Hogyan válasszunk gyerek fülbevalót? Kövesse a 3 paramétert!

Szeretné tudni, hogyan válasszon gyerek fülbevalót?
Facebook
LinkedIn

Míg a gyerek fülbevaló a legtöbb esetben az első ékszer a lányok számára a szülők szemében ez egy nagy mérföldkő. Miért van ez így? Nehéz megmondani … A fülszúrás hagyománya nagyon régi. Egyébként a legtöbb szülő határozottan megerősítené, hogy ez egy igazán nagy esemény. Azonban természetesen ehhez kapcsolódik a fülbevaló megválasztása is. Tudja, hogyan válasszon gyerek fülbevalót?

A cikk tartalma

Mikor van a legalkalmasabb pillanat az első gyerek fülbevalóra?

Igen, sok szülő alig várja, mikor lesz végre kislánya fülében egy fülbevaló. Néhányan azonban azon a véleményen vannak, hogy a lányuknak később  kell magának eldöntenie, hogy egyáltalán akar -e fülbevalót. És ez jelenti az első fontos tényezőt, amely a gyerek fülbevaló kiválasztásához kapcsolódik – mikor van a legalkalmasabb pillanat az első gyerek fülbevalóhoz.

A legtöbb szakértő azon a véleményen van, hogy a fülbevalónak várnia kell a baba 3. hónapjáig. Abban az időben a fülcimpák kellően kifejlődtek ahhoz, hogy azonos magasságban szimmetrikusan lyukakat szúrjanak. Ráadásul a baba még elég kicsi ahhoz, hogy ne húzza a fülbevalót. Éppen ellenkezőleg, természetes részének fogja fel. Ráadásul ilyen korban a gyerekek még nem félnek az orvosoktól.

Segítünk a gyerek fülbevaló kiválasztásában

Mi legyen - szúrás vagy belövés?

A két lehetőség közötti választás végső soron önökön múlik. A kislány számára azonban a belövés kevésbé fájdalmas. A szúráshoz képest a sebeknek jelentősen jobban kell gyógyulniuk. Néhány hét múlva pedig kicserélheti a „belövött“ darabot új gyerek fülbevalóra, amely általában a keresztszülők ajándéka a születésnél, ill. a keresztelőn.

Hogyan válasszunk gyerek fülbevalót?

A gyerek fülbevaló kiválasztásával kapcsolatban 3 alapvető paramétert kell követnie:

  • anyag
  • rögzítés
  • alak

A gyerek fülbevaló anyaga

Ha a gyerek fülbevaló anyagáról van szó, kerülje a bizsut és az olyan darabokat, amelyek anyagát a gyártó / eladó nem határozza meg. Fennáll a kockázata annak, hogy gyermekénél kellemetlen allergiás reakciót vált ki. A biztos fogadás ebben az esetben a sebészeti acél vagy arany gyerek fülbevaló. Különösen a sárga arany más fémek nélkül kiváló választás. A fehér aranyból készült gyerek fülbevaló minimális kockázatot jelent. Az ezüst fülbevalónál azonban valamivel nagyobb a kockázat, inkább serdülő  és felnőtt hölgyeknek ajánljuk.

A gyerek fülbevaló rögzítése

A gyermek fülbevaló megfelelő rögzítése a gyerek korától függ, akinek a fülbevalót szánják. Míg a legkisebbeknek 3-6 hónapos korig egyértelműen a brizurával való rögzítést javasoljuk, körülbelül fél évtől választhat puzettás vagy léggömbös rögzítésű fülbevalót is. Az óvodáskorú kislányoknak pedig patentos gyerek fülbevaló is megfelelő lesz.

A gyerek fülbevaló alakja

Végül, de nem utolsó sorban ne felejtsük el a gyermek fülbevaló alakját. Valami olyasmi kell, ami a kislánynak később tetszeni fog. Talán a leguniverzálisabb és legnépszerűbb választás a szív alakú gyerek fülbevaló.

Mire figyeljünk oda a gyerek fülbevaló kiválasztásakor?

A gyerek fülbevaló kiválasztásának folyamata nem tudomány, de óvatosnak kell lennie a rossz döntésekkel kapcsolatban. A legnagyobb figyelmeztetések talán abból fakadnak, amit fentebb említettünk. Hozzátehetjük, hogy a gyerek fülbevaló nem lehetnek túl hosszú és nem lehetnek éles. A baba ugyanis véletlenül megsérülhet.

Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Facebook

LEGÚJABB CIKKEK

Scroll to Top