Drágakövek és kövek a csillagjegy szerint. Hogyan válasszuk ki, és mit szimbolizálnak?

Kövek a csillagjegyek szerint
Facebook
LinkedIn

Ha szokta olvasni a horoszkópokat vagy a jegye meghatározását, biztosan találkozott a drágakövekkel is, amelyek szorosan összefüggnek a csillagjegyekkel. Alapvetően asztrológiáról és egy spirituális témáról van szó, amelyet a múltban különböző csillagászok tanulmányoztak. Éppen ők fedezték fel, hogy kapcsolat van a kövek és a csillagjegyek között. Ha tudni szeretné, hogy a csillagjegye szerint milyen köveket érdemes vásárolnia, olvasson tovább.

A cikk tartalma

Hogyan válasszunk köveket csillagjegy szerint?

Mindenekelőtt tudni kell, mi a csillagjegye, és milyen tulajdonságokkal és hatásokkal bírnak az egyes kövek. Ezek gyönyörű ékszerek  – például fülbevalók, női karkötők, nyakláncok vagy gyűrűk, formájában is megjelenhetnek.

Az ametiszt a Bak jegy kövei egyike

Bak – gránát és ametiszt (december 22. – január 20.)

A Bak csillagjegy számára az achát, a gyémánt, a fekete gyöngy, a szodalit, az ónix, a turmalin, a gránát és  az ametiszt kövek jellemzők. Különösen a sötétvörös gránát igaz szerelmet hoz, az erőt, a szolidaritást, az egységet és a megértést szimbolizálja valamint segít megérteni másokat.

Vízöntő – türkiz és gránát (január 21. – február 19.)

A Vízöntőt is jellemzik bizonyos kövek, amelyek erőt és pozitív energiát hoznak – ilyenek az akvamarin, a krizokolla, a gránát, a fluorit és a türkiz. A kék akvamarin a szabadság, a bölcsesség és a szeretet érzését adja a Vízöntőnek. A türkiz javítja a hangulatot és az erő ingadozást, a gránát pedig tisztaságot és igazságot hoz, miközben segíti a Vízöntőt az üzleti életben és az ötletek érvényesítésében.

Halak – ametiszt és akvamarin (február 20. – március 20.)

Ha a Halak jegyében született, olyan drágakövek után nyúlhat, mint az ametiszt, a holdkő, az akvamarin vagy a gyöngy. Például a Holdkő segíti a Halak kreativitását.

A Kos jegynek a sötétvörös rubin alkalmas

Kos – gyémánt és rubin (március 21. – április 20.)

A rubin és a gyémánt egyedi erőt adnak a Kosnak. A rubin elősegíti a kíváncsiságot, a kalandot és a kreativitást, és elnyomja az egoizmust. A sötétvörös rubin tökéletes kő a női ékszerhez, amelyet szeretetből ajándékoznak.

Bika – smaragd és zafír (április 21. – május 20.)

Bikaként született, aki az életében próbálja elmélyíteni a szerelmet, a jó kapcsolatokat és igaz barátságot találni? Akkor viseljen smaragd ékszert. Ezenkívül a smaragd fejleszti a kommunikációs készségeket és az empátiát. A zafír segít a türelemben, a családi kapcsolatok javításában és a jobb eredmények elérésében ill. a saját érzelmek kontrollálásában.

Ikrek – citrin és borostyán (május 21. – június 21.)

A borostyán és a citrin az Ikrek fő drágakövei ​​közé tartoznak. A borostyán szerepe az, hogy enyhítsen az Ikreket a stresszelésén, segít leküzdeni a félelmet, valamint kezelni az érzelmeket ill. a pszichét. A citrin javítja az elszántságot, és lelkesít az összes tevékenység végzéséhez, ill. segít az Ikrek önbecsülésében.

Rák – smaragd és gyöngy (június 22. – július 22.)

Ha csillagjegy szerinti köveket említjük, nem szabad kihagyni a Rák jegyét sem. Ez az állatöv egyik legérzékenyebb jegye. A gyöngy segít a stresszel, a megértésben, békét és biztonságot kelt, ill. családi boldogságot hoz. A smaragd segít a szerelemben, a megtört szívvel ill. a helyes út irányításában is.

Oroszlán – gyémánt és rubin (július 23. – augusztus 23.)

A vörös rubin segíthet az oroszlánnak a szerelemben és a szexualitásban. Többek között ez a drágakő motiválja az Oroszlánt az általa kitűzött nagyszerű célok elérésére. Minden szempontból életerőt ad, szelídíti a büszkeséget és nagylelkűségre bátorít. A gyémánt segít ennek a legdominánsabb jelnek, hogy kitartson és magabiztos legyen.

A borostyán és a zafír a Szűz jegyének kövei közé tartozik

Szűz – borostyán és zafír (augusztus 24. – szeptember 23.)

A Szűz jegyére elsősorban a zafír és a borostyán van hatással. Míg a sárgás borostyán erősíti a türelmet, a döntéshozatalt, a kreativitást ill. enyhíti az idegességet, a tiszta kékes borostyán erősíti az intuíciót és segít a mentális egészségben. A borostyán az érzelmekre, a gondolkodásra és a rugalmasságra is pozitív hatással van.

Mérleg – Gyöngy és turmalin (szeptember 24. – október 23.)

A Mérlegről ismert, hogy egy nagyon kiegyensúlyozott jegy, mindenben igazságot keres. Ebben segít neki a gyöngy, ami az interperszonális kapcsolatokat is erősíti, harmóniát hoz és mindig előre visz. A turmalin segít új partnerségek és kapcsolatok kialakításában.

Skorpió – opál és topáz (október 24. – november 22.)

A topáz segíti a karizmatikus Skorpiókat új kapcsolatok, barátságok és partnerségek kialakításában. Ez a sokszínű kő harmóniát, hűséget, lojalitást és egy adag kreativitást is visz a Skorpió életébe. Az opál pedig erősíti a belső motivációt, szépséget és karizmát, valamint csillapítja a makacsságot.

Nyilas – topáz és olivin (november 23.  – december 21.) 

Ha a csillagjegy szerinti kövekről van szó, akkor a topáz itt nem hiányozhat. Enyhíti a Nyilas haragját, elősegíti a kitartást, harmóniát hoz az életbe, motivál és megbocsátást ad. A topáz a boldogságra is hatással van, és megolvasztja a Nyilas hideg szívét. Az olivin pedig motivál, segít az érzelmi egyensúly hiányban, és növeli a Nyilas önbizalmát és önbecsülését.

Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Facebook

LEGÚJABB CIKKEK

Ezek a tippjeink nőnapi ajándékozására

5 inspiráló tipp nőnapi ajándékhoz

Egy nőnapi ajándék ékszer segít kifejezni a megajándékozottnak szánt személyes üzenetét vagy kívánságát. A legtöbb nő értékeli az élményeket, a divatos kiegészítőket vagy az órákat.

Guess kézitáskák

Hogyan válasszunk kézitáskát – lépésről lépésre

Hivatalos és ünnepi alkalmakra válasszunk erősebb, kisebb méretű kézitáskákat. A mindennapi viselethez jobban szolgálnak a nagyobb méretű kézitáskák, hosszabb vállpántokkal. Kézitáska kiválasztásakor vegye figyelembe személyes

Scroll to Top