Pandora ékszer – egy kis dán bolt újjászületésének története

Néhány érdekes tény a Pandora márkáról
Facebook
LinkedIn

Ha összeállítanánk a divat kiegészítők listáját, amelyek valódi fogalommá váltak világszerte, akkor nem szabad kihagyni Pandora ékszert. A Swarovski ékszerhez hasonlóan a Pandora kiegészítők is feldobják szegmensükben az eladási listákat. Nem csoda – gazdag történelemmel rendelkeznek, amelyet egy érdekes történet kísér egy dán kisvállalkozás nemzetközi nagyvállalattá történő átalakulásáról.

A cikk tartalma

A Pandora ékszer és története

Pandora vállalat története a dániai Koppenhágában kezdődik 1982-ben, amikor a Per és Winnie Enevoldsen házaspár egy kis ékszerüzletet alapított. A vállalkozás kezdetétől fogva mindkét alapító Thaiföldre utazott, hogy importálható ékszereket keressen. Amint az ékszereik iránti kereslet növekedni kezdett, fokozatosan kezdték igazítani üzleti irányukat dán ügyfelek részére szóló nagykereskedelemhez.

Karkötő Pandora gyöngyökkel
Forrás: adobestock.com

Jelentős mérföldkövek

Az 1987-es és az 1989-es év jelentős mérföldkőnek nevezhető a jövőbeni sikeres vállalat jólétével kapcsolatban. Míg Per és Winnie 1987-ben befejezte kiskereskedelmi tevékenységét és nagyobb helyiségekbe költözött, 2 évvel később a reménykedő vállalkozók úgy döntöttek Thaiföldön fogják gyártani a Pandora ékszert. Ezenkívül időközben felvették első házon belüli tervezőjüket.

Nemzetközi siker

A Pandora karkötő 2000-es piacra dobása a dán piacon előre jelezte az egész márka nagy nemzetközi sikerét. A következő években a vállalat elkezdett nemzetközileg terjeszkedni és új piacokra lépett:

  • 2003 – USA
  • 2004 – Németország és Ausztrália

A termelési kapacitás növelése

A jelentős siker és a nemzetközi értékesítési platformra történő jelentős átalakulás után a Pandora 2005-ben Thaiföldön nagy hatemeletes üzemet nyitott, amely továbbra is a jelenlegi termelés és infrastruktúra központi részét képezi. 2008 augusztusában ugyanazon a helyen megnyílt egy második gyártóüzem, majd 2010-ben megnyílt a harmadik és a negyedik Pandora üzem – ugyanazon a területen. Ezek a tények nagyban megerősítették a Pandora vállalat egyedülálló gyártási beállítását.

Pandora ékszer valóban összetéveszthetetlen
Forrás: adobestock.com

A Pandora ékszer ma

Manapság a Pandora karkötőket és medálokat hat kontinens több mint 70 országában gyártják és értékesítik több mint 10 300 értékesítési ponton keresztül. Érdekesség, hogy a Pandora körülbelül 27 300 embert foglalkoztat világszerte, ebből körülbelül 13 200-at Thaiföldön.

A Pandora cég küldetése, hogy kiváló minőségű, modern és eredeti ékszereket kínáljon a nőknek szerte a világban megfizethető áron. Innen ered az a törekvés, hogy a nőket egyéniségük kifejezésére ösztönözzék. Minden nőnek van egy személyes története, amelyet érdemes elmesélni. És bizonyos értelemben az egyedi Pandora ékszerek segíthet neki ebben.

Pandora ékszer- Pandora karkötő
Forrásj: https://us.pandora.net/

Pandora karkötő

A Pandora karkötő nagyszerű módja annak, hogy  úgymond minden korosztályú nőnek ill. lánynak örömet szerezzen. Ez egy olyan karkötő, melyek összértéke az idő múlásával gyorsan növekszik. Hogyan lehetséges? Egészen egyszerűen:

Először is vásárol egy külön Pandora karkötőt. Ajándékba ajánljuk bármilyen alkalomra – legyen szó születésnapról, karácsonyról vagy különböző élet mérföldkőről. És az ilyen karkötőre ezután annyi medált és gyöngyöt vásárolhat, amennyi csak ráfér.

Amint jeleztük, minden egyes kiegészítő medál vagy gyöngy növeli a karkötő összértékét. És nem csak az árértékre gondolunk, de a gyűjtőire is. Nem csoda, hogy a különböző formájú és méretű medálokkal és gyöngyökkel kiegészített Pandora karkötő nagy érzelmi és gyűjtő értékkel bír tulajdonosa számára. Magához a karkötőhöz hasonlóan minden egyes medál, minden egyes gyöngy bizonyos szép életeseményhez lesz kötve.

Előny az uraknak: Ha jobban belegondolunk, a Pandora karkötő remek választás az uraknak is – de nem viselésre. Inkább arra gondolunk, hogy ha egyszer egy Pandora karkötőt ajándékoz, már soha nem kell azon gondolkodnia, mit vásárol szerettének a következő ünnepre vagy eseményre. Egyszerűen vásárol egy Pandora medált vagy gyöngyöt, és máris el van intézve.

A Pandora medálok és gyöngyök sokféle formában és változatban készülnek

Pandora medál

Amint az az előző sorokból is kiderül, a Pandora igen népszerű ékszerei között nemcsak karkötők, de medálok is szerepelnek. Az emberek szerte a világon nagyra értékelik, hogy sokféle kivitelben készülnek. Sokféle formában és színben találhatók a piacon.

Érdekesség: A Pandora medálok, a többi Pandora ékszerhez hasonlóan, kézzel vannak befejezve és Sterlin ezüstből készülnek – egyes esetekben 14 karátos arannyal kiegészítve. A válogatott Pandora ékszerekben,  például a medálokon is, találunk úgynevezett muránói üveget is.

Pandora gyöngy

A Pandora gyöngyök ugyanazokkal a képességgel rendelkeznek, mint a Pandora medálok – leendő tulajdonosukat az élet gyönyörű pillanataira emlékeztetik. Képzelje el, hogy a csuklóján, egy karkötőn ott vannak az emlékek az elmúlt születésnapokra,  Karácsonyokra és az élete fontos eseményeire. Egyszerűen, tökéletes!

Pandora fülbevaló az élet fájával
Forrásj: ps://uk.pandora.net/

Pandora fülbevaló

Bár a Pandora fülbevaló nem kínál akkora gyűjtői lehetőséget, mint a fent említett karkötők, medálok és gyöngyök, a Pandora rajongók körében azonban népszerű. Az általában legnépszerűbb színekben készül – arany, ezüst és rózsaszín. És természetes a különböző méret, forma és kivitel is. Szóval biztosan van miből válogatni.

Pandora nyaklánc

Érdekes alternatíva a Pandora medál elhelyezésével kapcsolatban a karkötő mellett a nyaklánc. A hölgyek azért is kedvelik, mert viseléskor a medálok közel vannak a szívhöz.

Gyakran feltett kérdések

Hogyan tisztítsuk a Pandora karkötőt?

A Pandora tisztításával kapcsolatban azt javasoljuk, hogy évente legalább egyszer ellenőrizze a Pandora karkötőjét az ékszerüzletében. Ezenkívül rendszeresen fényesítse egy puha polírozó kendővel – akár univerzális, akár az eredeti Pandora ékszertisztító készlettel.

Hogyan nyílik a Pandora karkötő?

A Pandora karkötőt úgy lehet kinyitni, hogy a mutatóujját a csat alatti zsanérra helyezi, majd nyomja vagy forgatja – attól függően, hogy milyen csatja van. Fontos azonban, hogy a gyöngyöt úgy tartsa, hogy a csat Ön felé mutasson. Azonban a legbiztonságosabb megoldás az eredeti Pandora karkötőnyitó , így nem áll fenn a manikűr károsodásának veszélye.

Ha véletlenül ízléses és eredeti divat kiegészítőket keres, a Pandora ékszerek biztosan remek választásnak bizonyulnak majd. Azonban utána nézhet egyéb márkák kínálatának is, amelyekben gyönyörű karkötőket, és nem kevésbé lenyűgöző medálokat talál. Elég már csak jól választani.

Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Facebook

LEGÚJABB CIKKEK

Scroll to Top