Ékszer a gyermek születése alkalmából: Hogyan válasszuk ki?

A gyermek születése remek alkalom ékszer ajándékozásra
Facebook
LinkedIn

A nő kilenc hónapig hordja a szíve alatt gyermekét, és le kell győznie minden akadályt, ami a terhesség alatt felmerülhet. Amikor világra hozza kicsinyét, mindenképpen megérdemli az ünneplést. Ehhez tartoznak az olyan ajándékok is, mint például az ékszer a gyermek születése alkalmából.

A cikk tartalma

Ékszertípusok a baba születése alkalmához

Az ékszer az egyik leggyakoribb ajándék egy gyermek születése alkalmából. Természetesen dönthet egy csokor vagy egy édes csemegét mellett is, de a kiegészítő örökké emlék marad a nő számára. Végül is ez egy egyedülálló pillanat, amelyet kellőképpen értékelni kell. Egy nő mindenképpen megérdemli. És annak ellenére is, hogy számára a legnagyobb ajándék a saját gyermeke, akit ő fog a világra hozni.

Medál, mint ékszer a gyermek születése alkalmából

Kiváló választás  a medál, amelyet a nő felhúzhatja a karkötőre vagy a nyakláncra. Mivel a gyermek a szeretet szimbóluma, ezért érdemes szív alakú medált vásárolni. Ez egy népszerű ékszer, amelyet gyermek születése alkalmából ajándékoznak. A szív közvetíti mutatja az Ön érzelmeit.

Három szimbolikus drágakő

Ha elsőszülő anyáról van szó, akkor a nő, a férfi és a gyermek igazi háromtagú családdá válik. Ha ebben a helyzetben szeretne megfelelő ajándékot választani, az lehet egy ékszer három drágakővel. Népszerűek s gyűrűk vagy a medálok .

Tippünk: Ilyenkor egy gyűrű és medál formájában szettet is beszerezhet a nőnek ugyanabban a motívumban. Az anya így  két tökéletesen passzoló darabbal lesz megajándékozva.

Kioldó kulcs

Szimbolikus ékszernek számít a kulcs is, amelyet egy nő medálként hordhat a nyakláncon. A gyermeknek köszönhetően a nő szülővé válik, és élete következő szakasza nyílik meg. Így új és eddig ismeretlen zugokat fedez fel.

Az ékszer színe nem szerint

A gyermek születése alkalmából ajándékozott ékszer leggyakrabban a baba neméhez kapcsolódik. Ha lány születik, vásárolhat rózsaszínű kiegészítőt. Ha a nő fiút szült, válasszon kék motívumú ékszert.

A lány születésének drágaköve lehet gyöngy vagy turmalin rózsaszín színben. A gyengédséget és az ártatlanságot szimbolizálják. A kisfiú születésének tipikus drágakövei a kék gyémánt vagy a halványkék akvamarin.

Tippünk: Ajándékba kislány születése alkalmából kiváló választás a rose gold ékszer, melyet különféle motívumokban vásárolhat meg.

A gyermek születése alkalmából ajándékozott ékszer különböző formát ölthet

Egyedi ékszer

Ha nem tud választani az ékszer kínálatból, álljon elő egy sajáttal. Ma már lehet kérni egyedi készítésű ékszert is. Így igazán eredeti ajándékot ad, amelybe beletehet valamit magából. Az egyedi ékszerekre gyakran gravírozzák a baba születési dátumát vagy nevét.

Az anya megbecsültnek és kivételesnek fogja érezni magát. Az egyedi ékszer kicsit drágább, de mindenképpen megéri. Ez egy szeretetteljes gesztus, amelyet minden anya értékelni fog.

Női fülbevaló, mint a megfelelő választás

Nem választott a medálok, karkötők vagy nyakláncok kínálatából? Ebben az esetben próbálja ki a női fülbevalót. Beszerezheti például szív vagy kulcs motívumban is. Ne habozzon nagyobb összeget befektetni, hogy a fülbevaló minél tovább tartson ki az anyukának.

Többek között, ezt az ékszert adják ajándékba a születendő kislánynak is. Éppen ezért megrendelésre készíttehet ugyanolyan  motívumú fülbevalót az anyukának és a babának is.

Ékszer a születési hónap szerint

Azok számára, akik hisznek a kövek hatalmas erejében, azok az ékszerek alkalmasak, amelyek jelzik a gyermek születési hónapját. Például a januárt a gránát ékszer, az áprilist az időtlen gyémánt és a decembert a tanzanit szimbolizálja. Hogy a hónap szerint választ-e ékszert a gyermek születéséhez, az csak Önön múlik.

Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Facebook

LEGÚJABB CIKKEK

Scroll to Top