Cartier ékszer: az ékszerészek királya, a királyok ékszerésze

A Cartier a világ egyik leghíresebb ékszere
Facebook
LinkedIn

Kreativitás, szabadság és tökéletesség. A híres ékszerész ház központi értékei a márka termékeinek stílusát is jellemzik. A luxus ékszerek mellett a Cartier elsősorban karórákra és parfümökre koncentrál. Királyi családok, hírességek és világmágnások választják őket. A Cartier ékszer és ikonikus piros dobozai még a mozivásznon is szerepeltek. Nézzük meg közelebbről a márka történetét, amely kiérdemelte a „Az ékszerészek királya, a királyok ékszerésze” jelzőt.

A cikk tartalma

A Cartier márka története

A Cartier ékszerész ház történetét 1847-ben kezdték írni. Ekkor a 28 éves Louis Francois Cartier éppen egy ékszer műhelyben tanult ki, és azonnal elindította saját vállalkozását. A műhelyt Párizsban mesterétől, Adolph Picardtól vette át, és szorgalmasan kezdett dolgozni a fejlesztésén. Ekkor fia, Alfred vette át a cég adminisztrációját. Bár Alfred apja már készített királyi terveket francia arisztokraták számára, Alfred fiai közül három – Louis, Pierre és Jacques – volt felelős a Cartier márka világméretű sikeréért.

Alfred 1874-ben vette át a Cartier cég vezetését. Zsebében a hazai magas körökben elért sikerrel már egy globális birodalomról álmodozott. Így fiai New Yorkba, Londonba és Oroszországba utaztak, hogy fejlesszék a családi vállalkozást és új üzleti lehetőségeket teremtsenek. Az ékszerész ház így kezdett luxus ékszereket gyártani a világ arisztokratái számára. Támogatói közé tartozott Rockefeller, Ford és VII. Edward király.

Cartier gyémánt nyaklánc
Forrás: https://couturenotebook.com/

A híres Cartier Santos és Louis Cartier egyéb sikerei

A Santos óra a márka egyik legnagyobb globális sikere. Ez volt a történelem első férfi karórája. 1904-ben Louise Cartier tervezte barátja, Albert Santos-Dumont pilóta javaslatára. Panaszkodott Cartiernek az akkoriban használt zsebóra nehézkességére, amikor a gépet vezette. Cartier egy praktikus a mai napig Santos néven ismert lapos karórát tervezett neki.

Louise nagyon kreatív ember volt, és az ékszerész házban töltött ideje alatt számos híres termék látott napvilágot a piacon. A legnépszerűbbek közé tartozik az ikonikus Tank órakollekció és a Cartier Love karkötők, amelyek ma is népszerűek.

A Cartier márka jelene

A Cartier család 1964-ig birtokolta a márkát. Jelenleg a luxus ékszerész ház a világ egyik legnagyobb ékszer eladója, és több mint 300 fiókkal rendelkezik 125 országban. Kétévente új kollekciót ad ki, melynek bemutatása nagy esemény. Említsük meg például a Nílus gyöngye ékszerkollekciót, amelynek bemutatkozó kiállítását New Yorkban rendezték meg. Egyiptomi témájú volt, a díszítésben többek között valódi piramis ill. élő pávák szerepeltek.

Cartier leghíresebb ékszerei

A Cartier név az egyik leghangzatosabb az arany és az ékszerek területén. A luxus világmárka kiváló minőségű ékszerekkel büszkélkedhet, amelyek nemcsak vonzók, de némelyik rejtett történetet is hordoz.

Marie Félix krokodil nyaklánc

A híres Félix nyaklánc két krokodilból készült, amelyek közül az egyik 1023 sárga gyémántból, a másik 1060 smaragdból ​​áll. A Cartier márka 1975-ben készítette a híres mexikói színésznő, Maria Félix megrendelésére.

Tutti Frutti kollekció

A színes Tutti Frutti ékszerkollekciót India ihlette. Jacques Cartier itt tudott nyereségesen vásárolni rubinokat, zafírokat és smaragdokat gyönyörű virágmotívumokkal. A párizsi műhelyek aztán egy új stílusú ékszerbe asszimilálták őket. Lenyűgöző darab volt a gyönyörű hindu nyaklánc, amelyet 1936-ban Daisy Fellowes énekesnő rendelt meg.

Cartier Infinity Ring

Cartier Trinity Ring

A híres Cartier gyűrű, amely három összekapcsolt gyűrűből áll, a szerelem végtelenségét jelképezi. Először 1924-ben gyártották. Azóta Diana hercegnő és Nicole Kidman is viselte.

Párduc bross

Jeanne Toussaint, Cartier egyik leghíresebb tervezője, nagy szerelmese volt a macskaféléknek. Az ékszerházban eltöltött ideje alatt számos olyan ékszert tervezett, amelyek a macska motívumot örökítették meg a Cartier-tervezés keretében. Az egyik a híres Párduc bross volt, amelyet Wallis Simpson, VII. Edward felesége viselt.

Cartier Red Box

Bár jelen esetben nem ékszerről van szó, az ikonikus piros doboz a luxus ékszerész kézjegyei közé tartozik. A Cartier ékszereket a márka fennállásának első évei óta pakolják bele. A Gentlemen Prefer Blondes című filmben is láthatta. 2009 óta a dobozok környezetbarát anyagokból készülnek, műanyagok felhasználása nélkül.

Érdekességek a Cartier márkáról

  • Alfred Cartier volt az első ékszerész, aki platinát használt az ékszergyártásban. 1847-ben beépítette a Garland Style ékszereibe.
  • VII. Edward angol király Louis Cartiert a királyok ékszerészének és az ékszerészek királyának nevezte el.
  • Az ikonikus Cartier Love karkötő dizájnját a középkori tisztasági övek ihlették.
  • A New York-i kórházak felszerelésében Love csavarhúzók találhatók, amelyekkel vészhelyzetben eltávolíthatják a Cartier ékszereket, ill. a híres Cartier karkötőt, a betegek csuklójából.

Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Facebook

LEGÚJABB CIKKEK

Scroll to Top