Tanácsokat adunk, hogyan tisztítani az ezüstöt + tippek egyedi ezüst ékszerekre

Nem tudja, hogyan tisztítani az ezüstöt? Útmutatónkal könnyű lesz
Facebook
LinkedIn

Feltételezzük, hogy kisebb-nagyobb padlómosással vagy portörléssel jár a heti program. Valószínűleg minden nap mosogat tányérokat és egyéb edényeket. Nem is csoda. Végül is folyamatosan használjuk őket. Azonban milyen gondossággal és figyelemmel kíséri ezüst ékszereit? Igen, a mindennap viselt kiegészítő. A naponta nedvességnek, hőnek, időjárásnak vagy verejtéknek kitett kiegészítő. Ezzel kapcsolatban úgy döntöttünk, hogy eláruljuk hogyan tisztítani az ezüstöt. Eljárásunk nagyon egyszerű.

A cikk tartalma

Hogyan tisztítani az ezüstöt?

Ez nem alkímia vagy más tudomány. Az ezüst tisztításának folyamata azonban bizonyos türelmet, a finom motorikus képességek bevonását és nem utolsósorban az ön precizitását igényli. Végül is az ezüst egy puha és egyben fényes fém, amely idővel elveszti ragyogását az ön beavatkozása nélkül. Viszont nagyon könnyen visszaadhatja neki, ehhez elegendő lesz egy enyhe szappan vagy babasampon. Tehát mindenféle agresszív kémia vagy bármilyen speciális tisztítószer nélkül kivitelezhető. Talán ez a legegyszerűbb és leghatékonyabb módszere annak hogyan tisztítani  az ezüstöt:

  1. Adjon néhány csepp folyékony vagy baba szappant meleg vízhez.
  2. Az oldatot addig keverje, amíg buborékok nem képződnek.
  3. Ezután áztassa ezüst ékszereit, legyen szó fülbevalókról, nyakláncokról, karkötőkről, gyűrűkről vagy másról, az elkészített oldatban körülbelül 5-10 percig.
  4. A hasadékok és a nehezen elérhető területek tisztításához használjon puha sörtés kefét, például egy öreg fogkefét.
  5.  Áztatás  ill. tisztítás után, ne felejtsük az ékszert meleg vízzel leöblíteni.
  6. Például egy puha mikroszálas kendővel száríthatja a gyönyörűen tiszta ezüst ékszert. Azonban ne használjon papírtörlőt! Megkarcolhatja a finom ezüstöt. Igen, hihetetlenül hangzik, de igaz.
Praktikus tippek hogyan tisztítani az ezüstöt

Látja? Mint említettük – nagyon egyszerű. Sőt, hasonló eljárást alkalmazhat az arany ékszer tisztítására is.

Figyelmeztetés: Bár gyémántokkal vagy más drágakövekkel ellátott finom ezüst ékszer általában  szappannal és vízzel is tisztítható, azt javasoljuk, hogy a tisztítás előtt forduljon egy tapasztalt ékszerészhez. A szakértők minden bizonnyal tanácsot adnak, hogy végül ne okozzon több kárt, mint hasznot.

Tippek egyedi ezüst ékszerekre

Az ezüst tisztításával kapcsolatban konkrét ezüst ékszereket is meg kell hogy említsünk. Amint a cikk címében is szerepel, az ezüst tisztításával kapcsolatos tanácsok mellett néhány tippel is készültünk egyedi ezüst ékszerekre.

Fossil JFS00496040 ezüst karkötő

Az ezüst Fossil karkötő legfőbb előnye a minimalista, finom kontúrokkal ellátott dizájn. Ezért tökéletes választás szinte minden hölgy számára. Míg a vékony csuklón ízlésesen feltűnő, a feszesebb csuklót karcsúsítja.

Fossil ezüst karkötő
Forrás: https://www.brandfield.se/

Emporio Armani EG3386040 ezüst nyaklánc

És ne hagyjuk ki az olasz eleganciáról híres márkát sem. A neves Emporio Armani cég portfóliójából most egy ezüst nyakláncot választottunk három medállal, amelyek a márka logóját jelképezik. Ez a kiegészítő már egy kicsit hangsúlyosabb, mint a fent említett karkötő.

Azt, hogyan tisztítani az ezüstöt azonban más ezüst ékszeren is gyakorolhatja. Valóban hihetetlen mennyiségben módon található a piacon. Csak válasszon a saját ízlése szerint.

Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Facebook

LEGÚJABB CIKKEK

Ezek a tippjeink nőnapi ajándékozására

5 inspiráló tipp nőnapi ajándékhoz

Egy nőnapi ajándék ékszer segít kifejezni a megajándékozottnak szánt személyes üzenetét vagy kívánságát. A legtöbb nő értékeli az élményeket, a divatos kiegészítőket vagy az órákat.

Guess kézitáskák

Hogyan válasszunk kézitáskát – lépésről lépésre

Hivatalos és ünnepi alkalmakra válasszunk erősebb, kisebb méretű kézitáskákat. A mindennapi viselethez jobban szolgálnak a nagyobb méretű kézitáskák, hosszabb vállpántokkal. Kézitáska kiválasztásakor vegye figyelembe személyes

Scroll to Top