Fülbevaló útmutató: Ismerje meg, hogyan kell viselni a különböző típusú fülbevalókat

Tanulja meg viselni a különböző típusú fülbevalókat. Megmutatjuk, hogyan!
Facebook
LinkedIn

A fülbevaló nagy múltú, erőteljes ékszernek számít. Évezredek óta viseljük a test egyik legláthatóbb helyén. Az első piercinges fülbevalók állítólag az ókori Ázsiából származnak, és szerepük az volt, hogy bemutassák viselőjének vallási és politikai meggyőződését. A történelem különböző időszakaiban a fülbevaló a státusz, a szakma vagy egy bizonyos csoporthoz való tartozás szimbóluma volt. Jelenleg esztétikai szerepe hangsúlyos, ami kaput nyit a kreativitás előtt. A piacon igazán sokféle fülbevaló típust találhat, a minimalista fülbevalóktól a kifinomult csillár fülbevalókig. Tudja, hogyan kell viselni őket? Eláruljuk.

A cikk tartalma

Bedugós fülbevaló

Bedugós fülbevaló

A piercinges fülbevaló közvetlenül a fülcimpára kerül. A legnépszerűbb az úgynevezett puzettás fülbevaló. A puzetta a fül hátsó részéről egy rúdra van felfűzve, ami megvédi a fülbevalót a kieséstől.

Minimalista bedugós fülbevaló

A bedugós fülbevaló leggyakrabban minimalista méretben és kivitelben található. Jellemzőek az egygyöngyös vagy csiszolt kővel ellátott fülbevalók. Az ilyen női fülbevaló nagyon finom és ugyanakkor elegáns. Választhatja őket társasági és hivatalos outfithez. Nem kell félni egy merész nyaklánccal való kombinációtól sem.

Az elmúlt években nagy népszerűségnek örvendtek a fantáziadús kialakítású apró bedugós fülbevalók. A piacon többféle színben és formában megtalálhatók, kezdve a közkedvelt szívecskékkel, egészen az állat- vagy mese-motívumig. Az ilyen fülbevalók nagyon játékosak, alkalmasak mindennapi viseletre informális ruhákkal. Különösen népszerűek a fiatalabb generáció körében.

Feltűnő bedugós fülbevaló

A gyönyörű, bonyolultan díszített bedugós fülbevalót outfitje domináns darabjaként viselheti. Általában nagyon nőies, ezért különösen alkalmas a női alak íveit kiemelő hosszú ruhákhoz és a könnyed színes motívumokhoz.

A karika fülbevaló divatos, és egyhamar nem megy ki a divatból

Karika fülbevaló

A karikás fülbevaló lehet szimmetrikus kör, ovális vagy félkör alakú. A klasszikus karika fülbevaló Afrikából, konkrétan Núbiából és az ókori Egyiptomból származik. A jelenlegi piac különféle típusú karika fülbevalókat kínál, az egyszerű fém karikától az erősen díszítettig, a fülcimpát szinte körülölelő finom köröktől a merész, szinte vállig érő modellekig.

Egyszerű karika fülbevaló

Az egyszerű, karika fülbevaló sima kialakítással és közepes méretével a basic gardrób részét képezi. Minimalista, de érdekes kifinomultságot ad számos outfitnek anélkül, hogy túldíszített volna. Viselheti hétköznapi lezser ruhákhoz de elegáns kosztümhöz is.

Díszített és színes karika fülbevaló

A nagy karikák, az erősen díszített fülbevalók vagy a szemet gyönyörködtető színű modellek ambíciója az uralkodás. Azt javasoljuk, hogy a méretet a nyak hosszának megfelelően válassza ki. A karcsú hattyúnyak tulajdonosai megengedhetik maguknak a nagy karika fülbevalót, míg a finomabb nyakú hölgyek a közepes vagy kisebb modelleket válasszák. Míg a színes fülbevalók jól passzolnak az extravagáns ruhákhoz, a gyönyörűen díszített karikák az elegáns  vagy az estélyi ruhákhoz is alkalmasak.

Lógó fülbevaló

A lógó fülbevaló a fülcimpa alatt lóg, és különböző kialakítású lehet, az egyszerű láncoktól a könnycseppeken át a bojtokig vagy csillárokig. Az extra hosszú lógó fülbevaló megérintheti a vállat vagy akár a kulcscsontot is.

Klasszikus lógó fülbevaló

Az ilyen klasszikusok közé tartoznak a rövid lógó fülbevalók és az úgynevezett lengő fülbevalók. A rövid lógó fülbevaló szorosan és nagyon feltűnően lóg a fülcimpa alatt. A lengő fülbevalók általában egy kicsit hosszabbak, gyakran szembetűnőek, és finoman hintáznak a fül alatt. Általában megtalálhatóak a népszerű könnycsepp-dizájnban, amely a romantikához és az eleganciához kapcsolódik. Általában a klasszikus lógó fülbevaló inkább a finom, elegáns és romantikus ruhákhoz illenek. A könnycsepp fülbevaló gyakori választás esküvői ruhákhoz. A rövid modellek jól megértik egymást a szigorúbb hivatalos kosztümmel.

Csilláros és bojtos lógó fülbevaló

A lógó fülbevalók összetettebb és kifejezőbb modelljeit képviselik. A csilláros fülbevalók általában nagyok, fémek és kövek bonyolult kombinációjával díszítettek. A bojtos fülbevalók pedig bojt jellegűek, lehet ez több, gyöngyökkel vagy kövekkel díszített lánc, vagy valódi anyagból készült bojt. Ezek a fülbevalók általában kevésbé formális alkalmakra alkalmasak. Míg a fényűző, kövekkel tűzdelt fém fülbevaló estélyi ruhával társasági eseményeken is jól használható, a színes szövet bojtok a lezser, esetleg kicsit extravagáns összeállításokhoz szolgálnak majd. Csak a gyöngyös láncrojtoknak van finom hatása, és romantikus ruhákhoz is passzolnak.

Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Facebook

LEGÚJABB CIKKEK

Scroll to Top