Ékszer mint ajándék: Mire figyeljünk oda a választásnál?

Az ékszer remek ajándék, de a kiválasztását több szabály is szabályozza
Facebook
LinkedIn

Az ékszer mint ajándék mindig megfelelő választás. Az igazi kiválasztása azonban nehezebb lehet, mint amilyennek látszik. Vegye figyelembe az alábbi tényezőket, és válassza ki a legszebb ékszert kedvesének.

A cikk tartalma

Az ékszer mint ajándék mindig a megfelelő választás

Ha nem tudja eldönteni, mivel ajándékozza meg szeretteit, akkor fogadjon a biztosra, és válasszon ékszert mint ajándékot. Nem kell drága divatos kiegészítőnek lennie gyémántokkal vagy más drágakövekkel. Megfelelő alternatíva a márkás bizsu, amely megfizethetőbb. Az ékszer és a bizsu kiválasztásakor ezeket a tényezőket vegye figyelembe.

Ékszer mint ajándék? A választás során számos tényezőt figyelembe kell venni

Ékszer a megajándékozott ízlése szerint

Az ékszer mint ajándék akkor jó választás, ha ismeri a megajándékozott ízlését. Általában olyan személyről van szó, aki közel áll a szívéhez, és már egy ideje ismeri. Tehát tudja, mit szeret viselni és mi tetszik neki. Mielőtt azonban kiválasztana egy ékszert, mindig tegyen fel magának egypár fontos kérdést, mint például:

  • A feltűnő vagy inkább a finom ékszereket kedveli?
  • Minden nap hord ékszert?
  • Ki van lyukasztva a füle?
  • Esetleg nem allergiás az ezüstre vagy az aranyra ?
  • Egyáltalán hord gyűrűt vagy karkötőt?

A válaszok alapján továbbgondolhatja a konkrét ékszertípust. Fülbevalót, nyakláncot, karkötőt, gyűrűt vagy órát szoktak ajándékozni.

A Valentin-nap hagyományos alkalom arra, hogy ékszert ajándékozzon szeretteinek

Ékszer az alkalomnak megfelelően

Az ékszer akkor is megfelelő ajándék, ha különleges alkalomról van szó. De nem csak a születésnapokra gondolunk. Az ékszer alkalmas  bérmálásra, ballagásra, évfordulóra, szülés alkalmából vagy Valentin napra is. Sőt a Karácsony is remek alkalom arra, hogy ékszert vagy bizsut ajándékozzon szeretteinek.

Tippünk: Egy különleges alkalomhoz olyan különleges ékszer kell, amely egy bizonyos pillanatra emlékezteti az embert. És ezért érdemes odafigyelni a választásra.

Ékszer mint ajándék nőknek és férfiaknak

Az ékszer kiváló ajándék férfiaknak és nőknek egyaránt. Egy nő számára azonban egy kicsit könnyebb a választás. Nem titok, hogy a női ékszerek választéka szélesebb. Választhat uniszex ékszert is – például egy órát. Ha esetleg nem tudja, hogy az ékszer alkalmas-e ajándékba, győződjön meg arról, hogy visszaküldhető vagy kicserélhető.

Az ékszer jelentése

Sokféleképpen elmondhatja valakinek, hogy szereti. Az ékszerrel azonban sokkal többet tud mondani. Mindenekelőtt tartsa szem előtt a következőket:

  • a drága ékszerek a kapcsolat komolyságát jelképezi,
  • a gyűrűknek romantikus jelentésük van,
  • az ékszer megmutathatja barátainak, hogy törődik velük – különösen, ha barátság ékszerről vagy medálról van szó,
  • az ékszer a családi köteléket jelképezi, ha van rá valami gravírozva,
  • a kövek és a drágakövek is az ékszerben különleges jelentéssel bírnak – ezeket a csillagjegy szerint választhatja ki.

Az ékszer árkategóriája és minősége

Mielőtt kiválasztana egy ékszert, javasoljuk, hogy előre határozza meg az árkategóriát. Az ár gyakran összefügg az ékszer minőségével. Különleges alkalmakra különítsen el nagyobb költségvetést az ékszerre. Az évente ismétlődő eseményekhez bátran válasszon olcsóbb ékszert. A márkás bizsu nagyon népszerű, és egyáltalán nem tűnik olcsónak. Lehet szó például ródiumozott bizsuról, amely jobban ellenáll a külső tényezőknek, vagy üveg bizsuról.

Ékszer mint ajándék az imádotjainknak

Az ékszer mint ajándék különösen azoknak megfelelő, akikkel a legerősebb a kötődés. A legkedvesebbek számára választhat egy különleges ékszert, vagy gravíroztathat valamit az ékszerre. Vagy készíttessen méretre ékszert vagy medált. Sokszor többet lehet mondani egy ilyen ajándékkal, mint szavakkal.

Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Facebook

LEGÚJABB CIKKEK

Scroll to Top