Hogyan válasszunk kézitáskát – lépésről lépésre

Guess kézitáskák
Facebook
LinkedIn

A kézitáska több, mint egy divatos kiegészítő. Funkcionális részét képezi outfitjének, mely minden nap elkíséri Önt. Az esztétikai megjelenés mellett fontos, hogy kényelmes, praktikusan tágas, tartós és minőségi legyen. Ezenkívül ki kell egészítenie személyes stílusát, és ízlésesen kell kinéznie az alkalomhoz. A sok igény és a jelenlegi piaci kínálat mellett a kézitáska kiválasztása valóban nehéz feladat lehet. Az impulzív döntések elkerülése érdekében gyakorlati útmutatót készítettünk Önnek. Ezekután csak megfelelő kézitáskákat választ!

A cikk tartalma

Hogyan válasszunk kézitáskát esztétikai szempontból

Ha divatcikkként tekintünk a női kézitáskákra, akkor azt tapasztaljuk, hogy több kritériumnak is meg kell felelniük. A megfelelő modell kiválasztásánál figyelembe kell venni az alkalmat, a személyes stílust, az öltözködést, az öltözék színét, de a testalkatot is.

Fontolja meg az alkalmat

A különböző események különböző típusú kézitáskákat igényelnek. Míg az igazán elegáns, kisebb méretű kézitáskák alkalmasak formális és ünnepi alkalmakra, a hétköznapi viselethez érdemesebb egy praktikus, több rekeszes kézi- vagy válltáskát viselni. Vásárláshoz válasszunk egy funkcionális, hosszabb pántos vásárlótáskát, szabadidőhöz pedig a kis és közepes méretű crossbody táskák kiválóak.

Vegye figyelembe a stílusát is

A kézitáska tökéletesen illeszkedjen az outfitje általános stílusához. Vegye figyelembe a színeket, az anyagokat és a tervezési elemeket. Ha inkább a lezser bohó-ruhákat részesíti előnyben, válasszon egy textil kézitáskát, hosszú pánttal, földszínekben. Egy klasszikus bőr kézitáska fekete vagy barna alapszínben, jól illik az elegáns és formális ruhákhoz. Egy sportos crossbody táskát pedig könnyedén kombinálhat farmerrel és pulóverrel.

Koncentráljon a színekre is

Újra vessen egy pillantást a ruhatárára. Tele van színekkel, árnyalatokkal és mintákkal? Ebben az esetben a kézitáska kiválasztásakor ragaszkodjon az alapszínekhez, például a fekete, a barna, a fehér vagy a bézs a megfelelő választás. Ha viszont a minimalizmust részesíti előnyben és a ruhatárában az alapszínek, minták a dominánsak, akkor egy színes kézitáska kis játékos hangulatot kölcsönöz. A színválasztást igazítsa az évszakhoz is. Míg az őszi-téli szezonhoz a földes tónusú és alapszínekben pompázó kézitáskák illenek, addig tavasszal és a napsütéses nyáron árnyalatokban és mintákban gazdag táska lesz a jó választás.

Vegye figyelembe a testalkatát is

Mindannyian különbözőek vagyunk, és ami tökéletesen illik az egyik emberhez, az mókásnak tűnhet másik ember vállán. Ezért a kézitáska kiválasztásakor vegye figyelembe a testalkatát. Ha alacsonyabb növésű, válasszon egy kisebb vagy közepes méretű kézitáskát. Ha magasabb, vagy nagyobb testalkatú, válasszon nagyobb táskát, hosszabb pántokkal. Így arányos és kiegyensúlyozott megjelenést érhet el. A gömbölydedebb idomokhoz a szögletes táskaformák illenek, míg a karcsú hölgyeknek a kerekített modellekhez kell nyúlniuk. Ha szélesebb a csípője, ne hangsúlyozzuk kézitáskával. Válasszon rövidebb pánttal rendelkező modellt. A nagyobb keblekkel rendelkező hölgyek viszont megengedhetik maguknak, hogy egy derékig érő kézitáskával egyensúlyozzák arányaikat.

Hogyan válasszunk kézitáskát praktikusság szempontjából

Ahogy a bevezetőben említettük, a kézitáska a divat és a funkcionalitás egyfajta metszéspontját kell, hogy képviselje. Ezért kiválasztásakor ne hagyja figyelmen kívül a praktikus tulajdonságokat, mint például a tágasság, a szervezettség vagy a viselési kényelem.

Vegye figyelembe a táska méretét és tágasságát

Gondolja át, mit szeretne a táskában hordani. Egy kisebb kézitáska elegendő a pénztárcának, a kulcsoknak és a mobiltelefonnak. Ha azonban a munkájához szükséges dolgokat, papírokat vagy akár laptopot is be kell pakolni, akkor mindenképpen szüksége lesz egy nagyobb praktikus kézitáskára, ideális esetben több külön rekesszel. Bevásárlásra a nagyobb modelleket jönnek jobban. Baráti társasági összejövetelekhez vagy városi randira viszont elég egy kisebb, könnyű hobo-, crossbody- vagy levéltáska modell.

Fókuszáljon a viselés kényelmére

A női kézitáskák minden lépésnél kísérik Önt. Semmi esetre se legyen a táska terhére, épp ellenkezőleg. Míg formális és ünnepi alkalmakra könnyedén választhat kézitáskát pánt nélkül, vagy rövid, csuklóra tervezett pánttal, addig munkába vagy bevásárlásra mindenképp a hosszabb vállpántos táskát válassza. A Crossbody kézitáskákat is nagyon kényelmes viselni, de érdemes megfontolni, hogy kényelmes-e a fejen át magunkra venni.

Vegye figyelembe a táska súlyát

A bőr kézitáskák nagyon népszerűek, tartósak és többnyire esztétikusak. Másrészt viszont nehezebbek lehetnek. Inkább formális- és munkahelyi alkalmakra viselje. A könnyebb, puha textilből, műbőrből vagy ökobőrből készült kézitáska modell jobb a mindennapi viselethez.

Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Facebook

LEGÚJABB CIKKEK

Scroll to Top