Évfordulóra alkalmas ékszer: válassza ki a megfelelő ékszert az 1-10. házassági évfordulóra

Milyen ékszert alkalmas ajándékozni a házassági évfordulóra?
Facebook
LinkedIn

Szinte minden házasság karikagyűrűvel és jegygyűrűvel kezdődik, kifejezve az egyesülés megpecsételését. Ebből következően az ékszer természetes és nagyon alkalmas ajándék az évfordulók megünneplésére. A jelentős esküvői évfordulókat hagyományosan nemcsak a szokásos szimbolikához kötik, hanem egy-egy nemesfémhez vagy drágakőhöz is. Ennek köszönhetően az ékszer kiválasztása egy évfordulóra nemcsak egyszerű, de nagyon szórakoztató és inspiráló is. Az alábbi ütemtervet követve gyerekjáték lesz ékszert választani párjának.

A cikk tartalma

1. évforduló: Pamut esküvő

Az ifjú házasok közös életük első évében leginkább egymás közelségét, ragaszkodását és az együtt töltött pillanatokat élvezik. Egyszerűen, úgy élnek, akárcsak a vattában. Ezért a pamut esküvő címke.

Első évfordulós ékszer: arany

Az első évforduló általában a legkedvesebb, tele van szép emlékekkel az együtt töltött napokról. Egy egyszerű, finom és decens fehér, rózsa vagy sárga arany darabot ezért klasszikus ékszerként választanak. Az ok nagyon praktikus is: a pár életének megszervezésének első évei után sokszor már nem sok pénz marad. Egy egyszerű arany nyaklánc vagy egy finom arany karkötő tehát kiváló választás.

2. évforduló: Papír esküvő

Ebben az esetben a papírt a meg nem írott oldalak betűk szimbólumaként használják. Emlékezteti a házaspárt, hogy az együtt töltött két év csak töredéke annak, ami a jövőben vár rájuk, és csak rajtuk múlik, milyen élményekkel töltik majd ki napjaikat.

Második évfordulós ékszer: gránátok

A gránát nagyon sokoldalú és változatos. Különféle színekben használják az ékszerészetben, de a klasszikus a mély gránátvörös. A gránát gyűrűk mellett a gránát medálok vagy a fülbevalóba ágyazott gránátok is alkalmasak.

3. évforduló: Bőr esküvő

A házasság harmadik évét általában az első válság kíséri. Amikor a házastársak sikeresen túljutnak rajta, kapcsolatuk erősebb és tartósabb lesz, mint a bőr. Innen ered a bőr esküvő elnevezés.

Harmadik évfordulós ékszer: Gyöngy

A gyöngy elegáns, finom és ugyanakkor nagyon értékes és ünnepi. Ezért nagyszerű évfordulós ajándék, amikor a pár már elért valamit közös életében. Ünnepi hangulatot nem csak a klasszikus gyöngy nyaklánc, de a gyöngy medálos lánc vagy egy gyöngy fülbevaló is varázsol.

Ékszert választunk a házassági évfordulóra

4. évforduló: Virág esküvő

A házasságban a virágok a szerelem, de a korábbi nézeteltérések utáni kölcsönös megbékélés szimbóluma is. Ezért a negyedik házassági évfordulónak kölcsönözték nevüket, amely alkalmából az ékszere mellett egy nagy csokor is megfelelő ajándék.

Negyedik évfordulós ékszer: Kék topáz

A virágokhoz hasonlóan a topáz is számos színben és árnyalatban kapható. De a kék topáz a legértékesebb az összes közül, és történelmileg a szerelemhez és a szeretethez kapcsolódik. Ezért predesztinálva van a negyedik évfordulóra szánt ékszer részére.

5. évforduló: Fa esküvő

A fa az otthon melegét szimbolizálja, de egyben nagyon szép, tartós és viszonylag stabil anyag is. Ezért az első nagy mérföldkő – a házasság ötödik évfordulójának – szimbólumává vált.

Ötödik évfordulós ékszer: zafír

A zafír értékes, kemény és tartós drágakő. Történelmileg a hűséget és az őszinteséget szimbolizálja. Valószínűleg ezek a fő okai annak, hogy a zafír ékszereket az ötödik évfordulóhoz kötik. A zafír gyűrűk és medálok különösen népszerűek.

10. évforduló: Rózsaszín vagy bádog esküvő

A tíz éve együtt élõ házastársak rendszerint már szilárd és stabil, kölcsönös tisztelettel teli kapcsolattal rendelkeznek. A férfiak ezen jelentős alkalomkor hajlamosak rózsával ajándékozni a nőket, a hölgyek pedig valamikor bádog-emléktárgyat adtak nekik cserébe. Innen ered az évforduló szimbolikus neve.

Tizedik évfordulós ékszer: gyémánt

A gyémántot már a középkor óta nagyra értékelték. Nagyon értékes és keménységének köszönhetően rendkívül tartós. Joggal érdemelte ki tehát a tizedik házassági évfordulóval való kapcsolatot. Egy gyémántgyűrű szép emlékeztető lehet a tíz évvel ezelőtti kötvényre.

Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Facebook

LEGÚJABB CIKKEK

Scroll to Top