Ezek a leghíresebb filmes ékszerek! Felismeri valamelyiket?

Ezek a leghíresebb filmes ékszerek
Facebook
LinkedIn

Ragyogók, és annyira csodálatosak. A filmes ékszerek nemcsak a filmszereplők kinézetének szerves részét képezik, de gyakran az egész történet is körülöttük forog. Felismeri ezt a 7 leghíresebb filmes ékszert?

A cikk tartalma

A leghíresebb filmes ékszerek, amelyeket szinte mindenki ismer

Vannak filmek, amelyek a történet vagy a színészek miatt felejthetetlenek. Ismerjük viszont azokat az alkotásokat is, amelyek a gyönyörű női ékszerek miatt emlékezetesek. Ezek a leghíresebb filmes ékszerek.

1.Moon of Baroda – Van aki forrón szereti (1953)

Az ikonikus drágakő, a „Baroda holdja” a Gentlemen Prefer Blondes című filmben jelent meg. Marilyn Monroe viselte a Diamonds are a girl’s best friend’ című dal való előadása közben. Ez a 24,04 karátos kanári sárga gyémánt körte alakúra van vágva. 2018-ban az ékszert 1,3 millió dollárért árverezték el, ami körülbelül 1,2 millió eurót jelent.

2. Ribbon Rosette – Álom luxuskvitelben (1961)

A Holly Golightly által alakított Audrey Hepburn által viselt gyönyörű „Ribbon Rosette” ékszer az Álom luxuskivitelben nyitójelenetében látható. A Jean Schlumberger által készített 128,54 karátos nyaklánc azonban még értékesebbnek számít.

A legendás ékszer az Álom luxuskivitelben című filmben Audrey Hepburn-nel
Forrás: https://people.com/

3.Rubin nyaklánc – Micsoda nő (1990)

A Micsoda nő romantikus történetében megjelent egy ritka rubin nyaklánc, amelyet a francia ötvös, Fred Joaillier speciálisan készített. A nyaklánc fehér aranyból áll, gyémántokkal és 23 rubinnal. Értéke 1,35 millió dollár, ami 1,2 millió euró.

4. Az óceán szíve – Titanic (1997)

Az egyik leghíresebb filmes ékszer a „Heart of the Oceankék gyémánt nyaklánc a Titanic című filmből, amelyet Kate Winslet színésznő viselt. Rose alakítója a film végén visszadobja a nyakláncot az óceánba, ami élet szenvedélyét és a pénzzel szembeni szerelmi preferenciáját szimbolizálja.

A híres filmes ékszer a Titanicból
Forrás: https://www.thethings.com/

5. Isadora nyaklánc – Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt (2003)

Kate Hudson a gyönyörű Isadora gyémánt nyakláncot viselte Andie Anderson szerepében a How to Lose a Guy in 10 Days című filmben. Ez az egyik legdrágább ékszer, amit valaha filmhez terveztek. Értéke 5 millió dollár = 4,5 millió euró. Ez az ékszer annyira szokatlan volt, hogy a tervezőknek Kate számára olyan ruhát kellett készíteniük, amely tökéletesen passzol a nyaklánchoz.

6.Sats eljegyzési gyűrű – Szex és New York 2 (2010)

A Szex és New York számos gyönyörű filmes ékszert kínál. Az egyik a fekete gyémántgyűrű, amelyet Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) kapott Bigtől (Chris Noth). Ezt a eljegyzési gyűrűt 18 karátos fehér aranyból, amelyben 5 karátos fekete gyémánt volt beültetve Itay Malkin ékszertervező tervezte.

7. Toussaint nyaklánc – Debbina 8 (2018)

A listánk egy további nyaklánca az Ocean’s 8 című filmben bemutatott Toussaint nyaklánc. Ez egy Cartier gyémánt nyaklánc, amelyet egy ritka történelmi darab ihletett. Egy 136,25 karátos kék-fehér drágakövet tartalmazott, amelyet Queen of Holland gyémántként ismertek. A nyaklánc egy 12 karátos zöld gyémántból és nagy fehér és rózsaszín gyémántokból állt.

A híres filmes ékszer a Debbina 8 című filmből
Forrás: https://www.naturaldiamonds.com/ / https://www.ruigalopim.com/

Még több említésre méltó filmes ékszer

A fent említett ékszerek mellett nem feledkezhetünk meg a Moulin Rouge, az Elfújta a szél, a Beauty of Manhattan, az Anna Karenina, a Kleopátra és a The Great Gatsby című filmek ékszereiről sem. Ha eddig csak a cselekményre vagy a karakterekre koncentrált ezeknek a filmeknek a nézése során, a következő megtekintéskor mindenképpen figyeljen a fent említett filmes ékszerekre is.

Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Facebook

LEGÚJABB CIKKEK

Scroll to Top