Ékszerek különböző stílusokhoz: klasszikus, bohém, minimalista és még számos más

A legnépszerűbb ékszer stílusok átfogó listáját mutatjuk be
Facebook
LinkedIn

Azt mondják, hogy csak az tud ékszert és parfümöt ajándékozni, aki igazán ismeri a megajándékozottat. A kiegészítők kiválasztása egyéni ízlés kérdése, és szorosan összefügg az öltözködés módjával. A legtöbb nő intuitív módon választja ki az ékszert a divat- és életstílusának megfelelően. De mi van akkor, ha nem biztos a stílusához illő kiegészítők kiválasztásakor? Vagy ékszert kell választani ajándékba szeretteinek? A következő útmutató a segítségére lesz: stílus szerint választunk ékszert.

A cikk tartalma

Klasszikus stílus

A klasszikus stílus az az elegancia, időtlenség és egyszerű, letisztult vonalvezetés. A ruhatárában a tökéletesen passzoló alapdarabok és a semleges színek dominálnak. A klasszikusok nem követik a divatirányzatokat. Az egyszerű és kissé rafinált bájt kedveli.

Klasszikus ékszer

Az ékszer nyelvén a klasszikusok a nemesfémek, a finom medálos nyakláncok, a gyöngy, a gyöngyös vagy láncos karkötők ill. a bedugós fülbevalók. Klasszikus stílusban vannak a kevésbé feltűnő gyűrűk, kristály ékszerek és természetesen a fém karkötős vagy bőrszíjas órák is.

A bohém ékszer stílus az egyik legnépszerűbb

Bohém stílus

A bohém vagy ha jobban tetszik, a bohó stílus a szabadságról, a féktelenségről és a természetes anyagokról szól. Megengedettek az extravagáns kombinációk, a rétegezés, a vintage darabok és a prioritás a tökéletes kényelem.

Bohém ékszer

A Boho ékszer szabad, földies és a természet ihlette. A réteges gyűrűk, karkötők vagy a hosszú réteges nyakláncok tökéletesek. A medálok és fülbevalók gyakran tollak, növények, levelek vagy állatok alakját viselik. A bohém ékszerek között megtalálható a fémek, drágakövek és kristályok mindenféle színkombinációja, de olyan természetes anyagok is, mint a bőr vagy a fa.

Minimalista stílus

A minimalizmus mint életstílus nem csak az alapszínekről és az egyszerű szabásokról szól. A funkcionalitáson, a sokoldalúságon és a feleslegestől való megszabadulás erőfeszítésen alapul. Így kritikus tükröt helyez a modern fogyasztói társadalom elé.

A minimalista ékszerek egyszerűségükkel varázsolnak el

Minimalista ékszer

A minimalista ékszer általában egyszerű, sima, tökéletesen kombinálható és minden alkalomra alkalmas. Az időtlenségről beszélhetünk. A minimalizmust az arany vagy ezüst lánc képviseli egyszerű medállal, sima gyűrűvel vagy kerek fülbevalókkal. Ne feledje, hogy ebben az esetben a kevesebb több. Ez vonatkozik a díszítésre és az egyidejűleg viselt ékszerek mennyiségére is. A minimalizmus beéri egyetlen finom darabbal, amely mindenhez passzol.

Rock stílus

A rock kemény, misztikus és nonkonform. Ez a divat stílusban is tükröződik. Egyfajta lázadást, de rejtélyt és szexappealt is képvisel. Kicsit makacs és különös. Bőr, keményfém és fekete szín jellemzi, jellegzetes árnyalatokkal átszőve.

Rock ékszer

A rock ékszer kemény és menő. A tömör ezüst darabok és a sebészeti acél ékszerek illenek ehhez a stílushoz. Vastag láncok karkötők és merész domináns gyűrűk jellemzik. A fülbevaló és a piercing is helytáll. A fém kisüléssel ellátott széles bőr karkötők is kiválóak.

Városi stílus

Aktuális, üde, szórakoztató és kreatív. A városi stílus nem fél a színektől, a kombinációktól és integrálja a legújabb divatirányzatokat. Van bátorsága, de megfelelő mértéke és egy adag egészséges mértéktartása is. Feltűnő, de nem kiemelkedő.

Városi stílusú ékszer

Ebben az esetben az ékszer olyan színes és merész, mint maga a gardrób. Tarka nyakláncok, divatos karkötők és fülbevalók jellemzik. Alkalmasak a gyöngyök, de különböző szerkezetek és anyagok kombinációi is. A városi stílusú ékszer kreatív és ötletes a részletekben. Nem tűnik azonban túldíszítettnek, inkább tiszta vonalvezetés jellemzi. A kölcsönös kombinálással sem érdemes túlzásba vinni.

Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Facebook

LEGÚJABB CIKKEK

Scroll to Top