Hogyan válasszunk báli ékszert: Ismerje meg a 3 aranyszabályt

Eláruljuk, hogyan válasszon báli ékszert
Facebook
LinkedIn

Coco Chanel mondta egyszer, hogy egy nő lehet túldíszített, de soha nem lehet túl elegáns. Ma úgy döntöttünk, hogy ennek a progresszív divatikonnak a szavaival fogunk segíteni a báli ruha ízléses finomhangolásában. Már választott estélyi ruhát, megfelelő cipőt és kipróbálta a frizurát, most pedig tanácstalanul áll a tükör előtt és azon töpreng, milyen báli ékszert válasszon? Hogyan kerülhetjük el a nem kívánt túldíszítést „à la karácsonyfa”, és egyúttal diadalmasan lőhetünk be a stílusos elegancia kapujába? Van néhány hasznos tippünk az Ön számára.

A cikk tartalma

Báli ékszer: Három aranyszabály

Mielőtt közelebbről megvizsgálnánk az egyes ékszer típusokat, és útmutatást adnánk, hogyan illesztjük őket megfelelően a frizurához és a ruhához, rekapituláljuk a kombinálás aranyszabályait.

Az ékszer kiegészíti a ruhát, nem veszi fel vele a versenyt

Nem véletlenül nevezzük divatkiegészítőknek az ékszereket és bizsukat. Fő feladatuk, hogy kiegészítsék és elegánsan feldobják az öltözéket. Bár a merészebb darabok dominálhatnak az összképben, ezeket mindig úgy kell megválasztani, hogy harmonizáljanak a ruha elemeivel. Keresse meg azt a részletet, amelyet ki szeretne hangsúlyozni a ruháján, és tegye ezt minőségi ékszer vagy bizsu hozzáadásával. Például, ha egy csillogó ruhát választunk, amely gyönyörűen, arany színben tükrözi vissza a fényt, válasszon arany ékszereket.

Kevesebb ékszer, több elegancia

Sok nő érzi úgy, hogy egy ünnepi esti alkalom mindent és sokat kér. Az eredmény a már említett túldíszítés hatása, amely inkább kaotikusnak tűnik, mint elegánsnak. Ha egy egyszerűbb, monokróm ruhát választott, akkor a báli ékszerrel egy kicsit játszhat. Még ebben az esetben se vegyen azonban három darabnál többet, ami ízlésesen harmonizál majd egymással. Egy pazar, részletgazdag ruha esetén legyünk még mértéktartóbbak az ékszer kiválasztásánál. Lehet, hogy meglepődik, de a báli ékszer nem kötelező!

Csak egy lehet a király 

Ha finom, kevésbé feltűnő ruhát választott, amelynek érdekes elemét egy jellegzetes ékszerrel tervezi kiemelni, egyszerre csak egy domináns darabot válasszon. Például egy szép nyakkivágást hangsúlyozhat egy masszívabb nyaklánccal. Ebben az esetben nyúljon kevésbé feltűnő fülbevalóért és egy ízlésesen hozzáillő karkötőért vagy gyűrűért. Ne feledje, hogy az összmegjelenésben csak egy ékszer játszhatja a főszerepet. Ellenkező esetben az ékszerei összecsapnak, és Önt kizárják.

Hogyan válasszuk ki a  különböző báli ékszer típusokat

Tisztáztuk az ékszerek kombinálásának alap mantráját, most itt az ideje, hogy finomhangoljuk báli ruháját, hogy Ön legyen az est királynője. Ha színes a ruha, válasszon belőle egy tónust, amelyben az ékszert is kiválasztja. Egy egyszerűbb egyszínű ruhával a kövek színeivel játszhat, ezek beragyogják a megjelenését. Ne feledje azonban, hogy a kiegészítőinek is illeszkedniük kell egymáshoz. Azonban nem feltétlenül kell azonos színűnek lenniük.

Báli fülbevaló

A fülbevaló kiválasztását a ruha részletei és a frizura kiválasztása befolyásolja. Olyan ruhához érdemes kevésbé feltűnő fülbevalót választani, amelynek felső része erősen díszített. Akkor is válasszon egyszerűbb fülbevalót, ha a hajat szabadon kiengedve hagyja. A masszívabb ékszerek belegabalyodhatnak a frizurába, ami zavarónak és ápolatlannak tűnik. A jellegzetes lógó fülbevaló jól passzol a csupasz vállhoz és a felfésült hajhoz.

Báli nyaklánc

A nyaklánc a legnépszerűbb báli ékszer . Kiválasztásánál a báli ruha vezet a legmegbízhatóbban. A masszív, kövekkel kirakott nyakláncok jól passzolnak a pánt nélküli ruhákhoz. Az egyszerűbb, bő, mély dekoltázsú ruhák szépen passzolnak a réteges nyakláncokhoz. Így elérheti a görög istennő megjelenését. A kisebb nyakkivágású, pántos vagy egyenes dekoltázsú ruhák passzolnak egy egyszerűbb, rövidebb nyaklánchoz. Választhat például egy klasszikus aranyláncot vagy egy elegáns gyöngy nyakláncot.

Báli karkötő

Bár a karkötők kínálata a jelenlegi piacon rendkívül széles, ne feledje , hogy elegánsan szeretne kinézni a bálon. Ezért ne essen csábításba a sekélyes darabokkal, amelyek megbontják öltözéke harmóniáját. Bár a karkötő távolabb van az arctól és a nyaktól, mindig tökéletesen illeszkedjen a többi darabhoz. A karkötő kiválasztását a ruha ujjai is jelentősen befolyásolják. A karkötők különösen alkalmasak a pántos ruhákhoz, amelyek optikailag kitöltik a karján lévő üres helyet. Ha hosszú az ujja, hagyja otthon a karkötőt. A finom ruhák csak egy egyszerű, kevésbé feltűnő karkötőt kérnek. Egy fenséges báli ruha egy masszív kirakott darabbal is jól kijön majd.

Báli gyűrű

Ha nem tudja eldönteni, hogy karkötővel vagy gyűrűvel díszítse kezeit a báli ékszerek kombinálásakor, mi a gyűrű mellett voksolunk. Kevésbé hagyományos megoldást képvisel azzal az ambícióval, hogy egy adag nőiességet és romantikát vigyen a megjelenésbe. Ne féljen egy kifejezőbb darabtól sem egy masszívabb színű kővel. Természetesen érdemes ízlésesen összeilleszteni a ruha és az ékszer egyéb részleteivel is. De ne vigyük túlzásba sem a gyűrűk számával.

Tippünk befejezésül: Bár a megfelelő báli ékszer mindenképpen fontos, a legnagyobb ékessége a mosoly az arcán. Szóval, egy bálon sem felejtsen el mosolyogni!

Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Facebook

LEGÚJABB CIKKEK

Scroll to Top