Tudja, hogyan kell helyesen megmérni és meghatározni a gyűrű méretét?

Tanácsokat adunk az ideális gyűrűméret megtalálásában
Facebook
LinkedIn

Gyűrűt készül vásárolni kedvesének? Vagy csak örömet szerez saját magának? Mivel ezen az oldalon van, feltételezzük, hogy nem tudja, hogyan válassza ki a gyűrű méretét. Nyugodjon meg. A gyűrű méretének mérésére és meghatározására számos módszer létezik. Igen, titokban is – ha meglepetés lesz. A következő sorokba csoportosítottuk azokat, amelyeket a legegyszerűbbnek és egyben leghatékonyabbnak tartunk.

A cikk tartalma

Tippek a gyűrű megfelelő méréséhez és a mérete meghatározásához

Természetesen a legbiztosabb ebben az esetben az ékszerüzlet meglátogatása és a gyűrű méretének lemérése, például az ékszerész tüskével. Azonban, nem mindenkinek van erre lehetősége. Például, ha meglepetés, ill. ajándék készül. Ezen kívül sokan inkább az online vásárlást kedvelik. Szerencsére a következő sorokkal mindenkit ki tudunk elégíteni.

Merítsen ihletet a megfelelő gyűrűméret megtalálásával kapcsolatos tippjeinkből
Fórras: freepik.com

Készítsen elő egy papír szalagot, fogselymet vagy madzagot

Bízunk benne, hogy legalább egyikük lesz otthon. Ezért tartjuk a gyűrű méretének ily módon történő meghatározását az egyik legegyszerűbbnek. Vagyis ami a hazai viszonyokat illeti.

Eljárás: Vegyen egy elég hosszú darab papír szalagot, fogselymet vagy madzagot- ideális esetben kb. 15 cm. Ezután tekerje az ujja köré, amelyen az új gyűrű lesz viselve Jelölje meg az átfedés helyét, például jelölővel, tekerje le és mérje le az adott hosszt. A mért érték a gyűrű Ön által meghatározott mérete.

Használjon speciális mérőszalagot

Egy speciális mérőszalag különféle ékszerüzletekben beszerezhető Egyes gyártók rendelkezésre bocsátják webhelyeiken is. A méréshez és a gyűrű méretének kiderítéséhez mindössze annyit kell tennie, hogy kinyomtatja és kivágja.

Figyelem: Minden esetben, ha a gyűrű méretét speciális mérőszalaggal méri, ill. papír szalaggal, fogselyemmel vagy madzaggal határozza meg, vegye figyelembe az ujj legszélesebb részét. Ha az izületről van szó, akkor a gyűrű méretét azon a helyen kell mérni. A gyűrű kissé lazább lesz, de különben nem húzza át az említett izületen.

Segítsen magán egy vonalzóval

A gyűrű méretének megfelelő mérésének és meghatározásának (akár titokban is) további rendkívül egyszerű módja a vonalzó használata. Ehhez szüksége van annak a személynek a gyűrűjére, akinek ajándékozni szeretné. Meg kell mérni a gyűrű belső átmérőjét, majd meg kell keresni a mért értéket, ill. a legközelebbi értéket, a gyűrű mérettáblázatban. Ilyen táblázatot ebben a cikkben is talál:

Gyűrűméret táblázat

Praktikus táblázat a gyűrű méretének meghatározásához

Hasznos tippek a gyűrűméretek méréséhez és meghatározásához

Minden tapasztalt ékszerész bizonyosan megerősíti, hogy a gyűrű méretét akkor kell mérni, amikor az ujjak optimális hőmérsékletűek. Miért? A túl hideg ujjak úgymond összehúzódnak – egy kicsit vékonyabbak. Valószínűleg, „felmelegedés” után a gyűrű túl szoros lenne. Másrészt kora reggel az ujjak kissé duzzadtak.

Végül ne feledkezzen meg még egy fontos tényről. Az uralkodó kéz ujjai mindig kissé szélesebbek. Tehát ha balkezes úrnak választ gyűrűt, a bal kezén lévő ujjak méretét kell meghatározni. A jobbkezes hölgynek szánt gyűrű méretének meg kell felelnie a jobb kéz ujjainak szélességének. Természetesen csak akkor, ha a gyűrűt valóban ott fogja viselni.

Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Facebook

LEGÚJABB CIKKEK

Ezek a tippjeink nőnapi ajándékozására

5 inspiráló tipp nőnapi ajándékhoz

Egy nőnapi ajándék ékszer segít kifejezni a megajándékozottnak szánt személyes üzenetét vagy kívánságát. A legtöbb nő értékeli az élményeket, a divatos kiegészítőket vagy az órákat.

Guess kézitáskák

Hogyan válasszunk kézitáskát – lépésről lépésre

Hivatalos és ünnepi alkalmakra válasszunk erősebb, kisebb méretű kézitáskákat. A mindennapi viselethez jobban szolgálnak a nagyobb méretű kézitáskák, hosszabb vállpántokkal. Kézitáska kiválasztásakor vegye figyelembe személyes

Scroll to Top