Ékszertrendek 2022-ben? Eláruljuk, mi a divat!

vMik lesznek az ékszer trendek 2022-ben?
Facebook
LinkedIn

Végül itt az ideje, hogy teljes pompájában mutasd meg magad, és új szintre emeld az outfitjeidet. És hogyan máshogy felhívni a figyelmet, ha nem azzal ami jelenleg divat? Tippeket adunk 2022 játékos, elegáns és vonzó ékszertrendjeire.

A cikk tartalma

Ékszertrendek 2022-ben

Az ékszerek világában évente számíthatunk egy divatkollekcióra, amely az adott évben trendeket diktál majd. A jó hír az, hogy 2022-re mindenki talál magának valamit. A női ékszer terén idén nem játszanak szerepet a szabályok. A választás lényege mindenekelőtt a saját örömünk és a fenntartható ökológiai szemlélet.

Vaskos arany nyakláncok, mint ékszertrendek 2022-ben

A 2022-es ékszertrendeket a maximalizmus és a „minél nagyobb, annál jobb” mottó jellemzi. Ez tükröződik például a vaskos arany nyakláncok trendjében. Egy ilyen merész változtatás mindenképpen üdvözlendő a korábbi évekhez képest.

A trendi Choker újra divatba jött

Néhány évvel ezelőtt szemtanúi voltunk, hogyan került a divat színterére egy choker nevű ékszer. És a trendi ékszerek kollekciójába 2022-ben is bekerült, amikor is változatos színű, anyagú és formájú chokereket viselünk majd. Így nem csak a hétköznapi outfithez, de a különleges alkalmakra szánt ruhákhoz is könnyebben alkalmazkodik majd.

Tudta, hogy a choker egy testhezálló ékszer, amelyet a nyakban viselnek? Szokásos hossza 35-40 cm.

A 2022-es ékszertrendek között minden bizonnyal ott lesz a choker nyaklánc

Kétsoros vagy réteges nyakláncok

A 2022-re trendi ékszer választékban biztosan nem lesz hiány nyakláncban, mint olyanban. A robusztus modellek vagy chokerek mellett divatba jöttek a kétsoros vagy réteges nyakláncok is, amelyeknek köszönhetően a hosszú nyak tökéletes optikai illúzióját lehet létrehozni.

Személyre szabott nyakláncok

A 2022-es év kapcsán nem feledkezhetünk meg a személyre szabott nyakláncokról sem, amelyek kezdőbetűkkel, névvel vagy állatöv szimbólummal vannak ellátva. Ezt a trendet részben a divatikonnak, Carrie Bradshaw-nak köszönhetjük, akit Sarah Jessica Parker alakít a Szex és New York című sorozatban és annak folytatásában, az „And just like that” című sorozatban.

A kortalan gyöngy

A gyöngy az egyik olyan ékszer, amely idén a Bridgerton családnak köszönhetően vált ismertebbé. Nem kell azonban csak fehér barokk kiegészítőként elképzelni. A gyöngyök között is a trendik a sötét darabok változatos méretben és formában, amelyek gyönyörűen kitűnnek a nyakláncon, fülbevalón vagy a karkötőn. És ahogy Diana hercegnő mondta:

„Ha egy nő csak egy ékszert választhat életében, az a gyöngy kell hogy legyen.”

A gyöngy újra divatba jött

Ékszertrendek a 70-es évekből

Fokozatosan visszatérnek a divatba a gyöngyös ékszerek, amelyekből valódi nosztalgia érzés árad. Manapság nagyon népszerűek, mert egyedi retro megjelenést kölcsönöznek az outfitnek.

2022-es ékszertrendek  maximalista fülbevalók formájában

A maximalista fülbevaló 2022 egyik divatirányzata. Adele például a 2022-es  Brit Awards-on mutatta be. Legyen szó aszimmetrikus, fém vagy lógó fülbevalókról candy színekben, a fantáziának nincs határa. A fő trend főleg vaskosság és a robusztusság.

Adele és hatalmas fülbevalója a 2022-es Brit Awards-on
Forrás: https://www.glamour.com/

Elegáns pecsétgyűrűk

És ha a 2022-es ékszertrendekről van szó, nem szabad megfeledkeznünk a kezekről sem. Az idei év legkeresettebb divatkollekciójában kétségtelenül az elegáns pecsétgyűrűk is megtalálhatók majd királyi, ill. vintage kivitelben. Nemcsak a nők, de a férfiak is imádni fogják.

Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Facebook

LEGÚJABB CIKKEK

Scroll to Top