Kiegészítő és ajándék: Ékszer különleges eseményekre

Különböző alkalmak szerint válogattunk ékszert
Facebook
LinkedIn

Nem menne el egy esküvőre rövid szoknyában, és nem ülne le farmerban a karácsonyi vacsorához. Akkor miért tennénk ezt az ékszerekkel? Egy ékszer minden különleges eseményhez passzol. Ugyanakkor minden ilyen rendezvény megkövetel egy bizonyos dresszkódot, amelyhez kiegészítők is tartoznak. Az öltözéknek és az alkalomnak megfelelő ékszer kiválasztása teljesen megváltoztathatja stílusát. Éppen ezért itt az ideje, hogy az ékszer dobozában lévő darabokat a felhasználás szerint válogassa szét, és tanulja meg milyen ékszert alkalmas ajándékozni.

A cikk tartalma

Ékszer esküvőre

Amikor egy esküvői ékszer kiválasztásáról beszélünk, akkor általában a násznép számára megfelelő kiegészítők kiválasztását értjük. Az ékszer nászajándékként nem éppen ideális választás, de magához az ünnepi eseményhez mindenképpen hozzátartozik. Egy esküvő nagy nap, és nem kell tartani a merész, domináns daraboktól sem. A kedvenc a robusztus nyaklánc, amely jól kombinálható egy egyszerű lógó fülbevalóval. Nyúlhat csillogó kristály ékszerek után is. Azonban nem szabad túlzásba vinni. Elég lesz egy domináns darab, amelyhez egy-két kevésbé feltűnő ékszert illeszt.

Természetesen a választás attól is függ, hogy az egész esküvőt milyen stílusban fogják lebonyolítani. Ha nem hagyományos látványos, díszes rendezvényről lesz szó, hanem egy egyszerűbb, szelíd romantikus vagy natúr stílusú ünneplésről, akkor ennek megfelelően alakítsa az ékszer választást. Részesítsen előnyben egy finom láncot vagy egy réteges nyakláncot és fülbevalót. Ha formálisabb rendezvényről van szó, akkor az elegáns fehér gyöngy gyöngy fülbevalóval lesz a jó választás. Az ékszerkészletek mindenesetre kiváló választás egy esküvőre, mert itt egy darab biztosan nem elég.

Ékszer Karácsonyra

Ékszer Karácsonyra

A karácsony egy hagyományos ünnepi időszak, amelybe óhatatlanul beletartozik az ünnepi öltözet és a kívánságok ajándék formájában történő teljesítése is. Egy megfelelően megválasztott ékszer ezért egyaránt alkalmas a karácsonyi öltözékhez és a karácsonyfa alá szalaggal átkötött dobozban.

Ékszer Karácsony estéjének kiegészítőjeként

Karácsony estje a legtöbb családban ünnepélyes, vidám hangulatban telik. Az ékszereinek pontosan ugyanolyannak kell lenniük. Válasszon olyan darabokat, amelyek egy csavart adnak az öltözékének. A tematikus ékszer tökéletes választás. Fogadjon a karácsonyfa alakú csillár fülbevalóra, függő hópelyhekre vagy csillagokra. Egy tematikus brossal vagy nyaklánccal is kiváló hatást érhet el. A karácsonyhoz passzolnak a csillogó kristály ékszerek vagy a strasszos darabok is, amelyekben a varázslatos este fényei tükröződnek vissza.

Ékszer mint Karácsonyi ajándék

A karácsonyfa alá szinte bármilyen ékszert ajándékozhat. Minden a címzett preferenciáitól és a kapcsolat természetétől függ. Mivel a karácsony tele van érzelmekkel és szentimentalizmussal, érdemes az ékszer szimbolikájára fogadni. Egy szeretett személy számára választhat például egy összefonódott szivek alakú medált, a végtelenség szimbólumát vagy összekapcsolt köröket. Az anyukák és a nagymamák viszont értékelni fogják a család, az otthon szimbolikáját, de azokat az értékeket is, amelyeket az ajándék ékszernek hordoznia kell. Ajándékozhat például egy négylevelű lóhere medált, angyalt, életfát vagy más kedvező szimbólumokat. A Pandora nagyon szép tematikus ékszereket kínál kollekcióiban.

Báli ékszer

A bálban az ékszer a szükséges kellék szerepét tölti be. Ez egy ünnepi esti esemény, ahol biztosan nem kell félni attól, hogy megmutassa  stílusod. Az a fontos, hogy az egyes darabokat megfelelően sikerüljön összeilleszteni a ruhával és egymással. Újra ékszerkészlet után nyúlhat. A nyaklánc és a fülbevaló kombinációja különösen alkalmas.  Megjelenését kiegészítheti egy hozzá illő karkötővel vagy gyűrűvel. Ismét az egy domináns ékszer aranyszabálya érvényes. Nagyon népszerűek a színes vagy átlátszó kristályokkal kirakott csillogó ékszerek. Választhat például a Swarovski kristályokkal díszített kiegészítőkből.

Ékszer diplomaosztóra

A diplomaosztó ünnepélyes, de formális esemény, akadémikus talajon. Az öltözék és a kiegészítők kiválasztása ezért diszkrétebb megközelítést igényel. Egy helyesen megválasztott ékszer természetesen alkalmas kiegészítőnek, de akár ajándéknak is a sikeres tanulmányok elvégzéséhez.

Ékszer, mint kiegészítő a diplomaosztóra

A diplomaosztó ünnepélyes esemény, és finomabb elegancia illik hozzá. Akár sikeres diplomásként, akár meghívott vendégként vesz részt, ügyeljen a dekórumra. A kevésbé kifejező, időtálló ékszerek megfelelőek. A ruha dekoltázsától függően válasszon egy kevésbé feltűnő láncot vagy gyöngy típusú nyakláncot. Választhat finomabb kristály vagy gyöngy fülbevalót is. Az órák alkalmasak, de az egyszerű, elegáns karkötők is. Ne feledje, hogy az ünnepély általában nyáron zajlik, amikor nem alkalmas túlterhelni az outfitet merész ékszerekkel. Ebben az esetben a kevesebb határozottan több. Olyan ékszert válasszon, amely kiegészíti az öltözéket, de nem nyomja el.

Ékszer mint ajándék a diplomaosztóra

Míg a sikeres végzősök hagyományos ajándéka egy minőségi karóra, a szebbik nem képviselői minden bizonnyal értékelni fognak egy megfelelő ékszert, amely emlékezteti majd tanulmányi sikerére. Ebben az esetben nemesfémből készült, időtálló darabról legyen szó. Nyakláncok, medálok, karkötők vagy gyűrűk megfelelőek. Kedvenc szimbólum a bagoly, az oklevél, de a kulcs is a sikeres jövő kívánságként. Érdekes ötlet az ékszer színének párosítása az oklevéllel. A kék oklevéllel végzett végzősnek ezüst ékszert vagy zafírral díszített fehér aranyat válasszon. A sárga vagy rózsaszín arany rubinnal jól illik a piros diplomához. Természetesen a választás a végzős preferenciáitól is függ.

Házassági évfordulóra alkalmas ékszer

Ékszer házassági évfordulóra 

A kerek házassági évforduló, akárcsak maga az esküvő, nagyon különleges és ünnepi esemény. Ebben az esetben az ékszer alkalmas magának a szertartásnak a kiegészítőjeként, és ajándékként a párjának, aki egy hosszú élet utat tett meg Ön mellett.

Ékszer a házassági évforduló ünnepélyére

Ebben az esetben járjon el hasonlóan mint az esküvői ékszerek kiválasztásánál. Kiegészítői ne csak egymáshoz passzoljanak, de a ruhához és az esemény jellegéhez is. Ha ez egy klasszikus ünnepélyről van szó, fogadjon az ékszer készletekre. Egy mély dekoltázsú ruhánál nem kell félni a merészebb nyaklánctól, amit finom fülbevaló egészít ki. Ezzel szemben, ha a ruhának kicsi, kerek nyakkivágása vagy akár gallérja van, válasszon merész lógó fülbevalót. Az elegáns ékszerekkel sem fog mellényúlni, amelyek kellő komolyságot adnak az eseménynek. Választhat például gyöngyöt vagy egyszerű láncot egy szép medállal.

Ékszer házassági évfordulós ajándékként

Ha meg szeretné ajándékozni a nőt, aki jóban rosszban Ön mellet van, akkor az ékszer tökéletes választás erre az alkalomra. Ebben az esetben azt  javasoljuk, hogy fogadjon a szimbolikára. Nagyon alkalmas egy gyűrű, amely szimbolikusan megerősíti a köteléküket. Választhatja azonban a kör kedvenc szimbólumát is, mint egy véget nem érő szerelemé, medál vagy fülbevaló formájában. Természetesen a szív klasszikus szimbolikája is a helyén van. Ismételten ajánljuk a nemesfémeket, amelyek garantálják az ékszer hosszú élettartamát.Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Facebook

LEGÚJABB CIKKEK

Scroll to Top