Ékszerek születési hónapok szerint: Milyen drágakövek harmonizálnak Önnel?

Tudja meg, mely ékszerek harmonizálnak csillagjegyével
Facebook
LinkedIn

A drágakövek népszerűsége az ókorba nyúlik vissza, a nekik tulajdonított tulajdonságok hagyományos történelmi jelentőséggel bírnak. A drágakövek azonban elsősorban kivételes esztétikai tulajdonságaiknak köszönhetik helyüket az ékszeriparban. Szépségük színükben, fényükben, tisztaságukban és tartósságukban rejlik. A drágakő a természet varázslatos erejének és az esztétikai tökéletességnek egyedülálló találkozása. Az ilyen kapcsolat eredeti módját az úgynevezett születés drágakövei képviselik. Van már olyan drágakővel ellátott ékszere, amely az Ön hónapjához kapcsolódik?

A cikk tartalma

A születés hagyományos vs. modern drágakövei

Az eredeti születési drágakövek listája Lengyelországban gyökerezik, és a 16. századra nyúlik vissza. Ezt követően 1912-ben az Amerikai Ékszerészek Szövetsége kiadta a Modern Gem List azaz az úgynevezett modern drágakövek listáját, amely némileg eltér a hagyományostól. Úgy tartják, hogy az ékszerészek ezt azért tették, hogy megkönnyítsék maguknak a modern ízlésnek megfelelő ékszerek készítését. 

A születési drágakő történelmi jelentősége

Már az ókori civilizációk is hitték, hogy a drágakövek nek egyedülálló erejük van, és rendkívüli értékkel szolgálnak viselőik számára. Leggyakrabban az egészség, a tulajdon, a gazdagság, a boldogság vagy az általános jólét védelmének tulajdonították őket. Hagyományosan az év minden hónapját egy-egy drágakőhöz kötötték. Eredetileg „holdköveknek” hívták őket, és az emberek az adott hónapban talizmánként viselték őket. Azt hitték, hogy így növelik mágikus erejüket. Később a holdkövek a jelenlegi születési drágakövekké fejlődtek, amelyek nagyobb erővel bírnak, ha ugyanazon hónaphoz kapcsolódó személy viseli. 

Drágakő ékszerek születési hónap szerint: Találja meg drágakövét

Akár hisz varázslatos természeti erejükben, akár csak egyedi esztétikai vonzerőt képviselnek Önnél, a születési hónap szerinti drágakő ékszerei rendkívüli személyes értékkel bírhatnak. Ezért nagyon népszerűek ajándékként születésnapok, jelentős évfordulók és eredmények, valamint keresztelők és gyermek születése alkalmából. 

Január: Ékszer gránáttal

Bár a gránátot hagyományosan a vörös színhez kötik, az ékszerészetben használják a lila, narancs, zöld és sárga gránátot is. A gránát védőkő, és a szeretet és a vitalitás szimbolizálására is használják. Nagyon vonzónak tűnik, ha egy arany nyaklánc medáljába vagy finom arany fülbevalóba helyezzük.

Február: Ékszer ametiszttel

Az ametiszt jellegzetes színe a lila, de az egyes árnyalatok a világoslilától a liláspirosig terjednek. Eredetileg az ametiszt a királyi ranghoz kapcsolódott. Ma már spirituális és gyógyító erőt is tulajdonítanak neki. A fehérarany ékszerekbe helyezett vagy ezüst medálokba ágyazott ametiszt finom és nagyon időtálló hatást nyújt.

Március: Ékszer akvamarinnal

Az akvamarin nevét a tengervíz színéről kapta. Árnyalatai a világos kéktől a kékeszöldig terjednek. Ez egy védőkő, amely egyszerre kapcsolódik a házassági boldogsághoz és a magasabb intellektushoz. Mivel mindig világos, nagyon üdének és könnyűnek tűnik, s különösen illik ezüst ékszerekhez és fehérarany ékszerekhez.

Április: Ékszer gyémánttal

A drágakövek gyöngyszeme, szépsége és tisztasága miatt világszerte nagyra értékelik. A gyémántok többnyire színtelenek, de vannak kék, piros vagy meleg sárga gyémántok is. Az erőt és a végtelen szerelmet szimbolizálják, ami az oka annak is, hogy a jegygyűrűk elválaszthatatlan részét képezik. Tisztaságuknak köszönhetően jól össze illenek a hideg- és meleg színű nemesfémekkel. A gyémánt gyűrűk mellett valószínűleg a gyémánt medálos női nyakláncok a legnépszerűbbek.

Május: Ékszer smaragddal

A májusi gyermekek születési köve gyönyörű zöld színéről ismert, és az egyik legkeresettebb drágakő. Az intelligenciát szimbolizálja, támogatja a gondolkodást és gyógyító hatást is tulajdonítanak neki. Gyönyörűen harmonizál különösen az arany ékszerekkel. A smaragd fülbevaló rendkívül népszerű, és viselője arcát felragyogja.

Június: Ékszer igazgyönggyel

Bár a hagyományos fehér igazgyöngyök tisztának, elegánsnak és még fényűzőnek is tűnnek, manapság már nem ez az egyetlen választás. Egyre népszerűbbek a fekete és szürke árnyalatú vagy akár a pasztell színekig terjedő színváltozataik. Finomságukkal a gyöngyök az ártatlanságot, a tisztaságot és a bölcsességet szimbolizálják. A fehér gyöngyök bármilyen fémmel tökéletesen harmonizálnak. Finom nyakláncokba és fülbevalókba ágyazva különösen szépen mutatnak.

Július: Ékszer rubinnal

A rubint a legnépszerűbb hagyományos drágakövek közé soroljuk, melyek közül vakító vörös színével tűnik ki. Egyszerre szimbolizálja a fizikai erőt, az állóképességet és az egyensúlyt. Meleg árnyalataival gyönyörűen harmonizál a sárga és rózsa aranyból készült ékszerekkel. Leggyakrabban medálokban található, de a rubingyűrűk is nagyon egyediek.

Augusztus: Ékszer olivinnal

Egyedülálló zöld- és sárgászöld színű modern drágakő az augusztusban születettek köve. Ez egy védőkő, amelyről azt hitték, hogy megóvja viselőjét különösen az éjszaka veszélyes csapdáitól. A zöld smaragdhoz képest az olivin világosabbnak és könnyebbnek tűnik, illik ezüst ékszerekhez és a fehér aranyból készült ékszerekhez.

Szeptember: Ékszer zafírral

Bár a zafírok különböző színváltozatokban jelennek meg, a hagyományos kék zafír a szeptemberben születettek köve. Ez egy védő drágakő, amely erős gyógyító és spirituális tulajdonságokkal rendelkezik. Színének köszönhetően különösen lenyűgöző, ha ezüst medálba és fehér arany ékszerbe van beágyazva.

Október: Ékszer opállal

Az opálok nagyon finom születés drágakövek, mindegyik egyedi. Színvillanások keverékével tűnnek ki, amely kőről kőre és a fényviszonyoknak megfelelően változik. Fényt, varázslatot és boldogságot szimbolizálnak, és gyógyító hatást is tulajdonítanak neki, mely különösen a szemet és a látást segíti. Az opálok nagyon sokoldalúak. Míg a sárga arany ékszerekben kissé retrónak tűnhetnek, a fehér fémekkel kombinálva könnyedség és modernség benyomását kelthetik.

November: Ékszer citrinnel

Ahogy a neve is sugallja, a citrin gyönyörű élénk sárgától narancssárgáig terjedő színével tűnik ki. Ez a pozitív kő a boldogság szimbóluma, stressz ellen hat, és gyógyító tulajdonságokkal is rendelkezik, különösen a gyomor és az egészséges alvás tekintetében. A sárga arannyal a citrin szépen és nemesen hat, de világos színével szépen és könnyen harmonizál a fehér fémekkel. Nagyon népszerűek a citrinnel díszített medálok.

December: Ékszer kék topázzal

Az év végén születettek sorsába egy gyönyörű kék drágakő van “írva”, melynek árnyalatai a világoskéktől az acélkéken át a kékeszöldig terjednek. A kék drágakő a gazdagságot jelképezi, és az arany vonzásának misztikus képességét rejti. Gyönyörűen néz ki fehérarany nyakláncokban, ideális topáz fülbevalóval kombinálva.

Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Facebook

LEGÚJABB CIKKEK

Scroll to Top