuklóján. Vörös, szőke vagy gesztenyebarna haja van. A szeme világoskék, zöld vagy mogyoróbarna.

Illik Önhöz a sárga, a narancs és a zöld. A sárga fémek, például a sárga arany vagy a réz jól áll. A kövek közül sárga zafírra, citrinre, cirkonra, smaragdra vagy jádéra lehet fogadni.

Semleges bőrtónus

A fent leírt kategóriák egyikébe sem illeszthető be. A bőre nem barack vagy aranybarna, de nem is hajlamos a kipirosodásra.

Szerencsés, kísérletezhet, kipróbálhat és kombinálhat különféle ékszereket. Nem kell megijedni a többféle fémből készült ékszertől, a kifejezőbb minőségi bizsutól és a színes gyöngyöktől, de a finom, kevésbé feltűnő ékszerek is jól állnak.

Ékszer arcforma szerint

Ékszer arcforma szerint

Az arc formája megbízhatóan jelzi, hogy milyen típusú fülbevalót vagy nyakláncot válasszon. Egy megfelelően megválasztott ékszer megbízhatóan kiegyenlíti a lehetséges aszimmetriákat és a harmónia benyomását kelti.

Kerek arc

A kiegészítőknek kompenzálni kell az arc kerekségét, és optikailag meg kell hosszabbítani azt. Jó választás a hosszú nyaklánc, amely alacsonyan lóg a mellkason, vagy a hosszú, ívelt fülbevaló.

Ovális arc

Arca harmonikusan kiegyensúlyozott, és bármilyen ízléses kiegészítő illik hozzá. A nagy karikás vagy csilláros fülbevalók különösen hízelgőek.

Szögletes arc

Vonja el a figyelmet a négyzet alakú állkapocsról kis medálokkal ellátott nyakláncokkal. A nagy karikás vagy csilláros fülbevaló is nagyon jó választás.

Szív alakú arc

Egy nyaklánc vagy egy rövid nyaklánc megadja keskeny állának a kívánt kerekséget. A háromszög vagy szív alakú lógó fülbevaló szintén hízelgő lesz.

Párosítsa ékszereit öltözködési stílusával

Ékszer öltözködési stílus szerint

Az öltözködési stílus egy másik fontos attribútum, amelyet figyelembe kell venni az ékszer kiválasztásakor. Biztosan nem szeretné, ha a kiegészítői eltűnnének egy merész háttéren, de a jó végső benyomás érdekében azért kerülje a szivárvány effektust is.

Basic öltözködés

Az alapszínek és az egyszerű szabású ruhák könnyű kombinálhatósága miatt nagyon népszerűek. Az ékszer kiválasztásának ebben az esetben ugyanolyan mérsékeltnek kell lennie. Az extravagáns darabok zavaróan néznek ki semleges ruhákkal kombinálva. Választhat egyszerű nyakláncot, bedugós fülbevalót vagy ízléses karkötőt. Ha valami szokatlanra vágyik, emelje ki a végleges outfitet egy egyedi medállal vagy gyűrűvel.

Extravagáns színkombinációk

Ha inkább merész az öltözködésben, és nem szab határt a fantáziának, engedje meg magának ezt az ékszerekkel is. A kifejezőbb színkombinációk és minták jól passzolnak az egyedi darabokhoz. Nem kell félni a színes kövektől vagy az érdekes, ötletes formáktól. Ügyeljen azonban a kombinálásra, és ne feledje, hogy a kevesebb több. Az így létrejött outfitnek harmonikus egészet kell alkotnia, nem pedig változatos keveréket.

Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Facebook

LEGÚJABB CIKKEK

Scroll to Top