Bemutatjuk a legismertebb női táska típusokat

Ezek a legnépszerűbb női kézitáskák
Facebook
LinkedIn

Aki azt mondta, hogy a gyémánt a nő legjobb barátja, az valószínűleg megfeledkezett a táskáról. Az ékszerek mellett, amelyek a sikeres öltözet elengedhetetlen kellékei, a női kézitáska egy másik kihagyhatatlan fontos kiegészítője. Borítéktáska bulihoz, válltáska munkai viselethez, bevásárlótáska vásárláshoz vagy crossbody oldaltáska baráti találkozóra. Már egy kicsit megszédültél a butikok és e-shopok jelenlegi kínálatától? A következő cikkben bemutatjuk a női kézitáskák alapvető típusait. Mert valljuk be, a kézitáskák nem csak táskák.

A cikk tartalma

Női táskák típusai viselési mód szerint

Ha lazán és nyugodtan szeretne kinézni, válasszon egy stílusos crossbody oldaltáskát vagy egy övtáskát. Egy kézitáska komolyabb megjelenést varázsol, az elegáns társasági öltözetet pedig egy kis borítéktáskával egészítheti ki. Bemutatjuk Önnek a női kézitáskák típusait viselési módjuk szerint.

Válltáska 

A legalapvetőbb nélkülözhetetlen női kézitáska, amiből valószínűleg minden nőnek van legalább egy darabja a ruhatárában. Ez egy hétköznapibb táska, vékonyabb és hosszabb pántokkal. Egy vállon hordják. Általában elég nagy és tágas, ami funkcionálissá és praktikussá teszi. Alkalmas mindennapi viseletre, de formálisabb alkalmakra, például üzleti találkozókra is.

Crossbody oldaltáska

Funkcionális, kényelmes és stílusos. A crossbody oldaltáska a válltáska egyfajta húga. Kicsit rövidebb ideje van a piacon, és a fiatalabb generációk kedvelik. Jelenleg különösen népszerűek az úgynevezett sling bag táskák vagy övtáskák, amelyek a férfiak körében is népszerűek. A crossbody oldaltáska egy hosszabb pánttal van felszerelve, amely átmegy a test közepén. Kitűnő választás szabadidőhöz, vásárláshoz, ügyintézéshez, utazáshoz, de a mindennapi viselethez is.

Michael Kors kézitáska

Kézi táska

Ideális kézitáska dolgozó nőknek, de kisebb változatban társasági és hivatalos találkozókra is alkalmas. Egy vagy két rövidebb pánttal van felszerelve. Főleg a keményebb, megerősített kézidarabok nagyon elegánsak és kiválóak az öltözethez. Mindennapi viselethez ez a fajta kézitáska kevésbé praktikus kiegészítő, hiszen soha sincs szabad keze.

Borítéktáska

A borítéktáska egy borítékra emlékeztető táska. Téglalap alakú forma, háromszög vagy téglalap alakú elülső csappantyúval. Lehet pánt nélküli, kézben hordható vagy praktikus változatban egy hosszú, vékony vállpánttal. A borítéktáska alkalmas társasági alkalmakra, például partikra, bulikra, esküvőkre és szalagavatókra. Csak néhány személyes dolog fér el benne, például mobiltelefon, kulcs, rúzs vagy zsebkendő.

Csuklótáska 

Kevésbé ismert a csuklótáska, vagy ha úgy tetszik csuklópánt-táska, mely általában csak egy rövid pánttal van felszerelve, amellyel a csuklóhoz van rögzítve. Tokként szolgál, esetenként a mobiltelefon formájához igazodva, vagy pénztárcaként használatos, de változatos formájú és kivitelű lehet. Kapható játékos, többszínű női csukló táskák, amelyek alkalmasak szabadidős viselethez vagy baráti találkozókra, valamint elegánsabb darabok, amelyek kifinomultan egészítik ki társasági öltözetét

Hátizsák avagy hátitáska

Ez nem kézitáska fajta a szó valódi értelmében, de divatos kiegészítőként határozottan stílusosnak és ízlésesnek tűnik. Az elmúlt években a hátizsákok az iskolákból és a sportpályákról eljutottak a női gardróbokba, és ott teljes mértékben meghonosodtak. A női táskát helyettesítő hátizsáknak azonban vannak bizonyos sajátosságai. Az elegáns és lezser darabok vékonyabb pántokkal, kompakt elegáns szabással és bőr vagy műbőr alapanyaggal rendelkeznek. Kiválóan kombinálhatók hétköznapibb és városiasabb öltözettel. Kevésbé formális alkalmakra és társasági összejövetelekre alkalmasak.

Kézitáskák típusai méret szerint

Míg társasági és hivatalos alkalmakra általában egy kis kézitáskát választunk, addig a normál munkanapokon vagy a bevásárlásnál nagyobb praktikus táskákra van szükség.

Nagy kézitáskák

A nagy kézitáska az ízlés és a praktikum találkozási pontja. Lehetővé teszi, hogy a nők stílusosan és elegánsan hordhassák személyes és munkahelyi dolgaikat, valamint kisebb vásárlásaikat. A nagyobb típusú kézitáskákhoz tartoznak:

  • shopper bag – tágas megerősített táska hosszabb pánttal
  • tote bag – „cipellős” táska, nagyobb téglalap alakú táska két rövid füllel
  • hobo kézitáska – félhold alakú táska hosszabb pánton
  • bucket bag – “vödörtáska”, kosár vagy vödör alakú kézitáska

Kicsi kézitáskák

A kicsi kézitáskák néhány legszükségesebb személyes tárgy szállítása szempontjából funkcionálisak. Mindenekelőtt azonban stílusos divatkiegészítőként szolgálnak, képzeletbeli pontot adva az öltözetnek. A női kézitáskák kis típusai közé tartoznak például:

  • borítéktáska – lapos kézitáska boríték formájában
  • csuklótáska– különböző formájú mini kézitáska, rövid csuklópánttal
  • flap táska– kis masszív táska csappantyúval és rövid pánttal
  • kuplung táska– elegáns kézi- vagy vállas táska masszív tok formájában

Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Facebook

LEGÚJABB CIKKEK

Ezek a tippjeink nőnapi ajándékozására

5 inspiráló tipp nőnapi ajándékhoz

Egy nőnapi ajándék ékszer segít kifejezni a megajándékozottnak szánt személyes üzenetét vagy kívánságát. A legtöbb nő értékeli az élményeket, a divatos kiegészítőket vagy az órákat.

Guess kézitáskák

Hogyan válasszunk kézitáskát – lépésről lépésre

Hivatalos és ünnepi alkalmakra válasszunk erősebb, kisebb méretű kézitáskákat. A mindennapi viselethez jobban szolgálnak a nagyobb méretű kézitáskák, hosszabb vállpántokkal. Kézitáska kiválasztásakor vegye figyelembe személyes

Scroll to Top