Ékszer házikedvenceknek: charmok, medálok, nyakörvek és egyebek

A házikedvenceknek szánt ékszer nagy sláger
Facebook
LinkedIn

Ha az imádnivaló ruha nem elég, itt az ideje egy kis csillogásnak. Kezdheti egy drágaköves nyakörvvel vagy vésett címkével, és a medálokkal vagy fülbevalókkal zárhat. Az elmúlt években a házikedvenceknek szánt ékszerek a kivételes törődés és odafigyelés prezentációjává váltak, amelyet egyes tulajdonosok az állat családtagjainkra fordítanak. Ma az állati ékszerek világába szinte minden beletartozik, amit egy normál ékszerdobozban talál. Nézzük meg közelebbről ezt a különleges ékszer szegmenst.

A cikk tartalma

A házikedvencek számára készült ékszerek típusai

Az állatoknak szánt ékszer és bizsu választéka meglehetősen változatos a jelenlegi piacon. Elsősorban a kutyákra és a macskákra összpontosít. Kezdve a díszített praktikus kiegészítőkkel, egészen az extravagáns és kissé különc darabokig, kedvence valóban bármivel rendelkezhet felszerelésében.

Nyakörv, hám és póráz mint ékszer

A házi kedvencek alapvetően praktikus kiegészítői teljesen új értelmet nyernek a tervezők és ékszerészek kezében. A kínálatban gyémántokkal, Swarovski kristályokkal, nemesfém applikációkkal vagy kiváló minőségű sebészeti acéllal díszített nyakörveket talál. A dizájnos csatok vagy a speciális medálok sem ritkák. A gyártók puha borjúbőrt és speciális növényi eredetű anyagokat használnak, tökéletes kényelmet biztosítva négylábú kedvence számára.

Gravírozott címkék és medálok

A címke vagy nyakörv medál az egyik legelterjedtebb és egyben a legpraktikusabb házi kedvenc ékszer. Nagyon népszerűek az egyszerű, különböző formájú, gravírozásra alkalmas acél medálok. Az aranyból készült, kristályokkal vagy drágakövekkel kirakott, kidolgozottabb címkék exkluzív hatást keltenek. Az esztétikai funkción túl gyakran biztonsági funkciót is betöltenek – alapvető információkat hordoznak a kutyáról vagy macskáról, ha esetleg elkóborolnak.

Házikedvenc nyakláncok

Nyakláncok, karkötők és tiarák

Elérkeztünk az állati ékszerdoboz extravagánsabb felszereléséhez, ami biztosan nem minden állathoz és minden alkalomra való. A házi kedvencek ékszerei lehetnek drágakövekkel kirakott, pazar diadémek is. Természetesen az ilyen ékszerek nem alkalmasak és nem biztonságosak a hétköznapi parkban való rohangáláshoz, inkább különleges alkalmak felszerelését képviselik. Hasonlóan mint a négylábú kedvence mancsára helyezett karkötő vagy a nyakörvet helyettesítő exkluzív nyaklánc. A piacon találhatunk sebészeti acélból, nemesfémből készült nyakláncokat kutyáknak vagy macskáknak, de rendkívül elegáns gyöngy vagy luxus kristály nyakláncokat is.

Fülbevaló házi kedvenceknek

Amikor az ékszerekről beszélünk, nem hagyhatjuk ki a fülbevalót sem. Meglepődhet, de a kutyák és a macskák is viselik őket. Egyes gyártók piercingeket kínálnak állatok számára, de nincs szükség invazív beavatkozásokra. Ha szeretné megörvendeztetni kedvencét egy pár szép fülbevalóval, használhat egy nem mérgező, nem latex ragasztót, amely körülbelül három hétig a helyén tartja a fülbevalót. Óvatosan távolítsa el babaolajjal.

Ékszer házikedvenceknek: Biztonsági alapismeretek

Lehet, hogy a kisállat nem annyira lelkesedik az exkluzív kiegészítőért, mint a gazdája. Ezért azt javasoljuk, hogy minden díszítőelemet különös gonddal válasszon, figyelembe véve kedvence kényelmét és biztonságát.

A nyakörvek és a medálok a legbiztonságosabbak

Az átharapott és sérült ékszerek veszélyesek lehetnek kedvence számára. A nyakrész az állati fogak számára hozzáférhetetlen, így a nyakörvek, címkék, medálok és nyakláncok a legbiztonságosabbak az állatok számára.

Biztonságos csat

Győződjön meg arról, hogy a nyaklánc, amelyet kedvence nyakára helyez, kissé rugalmas, vagy olyan csattal rendelkezik, amely vészhelyzetben meglazul. A mágneses csatok kiválóak, és kioldódnak, ha kutyája hirtelen bozótba vagy más akadályba szorul.

Fontolja meg a helyzet megfelelőségét

Csakúgy, mint Ön sem viseli a gyöngy nyakláncot az edzőterembe vagy a medencébe, a házikedvenc ékszerek sem alkalmasak minden alkalomra. Ügyeljen arra, hogy ne használja őket, amikor a kutya szabadon futkározik a parkban vagy a természetben. Ha ékszert ad fel kedvencére, azt állandó felügyelet alatt kell tartania.

Óvakodjon az allergénektől

Az emberekhez hasonlóan a háziállatoknál is ékszer allergia jelenhet meg, ill. allergiás reakciót válthatnak ki bizonyos fémek, amelyek az állatok számára készült bizsu részét képezik. Míg nyugodtan vásárolhat sebészeti acélból vagy nemesfémből készült ékszereket, legyen óvatos a nikkelt tartalmazó kiegészítőkkel.

Ki kínál ékszert a házikedvencek számára?

A házikedvenceknek szánt kiegészítők némely kisállatkereskedés kínálatában is megtalálhatók. Ha azonban az igazán jó minőségű ékszerek iránt érdeklődik, azt javasoljuk, keressen az ékszer márkák katalógusaiban.

A Pandora biztonságos és nagyon népszerű ékszereket kínál háziállatok számára. A nyakörvek mellett a márka alatt találhatunk ízléses, gravírozásra alkalmas charmokat vagy medálokat is. Nagyon népszerűek a minőségi bőrbe ágyazott Swarovski kristályokkal ellátott nyakörvek is. Vannak olyan márkák is, amelyek elsősorban a kutyák és gazdáik divatos kiegészítőire fókuszálnak. Mindenekelőtt említsük meg például az olasz Mayadoro céget, amely valódi bőrt, minősített gyémántokat és drágaköveket használ az állatok számára készült exkluzív ékszerek gyártása során. Biztonságos és gyönyörűen díszített nyakörveket, hámokat és pórázokat kínál.

Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Facebook

LEGÚJABB CIKKEK

Scroll to Top