Pandora ékszer – egy kis dán bolt újjászületésének története

Néhány érdekes tény a Pandora márkáról
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Ha összeállítanánk a divat kiegészítők listáját, amelyek valódi fogalommá váltak világszerte, akkor nem szabad kihagyni Pandora ékszert. A Swarovski ékszerhez hasonlóan a Pandora kiegészítők is feldobják szegmensükben az eladási listákat. Nem csoda – gazdag történelemmel rendelkeznek, amelyet egy érdekes történet kísér egy dán kisvállalkozás nemzetközi nagyvállalattá történő átalakulásáról.

A cikk tartalma

A Pandora ékszer és története

Pandora vállalat története a dániai Koppenhágában kezdődik 1982-ben, amikor a Per és Winnie Enevoldsen házaspár egy kis ékszerüzletet alapított. A vállalkozás kezdetétől fogva mindkét alapító Thaiföldre utazott, hogy importálható ékszereket keressen. Amint az ékszereik iránti kereslet növekedni kezdett, fokozatosan kezdték igazítani üzleti irányukat dán ügyfelek részére szóló nagykereskedelemhez.

Karkötő Pandora gyöngyökkel
Forrás: adobestock.com

Jelentős mérföldkövek

Az 1987-es és az 1989-es év jelentős mérföldkőnek nevezhető a jövőbeni sikeres vállalat jólétével kapcsolatban. Míg Per és Winnie 1987-ben befejezte kiskereskedelmi tevékenységét és nagyobb helyiségekbe költözött, 2 évvel később a reménykedő vállalkozók úgy döntöttek Thaiföldön fogják gyártani a Pandora ékszert. Ezenkívül időközben felvették első házon belüli tervezőjüket.

Nemzetközi siker

A Pandora karkötő 2000-es piacra dobása a dán piacon előre jelezte az egész márka nagy nemzetközi sikerét. A következő években a vállalat elkezdett nemzetközileg terjeszkedni és új piacokra lépett:

  • 2003 – USA
  • 2004 – Németország és Ausztrália

A termelési kapacitás növelése

A jelentős siker és a nemzetközi értékesítési platformra történő jelentős átalakulás után a Pandora 2005-ben Thaiföldön nagy hatemeletes üzemet nyitott, amely továbbra is a jelenlegi termelés és infrastruktúra központi részét képezi. 2008 augusztusában ugyanazon a helyen megnyílt egy második gyártóüzem, majd 2010-ben megnyílt a harmadik és a negyedik Pandora üzem – ugyanazon a területen. Ezek a tények nagyban megerősítették a Pandora vállalat egyedülálló gyártási beállítását.

Pandora ékszer valóban összetéveszthetetlen
Forrás: adobestock.com

A Pandora ékszer és a jelen

Manapság a Pandora karkötőket és gyöngyöket több mint 70 országban értékesítik hat kontinensen, több mint 10 300 értékesítési ponton keresztül. Érdekes, hogy a Pandora világszerte körülbelül 27 300 embert foglalkoztat, ebből körülbelül 13 200 Thaiföldön él.

A Pandora cég küldetése, hogy a nők számára kiváló minőségű, modern és ugyanakkor egyedi ékszert kínáljon megfizethető áron szerte a világon. Innen ered az a törekvés, hogy inspirálja a nőket egyéniségük kifejezésére. Végül is minden nőnek megvan a saját személyes története, amelyet érdemes elmesélni. Bizonyos értelemben a félreismerhetetlen Pandora ékszer segíthet ebben.

Tehát, ha véletlenül ízléses és egyedi divat kiegészítőt keres, a Pandora ékszer mindenképpen remek választás lesz. Azonban nézzen körül más márkák után is, amelyek kínálatában gyönyörű karkötőket és lenyűgöző medálokat is talál. Csak annyit kell tennie, hogy jól választ közülük.

Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Megosztás itt: facebook
Facebook

LEGÚJABB CIKKEK

Scroll to Top