Segítünk a gyerek ékszer kiválasztásában

Segítünk a gyerek ékszer kiválasztásában
Facebook
LinkedIn

A gyerek ékszer hosszú évtizedek óta stabil helyet foglal el a különféle divatkiegészítő-kereskedők polcain. Mi ennek az oka? A szülők, keresztszülők, nagyszülők vagy más családtagok előszeretettel nyúlnak utána, ha családjuk legfiatalabb tagjainak életében jelentős események történnek. Éppen ezért segítünk a gyerek ékszer kiválasztásával.

A cikk tartalma

Mikor ajándékozzunk gyerek ékszert?

A gyerek olyan korban kapja az első ékszert, amikor még nincs tisztában annak valódi értékével. Jó példa erre a gyermekfülbevaló, amelyet általában születéskor vagy keresztelőn kapnak a lányok. Leggyakoribb ajándékozók általában a keresztszülők vagy a nagyszülők. Egyébként a gyerek fülbevaló kiválasztásának témájának korábban külön cikket is szenteltünk.

Ez egy kicsit más a fiúknál. Ők első ékszerként gyerek nyakláncot vagy karkötőt kapnak – általában születéskor vagy a keresztelőn. Fiúknak jó választás a medálos gyereklánc. Ami a medálokat illeti, a családtagok szívesen nyúlnak például a csillagjegyek után. Az idő múlásával az ilyen ékszer egyre inkább felértékelődik a serdülők szemében.

Általában azonban gyakorlatilag bármikor ajándékozhat gyerek ékszert. Azonban ha a gyerek életének fontos eseményeiről van szó, akkor a fent említett születéseken, keresztelőkön kívül megemlíthetjük például az első születésnapot, az iskolakezdést vagy az első szentáldozást.

Mit vegyünk figyelembe, amikor gyermekékszert választunk?

A gyerek kékszer kiválasztásánál az egyik legfontosabb szempont a tervezése. Különösen az iskoláskorú gyerekek számára fontos értéktárgyaik kinézete. Főleg állat motívumokhoz vagy mesehősököz inklinálnak. Használat szempontjából azonban nem kevésbé fontos szempont a méret és az anyag a megfelelő gyerek ékszer kiválasztásánál.

A gyerek ékszer mérete

Ami a méretet illeti, a gyerek nyaklánc ill. karkötő lehet a legálnokabb. Előfordul, hogy a gyerek nagyon gyorsan kinő belőle. Ezért azt  javasoljuk, hogy a gyerekeknek szánt, úgynevezett növekvő gyerek ékszerek közül válasszon, amelyeken idővel a méretet be tudja állítani.

A gyerek ékszer anyaga

Ami a gyerekeknek készült ékszer anyagi kialakítását illeti, a biztos fogadás a 14 vagy több karátos arany, amely minden irányban ártalmatlan. Jó választás lehet például a fehér aranyból készült gyereklánc is. Ahhoz azonban, hogy családja legkisebb tagjairól gondoskodjon, ródiumoztassa  az ékszert. Ugyanez vonatkozik a babáknak szánt ezüst fülbevalókra, ill. minden fehér fémből készült ékszerre. A sebészeti acél azonban egy speciális kategória. A belőle készült ékszer vasat és nikkelt tartalmazhat. És mivel tisztában vagyunk azzal, hogy mennyire keresett például a sebészeti acélból készült gyerek gyűrű vagy gyerek fülbevaló, felhívjuk a figyelmet erre a tényre. Ha azonban biztos abban, hogy a sebészeti acél nem okoz bőrproblémát a megajándékozott gyereknek, akkor hajrá.

Ügyeljen a gyermek ízlésére és érdeklődésére

Végül nincs más dolgunk, mint hozzátenni, hogy a gyerek ékszer kiválasztásakor ügyeljen a gyermek ízlésére és érdeklődésére. Természetesen ez nem vonatkozik az újszülöttek vagy az első születésnapi ünnepségek ékszereire. Inkább iskoláskorú gyerekekre gondolunk. Ne feledje, hogy lehet, hogy nem kedvelik automatikusan azt, amit Önnek tetszik – és fordítva. Ezért érdeklődjön családja legkisebb tagjainak érdeklődése és ízlése iránt. Az öröm, amit a megfelelően kiválasztott ékszerrel okoz, valóban csodálatos lehet. Arról nem is beszélve, hogy idővel a gyerek ékszer értékes örökséggé válhat a jövő generációi számára.

Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Facebook

LEGÚJABB CIKKEK

Ezek a tippjeink nőnapi ajándékozására

5 inspiráló tipp nőnapi ajándékhoz

Egy nőnapi ajándék ékszer segít kifejezni a megajándékozottnak szánt személyes üzenetét vagy kívánságát. A legtöbb nő értékeli az élményeket, a divatos kiegészítőket vagy az órákat.

Guess kézitáskák

Hogyan válasszunk kézitáskát – lépésről lépésre

Hivatalos és ünnepi alkalmakra válasszunk erősebb, kisebb méretű kézitáskákat. A mindennapi viselethez jobban szolgálnak a nagyobb méretű kézitáskák, hosszabb vállpántokkal. Kézitáska kiválasztásakor vegye figyelembe személyes

Scroll to Top