Ékszert választunk a haj és a szem színe alapján

Ékszert választunk a haj és a szem színe alapján
Facebook
LinkedIn

Az ékszergyártók és -eladók széles kínálatát tekintve a divatkiegészítők kiválasztása olykor rendkívül nehéz folyamatnak tűnhet. Ezért úgy döntöttünk, hogy legalább egy kicsit megkönnyítjük a dolgát. Míg egy másik cikkünkben ahhoz adtunk tanácsot, hogyan válasszunk ékszert bőr-, arc- vagy öltözködési stílus szerint, addig ebben a haj- és szemszín szerint választunk ékszert.

A cikk tartalma

Ékszer hajszín szerint

Nem hiába mondják, hogy a haj a női szépség koronája. Színtónusuk alapvető szerepet játszik az összbenyomásban, ezért a kiegészítők kiválasztásában az egyik kulcsszerepet tölti be.

Az ékszert választásnál a barnáknak van a legkönnyebb dolguk

Ékszer barnáknak

Ha nem túl sápadt a bőre, akkor alapvetően szabad keze van az ékszer kiválasztásánál. Ha azonban barna haja porcelánbőrrel párosul, ragaszkodjon a hideg tónusokhoz, és részesítse előnyben az ezüstöt, a fehéret vagy a rózsaszín aranyat. A kék és mélyvörös kövek különösen alkalmasak a barnák számára. Választhat például egy tüzes rubinnal ellátott nyakláncot vagy borostyán fülbevalót.

Ékszer szőkéknek

Ha szőke, kerülje az arca közelében a sárga fémeket, amelyek szükségtelenül kiemelik haja nem kívánt sárga fényeit. Ezért részesítse előnyben a fehér aranyból vagy ezüstből készült fülbevalókat és nyakláncokat. A kövek színskálájából ízlése és fantáziája szerint válogathat. A kék és zöld kristályok nagyon jól állnak Önnek.

Ékszer vöröseknek

A sárga és a rózsaszín arany jól illik a vörös hajhoz. Haja színét a kék és zöld kövek tökéletesen kiemelik. Például válasszon egy gyönyörű zöld smaragd nyakláncot és gyűrűt.  Csak úgy ragyogni fog.

Válasszon ékszert a szem színe szerint

Ékszer a szem színe szerint

Egy helyesen megválasztott ékszer vagy megfelelő bizsu játékos csillogást ébreszt a szemében, kiemeli a színét vagy megfelelően kiegészíti azt. Amikor a szemszín alapján választ ékszert, különösen az arc közelében lévő területekre koncentráljon.

Kék szem

Kék szemei gyönyörű tónusait tökéletesen aláhúzzák a hideg fehér fémek. A kövek színével és fényével játszhat. Válasszon átlátszó zafír, tiszta topáz vagy csillogó cirkon fülbevalót.

Zöld szem

A szem zöld színe nagyon szokatlan és ugyanakkor vonzó. A meleg fémek jól állnak Önnek, de a hidegebb árnyalatokkal sem nyúl mellé. A kristályok hozzáillő színével kiemeli egyediségét. Választhat smaragdot, ametisztet vagy olivint.

Mogyoróbarna szem

A titokzatos mogyoróbarna szemek jól passzolnak a lágyabb tónusokhoz. A fém és a kövek rózsaszín színe kiváló választás. A beágyazott ametisztekkel díszített rózsa arany fülbevaló lenyűgöző benyomást kelt. A korábban született hölgyek a rubin vagy a gránát őszi színeit részesíthetik előnyben.

Barna szem

A barna szem egzotikus, energikus és bájos. Szinte bármilyen ékszerrel kombinálható. A barna szemű hölgyek ne felejtsék el, hogy a gyémánt a nők legjobb barátja, vagy válasszák a gazdaságosabb, de nem kevésbé elegáns alternatíváját, a cirkont. Viszont a zöld, kék és türkiz kövek is jól állnak nekik.

Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Facebook

LEGÚJABB CIKKEK

Scroll to Top