Ön is elköveti őket? A leggyakoribb ékszerviselési hibák

Ezek a leggyakoribb hibák az ékszer viselésekor
Facebook
LinkedIn

Gyanítjuk, hogy önnél is előfordulnak. Az ékszerviseléssel kapcsolatos hibák az egyik leggyakoribb divathiba. Ezeket gyakran időszűke, rossz szokások vagy egyszerűen csak információhiány okozza. A legnagyobb faux pas elkerülése érdekében jöjjön velünk megnézni, milyen hibákat követnek el leggyakrabban a nők az ékszer viselése során. Magasabb divat szintre viszi ez Önt?

A cikk tartalma

Hibák az ékszerápolásban

Az ékszerápolás alapja, hogy tudjuk, milyen fémből készült az ékszer. Ha fogalma sincs arról, hogy fehérarany, ezüst vagy bizsuról van szó, nehéz megfelelően tisztítani és tárolni.

Az ékszerek nem megfelelő tárolása

Számos nő keresi helet az ékszereinek a fürdőszobában. Praktikus, de hibás megoldás! A légkör páratartalma nem különösebben kedvez az ezüst ékszereknek és bizsuknak. Gyorsabban veszítenek fényükből és színükből. Míg az ezüst tisztítása hosszabb ideig tart, a bizsu teljesen leértékelődik az ilyen kezeléssel.

Az is hiba, ha az ékszereket egy ékszerdobozban együtt tároljuk. A keményebb anyagok, például bizonyos kövek, könnyen megkarcolják a puhábbakat, például az ezüst vagy arany ékszereket. Ezért azt javasoljuk, hogy minden ékszert külön dobozban vagy zacskóban tároljon, hogy ne érintkezzen más darabokkal vagy porral és mikro szennyeződésekkel teli áramló levegővel.

Tippünk: Mindig kapcsolja be nyakláncait, mielőtt eltenné. Ez megakadályozza, hogy összegabalyodjanak és megsérüljenek.

Az ékszerek nem megfelelő tisztítása

Szappan és mosószer lerakódások, por, kozmetikai maradványok, faggyú és különféle egyéb szennyeződések. Mindez folyamatosan rátelepszik az ékszereire, és óriási hiba a közöny. Ha nem veszi észre a szennyezést, biztos lehet benne, hogy valaki a környezetében észreveszi. Az ékszerek tisztítása során a legnagyobb hiba az, hogy nem tisztítjuk elég gyakran, vagy egyáltalán nem tisztítjuk őket.

A szokásos meleg vízzel, enyhe szappannal és puha törlőkendővel végzett tisztítás mellett néhány havonta legalább egyszer érdemes időt szakítania ékszerei és bizsuja alaposabb tisztítására. És itt elérkeztünk egy másik nagy hibához, ami a rossz tisztítási technika. Ideális egy speciális készítmény használata attól függően, hogy az ékszer milyen fémből készül. Felejtse el a fogkrémet, a szódabikarbónát vagy az alkoholt. Ha nem tudja, hogyan tisztítsa meg ékszereit, különösen az értékes darabokat, azt javasoljuk, hogy egyszer-egyszer ezt ékszerészre bízza.

Ékszerviselési hibák

Az ékszerviselési hibákkal gyakrabban találkozunk, mint gondolná. A nők rossz helyen, nem megfelelő kombinációban és nem megfelelő öltözékkel viselik az ékszereket.

Az egyik gyakori hiba az ékszer viselésekor, hogy fürdés vagy zuhanyozás közben viseli

Ékszerekkel a vízbe

Az ékszer károsodásának egyik biztos módja, ha fürdés vagy zuhanyozás közben viseli. Az ékszert semmiképpen ne vigye be a medencébe, pezsgőfürdőbe vagy zuhanyzóba. A klór, a kozmetikumok, a fürdősók vagy a sós víz mind foltosodást vagy karcolódást okozhat a felületen. Kockáztatja, hogy ékszerei soha nem lesznek olyan szépek, mint korábban.

Túl sok ékszer

A kevesebb több. Ha nem tudja eldönteni, hogy vegyen-e még egy karkötőt vagy egy másik gyűrűt, ne tegye. Alkalomtól függően két-három kellemesen összehangolt darab is elég lesz. Ezzel elkerülheti a karácsonyfa ízléstelen hatását. Még a legdrágább ékszerek is olcsóvá teszik, ha túlzásba viszi.

Rosszul megválasztott színek

Nem minden szín illik a bőréhez. Törődjön bele, és ezt ne feledje el ékszer és bizsu vásárláskor. A hidegebb bőrtónusok az ezüsthöz, a fehéraranyhoz és az ezüst színű bizsuhoz illenek. A melegebb bőrtónusú nők nyúlhatnak az arany, a rózsaszín arany, sőt a réz- vagy sárgaréz tónusok után is. Csak a semleges arcbőrű hölgyek játszhatnak az arany és ezüst kombinációjával, ami egyébként most IN.

Rosszul megválasztott ékszer az öltözékhez

Sok nő visel olyan ékszert, amely ütközik, vagy éppen ellenkezőleg, túlságosan keveredik ruhája színével. Még a gyönyörű gyöngyök is elvesztik vonzerejüket, ha fehér felsővel kombinálják őket. Vagy képzeljen el egy vaskos arany nyakláncot egy díszített blúzon. Mellényúlás! Kerülje a merész ékszerek és a színes nyomatok kombinációját.

Rosszul választott fülbevaló a frizurához

A fülbevalónak tökéletesen harmonizálnia kell a frizurájával.  

Ha finomabb modellt is választana, a női fülbevalót olyan jól látható helyen viseljük, hogy tökéletesen össze kell hangolni. Ha laza a haja, felejtse el a hosszú lógó fülbevalókat, amelyek kaotikusan fognak kinézni a frizurában. Inkább a kisebb, nem feltűnő bedugós fülbevalókat részesítse előnyben. Másrészt, ha kontya vagy feltűzött alkalmi frizurája van, akkor vegyen bátorságot és válasszon egy merészebb fülbevaló modellt, amely kitölti a fül és a nyak közötti teret.

Rosszul választott nyaklánc a nyakkivágáshoz

Biztosan van kedvenc nyaklánca az ékszerdobozában. Minden nőnek van. Azonban ne feledje, hogy nem illik minden nyakkivágáshoz. Egy rövid nyaklánc elveszettnek tűnik a mélyülő nyakkivágásban, míg egy hosszú nyaklánc megtöri a kisebb kerek vagy négyzet alakú nyakkivágás szimmetriáját. Szerezzen be ékszerdobozába különböző típusú és hosszúságú nyakláncokat, amelyek jól passzolnak a különböző nyakkivágásokhoz. Gyorsan rá fog jönni, hogy gardróbja sokkal érdekesebb és stílusosabb lesz.

Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Facebook

LEGÚJABB CIKKEK

Scroll to Top