Az ékszer és bizsu viselés etikettje: Kiegészítőket választunk  alkalomnak megfelelően

Ismeri az ékszerviselés etikettjét?
Facebook
LinkedIn

Ahogy az alkalomtól függő ruha választásnak is vannak szabályai, úgy a megfelelő kiegészítőkre is vannak íratlan szabályok. Az ékszer ereje abban rejlik, hogy az összbenyomás kialakításában övé a végső szó. És ahogy egy kérdőjel sem fér oda, ahol egy pontnak kell lennie, úgy a legszebb kristály nyaklánc sem fér bele egy szerény aranyláncot igénylő helyzetbe. A megfelelő kiegészítők kiválasztásáról többet elárul az ékszer viselésének etikettje. Röviden ismerkedjen meg vele.

A cikk tartalma

A hölgyek és az ékszerviselés etikettje

A női ékszerdoboz általában gazdagabb és változatosabb az erősebbik nem kollekcióihoz képest. Az alkalomhoz illő ékszer kiválasztása annál nehezebb.

Ékszer mindennapi viselethez

A mindennapi kiegészítőknek mindenekelőtt kényelmesnek és praktikusnak kell lenniük. Egész nap jól kell éreznie magát bennük, anélkül, hogy bármilyen módon korlátoznák vagy zavarnák.

Kezdjük a nyilvánvaló dolgokkal, nevezetesen az eljegyzési gyűrűkkel és a jegygyűrűkkel. Gyakori és természetes részei a mindennapi megjelenésnek. Minden egyszerű és finom gyűrű is megfelelő. A jól megválasztott karórák és láncok diszkrét medálokkal, vagy réteges nyakláncokkal is megfelelnek a mindennapi alkalmaknak. Választhat nemesfémet vagy bizsut.

Ami a fülbevalót illeti, mindennapi viselethez inkább finom darabokat válasszon, amelyek nem terhelik túlságosan a fülcimpát. A bedugós fülbevalók vagy karikák a leggyakoribbak. A karkötők kiválasztását érzékenyen fontolja meg.  Míg munkahelyre meglehetősen nem praktikus választás, vásárláshoz vagy szabadidőhöz rendkívül alkalmasak. Megfelelőek a medálokkal ellátott lánckarkötők vagy a tömör karikák. A rétegezés is divatos.

A női ékszer viselésének etikettje

Ékszer hivatalos alkalmakra

A hivatalos rendezvények szigorú ékszer viselési etikettet követnek, és tökéletes alkalmat kínálnak az elegáns, időtálló darabok kiválasztására. A drága és exkluzívabb ékszerek is rendkívül alkalmasak. Tökéletesek a nemesfémek, gyöngyök, cirkonok vagy akár a gyémántok. A kísérletezés és a túldíszítés azonban ebben az esetben nem megfelelő. Válasszon egy vagy két darabot, amelyek kiegészítik az öltözékét. Népszerű a kristály- vagy gyöngy fülbevaló és a hozzá illő nyaklánc.

Ékszer bulikra, partikra és baráti összejövetelekre

Az ékszer viselésének alapelvei végre lazulnak, és itt az ideje a kísérletezésnek. Partik és kötetlen baráti összejövetelek teret engednek a kreativitásnak és a szórakoztató ékszerkombinációknak. Különféle formájú és színű extravagáns ékszereket választhat. Hosszú csillár fülbevalók, tematikus medálok, színes vagy mandzsetta karkötők és stílusos gyűrűk lesznek megfelelők. Ebben az esetben a kreatívan összehangolt darabok is megengedettek.

A férfi ékszerek viselésének etikettje

Az urak és az ékszerviselés etikettje

Az erősebbik nem képviselői általában valamivel mértéktartóbbak a kiegészítők kiválasztásánál. Az ékszerek kombinálása nem sokat jelent a férfiaknak, és a legtöbben egy, legfeljebb két kiegészítővel is boldogulnak.

Ékszer mindennapi viselethez

A hölgyekhez hasonlóan itt is a praktikum és a kényelem elve érvényesül. Kedvenc kiegészítő az óra, ami természetesen mindennapi viseletre alkalmas. Hétköznap a férfi kezét általában csak a jegygyűrű díszíti. Nemesfémből készült láncok medálokkal is megfelelőek. A férfi ékszerek kínálatából néhány férfi gyöngy nyakláncot vagy különféle karkötőt is választ. Ezek a férfi ékszerek alkalmasabbak szabadidőre, mint munkahelyre.

Ékszer hivatalos alkalmakra

A hivatalos rendezvényeken az elegancián és a komolyságon van a hangsúly. Az uraknak ezért rendkívül mértéktartónak és körültekintőnek kell lenniük a kiegészítők kiválasztásakor. A mandzsettagombok nagyon alkalmasak. Ha az Ön számára fontosak a kiegészítők, megengedhet magának egy ízléses aranygyűrűt vagy egy nemesfémből készült masszívabb karkötőt, esetleg egy elegáns órát.

Ékszer bulikra, partikra és baráti összejövetelekre

Ilyenkor ismét engedékeny az ékszerviselés etikettje, és még az erősebbik nemnek sem kell megijedni az ízléses kísérletezéstől. A különböző típusú karkötők nagyon népszerűek, a lánctól és a gyöngyöktől a bőr vagy a fából készült-ig. A rétegezés is megfelelő. Erre az alkalomra választhat egy markánsabb medállal ellátott láncot vagy lánc és nyakék kombinációját is. Van tér a kísérletezésre, de ne feledje, hogy a kiegészítők kiválasztása az Ön személyes nyilatkozata.

Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Facebook

LEGÚJABB CIKKEK

Scroll to Top