Hogyan válasszuk megfelelő karkötőt?

Tudja meg, hogyan lehet a legjobban karkötőt választani
Facebook
LinkedIn

Sokféle karkötőt talál a piacon. Eltekintve attól, mit keres, tudnia kell, hogyan válasszon helyesen. A csukló kerülete ebben az esetben meghatározó. Szekundál azonban az esemény, ill. az alkalom is amelyre a karkötő választva van.

Jó tudni: Míg a női karkötők szokásos méretei általában 17 és 18 ill. 19–21 cm között mozognak a csukló szélességétől függően,  a férfi karkötők méretei általában 20–23 cm-esek.

A cikk tartalma

Hogyan válasszunk karkötőt kivitelezés alapján?

Kapoccsal, gumiszallaggal, szilárd és így tovább. Nagyon sok van belőlük. Mindegyik típusnak azonban mások a kiválasztási paraméterei. Tehát hogyan kiválasztani a megfelelő karkötőt?

Karkötő kapoccsal

A kiválasztás menete: Meg kell mérni a csuklót a legszélesebb pontján, és hozzáadni 1-2 cm-t a kapott számhoz. A karkötő nem lehet túl szoros, hogy ne vágjon bele a csuklóba, és ne legyen túl laza sem, hogy véletlenül le ne csússzon a kézről.

Tippünk: A népszerű kapcsokkal ellátott karkötők közé tartoznak például a Tommy Hilfiger márka vagy a Pandora karkötői.
Tanácsot adunk, hogyan válasszon karkötőt - a képen egy Tommy Hilfiger karkötő kapoccsal

Szilárd karkötő (kerek, karperec)

A kiválasztás menete: A karperec kiválasztásakor meg kell mérni a keze kerületét – nem a csuklóját. A métert kinyújtott ujjakkal a mutatóujj és a kisujj alá (azaz az ízületeknél) kell tekerni. A szükséges adatokhoz nem szabad megfeledkezni arról, hogy a mért értéket elosztjuk 3,14-el számmal és 1 cm-t adunk hozzá, hogy könnyebben felhúzzuk a karkötőt a kezünkre.

Tippünk: A „karperec” típus kapcsán nem hagyhatjuk figyelmen kívül a gyönyörű, kerek kivitelezésű arany karkötőket, amelyek annyira népszerűek a hölgyek körében.

Szilárd karkötő - karperec

Gumiszallagos karkötő

A kiválasztási menete: Ebben az esetben az eljárás úgymond megegyezik a szilárd karkötő kiválasztásával. Talán az egyetlen különbség az, hogy ennek eredményeként nem kell 1 „tartalék” cm-t hozzáadnia.

Tippünk: Ha gumiszalagos modell, akkor gyöngyös karkötőt ajánlunk. Bár a gyöngyös karkötő nem a legszerencsésebb megoldás az erősebb csuklóval rendelkező hölgyek számára, akik számára azonban tökéletes a láncos lapos karkötő.

A karkötő stílusát a csukló- és esemény típusának megfelelően választja

Nemcsak az előző sorok, hanem a józan ész alapján is mindenki számára világosnak kell lennie, hogy a karkötő kiválasztásakor mindig a csukló szélessége lesz a legmeghatározóbb tényező. Amikor azonban egy bizonyos stílusú karkötőre gondol – sík, gyöngyös, masszív, minimalista stb.  – figyelembe kell venni a csukló típusát vagy az eseményt, amelyen viselve lesz.

Karkötő a csukló típusának megfelelően

Tipp a kiválasztásához: „Mérje meg” a csuklóját a mutató- és a hüvelykujj segítségével. Ha laikus kifejezéssel élünk, ha tartalékkal fonjuk körbe ujjainkat, akkor ez egy keskeny csukló. Ha csak-csak fonja körbe, akkor közepes csuklóról beszélünk. Ha az ujjai nem érintik egymást, akkor a csuklója elég széles. Természetesen ezt nem kell halálosan komolyan venni. Mindegyikünk ujja különböző hosszúságú lehet. Nem is beszélve a teljes alkatról. Az erősebb csuklóhoz megfelelő választás egy laza karkötő kapoccsal vagy egy karperec,  egy masszívabb modell – például bőr vagy sebészeti acél – ízlésesen mutat a keskenyebb csuklón.

Bőr karkötő férfiaknak a Fossil márkától

Karkötő esemény szerint

Tippek a választáshoz: A formális viselet inkább konzervatívabb karkötőt kíván, a casual öltözéknél a merészebb és jellegzetesebb darabok is tökéletesen érvényesülnek. Ami az elegáns ruhákat és a társasági eseményeket illeti azt javasoljuk, hogy a hölgyek nyúljanak a minimalista, kapoccsal ellátott karkötők után – ideális esetben ezüst, rózsaszín vagy arany kivitelben, a férfiak pedig a bőr- vagy acélból készült karkötők után.

Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Facebook

LEGÚJABB CIKKEK

Scroll to Top