Esprit ékszer: Finom, elegáns, minőségi

Tudjon meg többet a legendás Esprit divatmárkáról
Facebook
LinkedIn

A napfényes Kalifornia és a virág gyermekei ihlette Esprit márka az 1960-as években tört be a divat világába. „Azt akarjuk, hogy jól érezze magát és jól nézzen ki” mottóval elsősorban a divat- és stílus érzékkel rendelkező fiatal generációt szólítja meg. Portfóliójában ruházat, parfümök, órák, kiváló minőségű ékszerek és egyéb kiegészítők találhatók. A következő cikkben erre a világhírű divatházra és az Esprit ékszerekre összpontosítjuk figyelmünket.

A cikk tartalma

Az Esprit márka története

„Kezdetben az Esprit csak egy ötlet volt, aminek meg kellett tanulni járni.” Doug Tompkins (a márka alapítója)

Az Esprit története ugyanolyan lenyűgöző és romantikus, mint maga a márka. A férfi, egy kreatív fiatalember a keleti partról, a 89-es úton stoppolt az Emerald Bay felé. A nő, egy fiatal kalifornia aki WV Beatle-ben autózott a nyári brigádjára. Közös utazásuk 1963-ban kezdődött, és tovább tartott, mint azt akkoriban bármelyikük elképzelni tudta volna.

Doug Tompkins és Susie Russell három hónappal a találkozás után férj és feleség lett, majd 5 évvel később együtt megalapították az Esprit céget. Doug és Susie saját műhelyük első divatkollekcióját San Francisco utcáin kezdték el árulni, közvetlenül a kombi csomagtartójából. A divat iránti szenvedéllyel és végtelen energiával végül sikerült elindítani az Esprit de Corp vagy egyszerűen az Esprit globális márkát. Ma a vállalat több száz saját boltot üzemeltet a világ több mint 40 országában.

Egy pillantás az Esprit márkára a múltban
Forrás: esprit.com

Érdekességek az Esprit történetéből

  • Az Esprit márkát máig jellemző, jól ismert betűtípus szerzője a tehetséges művész, John Casado. Azt mondják, Doug a kezdetben elutasította a javaslatát, és kérte, hogy vizsgálja felül. John azonban egy hónap után egy teljesen azonos logóval rukkolt elő, amit végül sikerült elfogadtatni a márka alapítóival.
  • Az Esprit márka már jóval azelőtt kezdett foglalkozni a környezetvédelmi kérdésekkel és a felelősségvállalással, hogy az ún Eko Fashion széles körben ismertté vált. Kezdettől fogva biopamut beszállítókat kerestek és öko kollekciókat gyártottak.
  • Az Esprit már a 80-as években elindította a „Valódi Emberek Kampányát”, amikor a gyönyörű modelleket saját alkalmazottaira cserélte, akik reklámjainak arcaivá váltak.
  • A 21. században a márka gyökeresen megváltoztatta vállalati dizájnját. Kezdett következetesen elhatárolódni az eredeti élénk színek játékától, és a vörös lett a vállalati színe. Az üzletek, reklámok és az Esprit logó pirosba öltözött.

Az Esprit ma

Bár az Esprit divatmárka több mint fél évszázada van a piacon, még mindig innovatívnak és modernnek számít. Továbbra is fenntartja filozófiáját, és kampányain keresztül intenzíven részt vesz olyan fontos társadalmi kérdésekben, mint a sokszínűség, az LGBT közösségek jogai és a nők szerepvállalása.

Az Esprit stílust manapság elsősorban az egyszerűség, a hitelesség és a kényelem jellemzi. A márka gondoskodik arról, hogy jól érezze magát termékeiben, és persze, hogy jól is nézzen ki. Szabadidős kollekcióival és minőségi darabjaival, megfizethető áron igyekszik áttörni. Nemzetközi életmód márka státuszával büszkélkedhet. Ruhákat, cipőket, parfümöket, órákat, ékszereket, kézitáskákat, öveket, napszemüvegeket és egyéb divatos kiegészítőket tervez és értékesít.

Az Esprit ékszerek a visszafogottsággal és minimalizmussal tűnnek ki

Esprit ékszer: Egyszerűség, amelyben a szépség lakozik

Az Esprit minőségi bizsu és ékszer évtizedek óta a divatház egyik szegmense. A márka története és filozófiája közvetlenül tükröződik mind a minőségben, mind a dizájnban. A márka katalógusaiban megtalálhatók az ikonikus Esprit megjelenésű karkötők, nyakláncok, fülbevalók, medálok és gyűrűk.

Az Esprit ékszer dizájnja

A márka a színes extravaganciától a kényelmes egyszerűségen át a minimalizmusig fokozatosan fejlődött. Ékszerkollekciója pontosan ilyen.

A rendkívül népszerű Esprit karkötők finomak, nőiesek és időtállóak. Stílusos kialakításukkal tűnnek ki, amely lépést tart a korral. Minden Esprit ékszer egyedi és jellegzetes kell hogy legyen. Az Esprit nyakláncok szekciójában a finom medálos láncok uralkodnak, de vannak gyöngyutánzatok és drágakövek is, amelyek az elegancia és a luxus benyomását keltik. Az Esprit fülbevalók között a diszkrét apró darabok hódítanak, de akadnak jellegzetesebb karika vagy lógó fülbevalók is.

Az Esprit ékszer minősége

A márka a részletekre helyezi a hangsúlyt, minimalista ékszerei pedig a legapróbb alkotóelemig kidolgozottak. Csak kiváló minőségű anyagokat használ, mint például rozsdamentes acélt, ezüstöt és valódi bőrt. Egyes Esprit ékszereket sárga arannyal vagy egy réteg rózsaszín arany bevonattal látják el. Az Esprit ezüst ékszerek gyakran ródium bevonattal büszkélkedhetnek, ami maximalizálja az oxidációval szembeni ellenállást. Cirkonok, csiszolt üvegkristályok vagy a drágakövek egyéb jól sikerült utánzatai varázslatos fényt adnak nekik.

Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Facebook

LEGÚJABB CIKKEK

Ezek a tippjeink nőnapi ajándékozására

5 inspiráló tipp nőnapi ajándékhoz

Egy nőnapi ajándék ékszer segít kifejezni a megajándékozottnak szánt személyes üzenetét vagy kívánságát. A legtöbb nő értékeli az élményeket, a divatos kiegészítőket vagy az órákat.

Guess kézitáskák

Hogyan válasszunk kézitáskát – lépésről lépésre

Hivatalos és ünnepi alkalmakra válasszunk erősebb, kisebb méretű kézitáskákat. A mindennapi viselethez jobban szolgálnak a nagyobb méretű kézitáskák, hosszabb vállpántokkal. Kézitáska kiválasztásakor vegye figyelembe személyes

Scroll to Top