Fülbevaló záródás – a legfontosabb tudnivalók

Lógó fülbevaló
Facebook
LinkedIn

Ha megkérdezné a nőket szerte a világon, hogy otthoni kollekciók melyik ékszere a legértékesebb számukra, sokan biztosan a fülbevalót említenék. Miért? A gyengédebb nemnek alapból mély kapcsolata van a fülbevalóval, azért is, mert szinte születésüktől fogva együtt élnek. Amellett, hogy kifejezheti törékenységüket, gyengédségüket, nőiességüket  a fülbevalóval ízlésesen kiegészíthetik megjelenésüket is. És ha ez nem elég, a fülbevaló önmagában képes gyönyörűen kiemelni a női arc vonásait. Kiválasztásánál azonban nem csak a forma, a méret, a szín vagy a dizájn játszik fontos szerepet. A fülbevaló záródása is fontos.

A cikk tartalma

Fülbevaló záródás - milyen típusokat ismerünk?

Ha azon gondolkodik, hogyan válasszon fülbevalót, fokozottan ügyeljen a záródására. Bár ez egy olyan részlet, amely első pillantásra láthatatlan lehet, nagyon fontos szerepet játszik a fülbevaló viselésénél. És ezért bemutatjuk a legnépszerűbb fülbevaló-záródásokat.

Puzetta

A puzetta nem csak a legelterjedtebb, de a legnépszerűbb és legkeresettebb fülbevaló záródás is. A hölgyek elsősorban a felhelyezés egyszerűsége és gyorsasága miatt szeretnek a puzettás fülbevaló után nyúlni. Az ilyen típus rögzítés elve csak abban áll, hogy a fülbevaló fejéből kiinduló stiftre, a fül mögött egy puzettát (fékezőt) húzunk, azzal rögzítjük.

Ajánlás: A puzettás záródás kiváló választás azoknak a hölgyeknek, akik előszeretettel és gyakran cserélik fülbevalójukat, vagy azoknak, akik nem szeretnek fülbevalóval aludni.

Fülbevaló záródás - puzetta

Lufi

A „lufis záródás” rendszer alapvetően nagyon hasonlít a puzettákhoz. A különbség azonban az, hogy a lufi záródású fülbevalók stiftjén apró menetek találhatók, amelyekre a lufi rá van húzva. A fülbevaló így tökéletesen tart, miközben csökkenti annak kockázatát, hogy esetleg kiessen. Ezzel szemben a fülbevaló záródásának ez a módja egy kicsit hosszadalmasabb, mint a „puzettás”.

Ajánlás: A lufis záródással rendelkező fülbevalót mindig maximálisan húzza be.

Patent

A patent a lógó fülbevalók rögzítésére szolgál. Találkozhatsz vele például nagyobb és nehezebb fülbevalóknál. Egy horogról lehet felismerni, amit mechanikus csappantyú zár le.

Ajánlás: Az elegáns, nemes és előkelő stílust kedvelő hölgyeknek különösen ajánljuk a női patent záródásos fülbevalót.

Brizura

A kampó, de az előző esettől kicsit eltérő, a brizurás fülbevalókon is látható. A patenttal ellentétben elöl záródik, miközben egy kis karikába kell beakasztani a hátulról jövő hajlított akasztót.

Ajánlás: A Brizura záródás ideális kisgyermekek és fiatal lányok számára. Nem hiába használják gyakran a gyerek fülbevalóknál.

Fülbevaló záródás - brizura

Cső (önmagába záródó)

Ha már a fülbevaló záródásnál tartunk, nem hiányozhat az úgynevezett cső záródás sem. A fülbevaló elkeskenyedő oldaláról fogja felismerni, ami a kerek fülbevalónál az átellenes lyukba csúszik.

Ajánlás: Mindig nagyon óvatosan zárja le a kerek fülbevalót ezzel a típusú záródással, nehogy megsérti a formáját.

Fülbevaló záródás - cső (önmagába záródó)

A fülbevaló záródásának egyéb módjai

A fülbevaló záródásának azonban nem a puzetta, lufi, patent vagy a cső záródás az egyetlen módja. Rajtuk kívül megemlíthetjük még például az orosz vagy angol patentot. Ha többet szeretne megtudni róluk, azt javasoljuk, olvassa el a Fülbevaló záródása című külön cikket. Bízunk benne, hogy most sokkal könnyebb lesz megfelelő fülbevalót találni.

Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Facebook

LEGÚJABB CIKKEK

Scroll to Top