Karneol – számos hatással és nagy jelentőséggel bíró kő

A karneolt színe miatt gyakran használják az ékszerészetben
Facebook
LinkedIn

Számos kő ismert a világon, amely hatása úgymond soha nem látott méreteket ölthet. Természetesen ahhoz, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőle, valóban hinni kell jelentőségében. Ha naponta hittel és meggyőződéssel viszi magával például karkötő vagy medál formájában, ereje nem fog váratni magára. A karneol is egy ilyen féldrágakő.

A cikk tartalma

Mi az a karneol?

A karneol egy kő, amelyet mély narancssárga, sőt vörös szín jellemzi. Ez az összetételében található vastartalomnak köszönhető. Nevét a latin caro szóból kapta, ami húst jelent. Érdekes, hogy már az ókori Egyiptom idejében is ismerték az emberek, amikor a feltámadás köveként is emlegették. Jelenleg azonban inkább a természetes pillanat köve ill. a szexualitás köve elnevezésekkel találkozunk. Jelentősége azonban sokkal szélesebb.

A karneol színéről és hatásairól ismert

A karneol és jelentősége

A karneolt a természetes pillanat kövének is nevezik. Ezt főleg azért érdemelte ki, mert segít tulajdonosának és viselőjének az adott pillanatra koncentrálni. Ezért úgy tartják a karneol megtanítja önnek, hogyan éljen helyes és teljes életet a jelenben – hogy élvezze minden egyes pillanatát.

Ami a karneol jelentőségét illeti, a szexualitással is nagyon szorosan összefügg. Célja, hogy növelje a termékenységet, és segítse a nőket nemcsak a terhesség alatt, de a női problémákban is. Ezenkívül a karneolt olyan kőnek tartják, amely véd az átkok ellen. Ez a vöröses színéből fakad, amely például a szeretettel teli drágakövet – a rubint – is jellemzi.

Milyenek a karneol hatásai?

Ami a karneol sajátos hatásait illeti, ezek szorosan összefüggenek a jelentőséggel, amelyre egy kicsit fentebb már utaltunk. A jobb áttekinthetőség érdekében a következő bekezdésekben egyéb hatásai is bemutatjuk:

  • növeli az önbizalmat
  • motivál és pozitív világnézetet hoz
  • javítja az érzékelést és a koncentrációt
  • különféle szexuális problémák esetén segít
  • pozitív hatással van a vérrendszer működésére
  • emésztési nehézségeknél és problémáknál segít
  • pozitívan befolyásolja a csontok és inak gyógyulását

Karneol az ékszerekben

A karneolt előszeretettel használják ékszerek készítésére is, mind jelentősége, mind jótékony hatása miatt. Természetesen ez nagyrészt a tetszetős színezésének is köszönhető. Az említett tényekre tekintve, leggyakrabban különféle karkötőkön, medálokon vagy fülbevalókon található.

Ha ékszer formájában viseli a karneolt,, a kellemest a hasznossal ötvözi. Úgy tartják, a karneolnak akkor van a legerősebb hatása, ha közvetlenül érintkezik a testtel. Ezért a karneol karkötők és medálok tűnnek a leghatékonyabbnak.

Karneol mint karkötő

A karneolt, mint karkötőt az energiát fogadó kézen javasolt viselni. Ez azt jelenti, hogy míg a jobbkezeseknek a bal kezükön, a balkezeseknek a jobbjukon kell viselniük. Mivel a karkötő a viselési idő nagy részében közvetlenül érintkezik a bőrével, képes lesz felszívni pozitív hatásait.

Karneol mint medál

A medál formájú viselése hasonlóan hatékonynak tűnik a karneol kedvező energiájának befogadására. Akárcsak a karkötőnél, a medálba épített karneol is folyamatosan érintkezik a testtel a viselés során. Ráadásul a szívhez is közel lesz.

Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Facebook

LEGÚJABB CIKKEK

Ezek a tippjeink nőnapi ajándékozására

5 inspiráló tipp nőnapi ajándékhoz

Egy nőnapi ajándék ékszer segít kifejezni a megajándékozottnak szánt személyes üzenetét vagy kívánságát. A legtöbb nő értékeli az élményeket, a divatos kiegészítőket vagy az órákat.

Guess kézitáskák

Hogyan válasszunk kézitáskát – lépésről lépésre

Hivatalos és ünnepi alkalmakra válasszunk erősebb, kisebb méretű kézitáskákat. A mindennapi viselethez jobban szolgálnak a nagyobb méretű kézitáskák, hosszabb vállpántokkal. Kézitáska kiválasztásakor vegye figyelembe személyes

Scroll to Top