Ékszerek évfordulókra – 2. rész: Hogyan válasszunk ékszert a 15-50. házassági évfordulóra?

A házassági évfordulókról szóló sorozat folytatása
Facebook
LinkedIn

Az ékszerek évfordulókra tökéletes módja annak, hogy megbecsüljük szerettünket. Az 1-től a 10. évfordulóig az arany ékszerek, gránát kiegészítők, egy-egy gyöngy darab, kék topáz, zafír vagy gyémánt kapják a legtöbb teret. De tudja, milyen ékszereket szoktak ajándékozni a 15-50. házassági évfordulóra?

A cikk tartalma

15. évforduló: Kristálylakodalom

A 15 évet túlélő szerelemről azt tartják, hogy olyan tiszta, mint a kristály. Innen a 15. évfordulót a kristálylakodalomnak is nevezték.

Tizenötödik évfordulós ékszerek: Rubinok

Ha tizenöt éves évfordulóra keres ékszert, válasszon rubin gyűrűt vagy nyakláncot. Ez a gyönyörű vörös kő a szenvedélyt, a szerelmet, de a jólétet és a békét is szimbolizálja. Ezért az olyan házassághoz kötődik, amely a jövőre nézve jó kilátásokkal rendelkezik és a kapcsolat stabil, hosszú távú alapjaira épül.

20. évforduló: Porcelánlakodalom

Ahogy a porcelánt az ünnepi étkezéshez kötik, úgy a 20. évfordulót is valami kivételesnek és rendkívülinek tekintik. Nem mindenkinek sikerül két teljes évtizedet túlélnie szerette mellett.

Huszadik évfordulós ékszerek: smaragdok

Kivételessége és gyönyörű élénk zöld megjelenése miatt a smaragdot a királyi család drágakövévé ismerték el. Ugyanezek a tulajdonságok határozzák meg a huszadik házassági évforduló megünneplésére alkalmas ékszerként. Különösen alkalmasak a smaragd fülbevalók, valamint a csillogó smaragddal díszített medál vagy gyűrű.

25. évforduló: Ezüstlakodalom

Az első évforduló, amely szimbolikusan is a nemesfémhez kötődik. Szokás a negyedszázados házasságot a fogadalom megismétlésével is megünnepelni, melyben a férfi az évfordulóra ékszert ajándékoz a nőnek.

Huszonötödik évfordulós ékszerek: ezüst, fehér arany, platina

Az ezüstlakodalom megünneplésére megfelelő ékszer egy gyűrű, amely szimbolikusan megújítja a köteléket. A hagyományoknak megfelelően fehér nemesfémből kell készülnie. Az ezüst mellett fehér arany vagy platina közül választhat.

30. évforduló: Gyöngylakodalom

A harmincadik évforduló jelképesen a gyöngyökhöz kötődik. Ebben az esetben a szépség és az érték hosszú távú növekedésének szimbólumaként tekintenek rájuk. Ahogy nőnek a gyöngyök, úgy nőtt a kapcsolata is. És ma valami rendkívül ritka és egyedi.

Harmincéves évfordulós ékszerek: gyöngyök

A harmadik évfordulóhoz képest a 30. évfordulóra ajándékozott női ékszernek fényűzőbbnek, kifejezőbbnek és exkluzívabbnak kell lennie. Viselőjéről úgy tartják, hogy egy a kora javában járó hölgy, aki nagyon elegánsan fog hatni egy gyönyörű gyöngy nyaklánccal.

40. évforduló: Rubinlakodalom

Negyven év házasság után illik emlékezni arra a szerelemre és szenvedélyre, amely egykor összehozta útjaikat. Ezért a rubin ismét ennek az évfordulónak a szimbóluma lett.

Negyvenedik évfordulós ékszerek: Rubinol

A 40. évfordulóra szánt rubin ékszernek ismét egy kicsit fényűzőbbnek és kifejezőbbnek kell lennie, mint az, amelyet a tizenöt éves házasság alkalmából ajándékozott választottjának. Nagyon alkalmasak a vintage stílusú rubinos medálok és gyűrűk. Nagyon értékesnek és exkluzívnak tűnnek.

50. évforduló: Aranylakodalom

Fél évszázados közös élet, ezzel nem dicsekedhet akárki. A házastársak ebből az alkalomból gyakran megismétlik fogadalmukat, amit aranygyűrűkkel pecsételnek meg, akárcsak 50 évvel ezelőtt.

Ötvenedik évfordulós ékszerek: arany

Az arany ékszerek az első és az ötvenedik házassági évforduló megünnepléséhez tartoznak. A fél évszázados ünnepséghez azonban érdemes olyan értékes darabokat kötni, mint a masszívabb arany gyűrűk, de a jellegzetesebb nyakláncok vagy az értékes órák is megfelelnek. Bármilyen 50. évfordulós ékszert választhat, de ennek az esküvő arany évfordulóját kell jelképezni.

Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Facebook

LEGÚJABB CIKKEK

Scroll to Top